55,5 arbets timmar senaste veckan

Ja då var de äntligen fredag och jag jobbar kväll, sen blir jag ledig 3 dagar. Känns som att de behövs igen då jag gjort 55,5 timmar senaste veckan. Första lediga helgen på 15 veckor är de ju oxå!!

Hade fundering på att åka på premieringen i bollnäs i morgon men vet inte om jag orkar och har lust faktiskt.
Känns som jag varit borta på tok för mycke nu på slutet. I morse när jag vakna mucka jag efter mammor och föl som har stått inne i natt, sen blev de båda små drifterna och nästan hela Nickans hage oxå. Den är ju så liten så hon måste få städat där några gånger i veckan. Men bra är hon i fötterna iaf så de är väl värt de då. När jag sen kom in hade de små vilda bäbisarna lyckats hä ner den stora ljusstaken jag haft på rumms bordet så de var glasbitar överallt, den var ju inte liten innan den åkte i golv om jag säger så...

Fy å usch.. Idag har jag satt ut ungarna på annons.. Känns inget vidare.. Men kan ju inte ha dom kvar heller.
Men tänk om dom hamnar hos elaka människor?? Fy nä jag tänker ta betalt för dom så hoppas då verkligen att de är djurvänner som köper dom.Hoppas på att denna fina bild med mina små underverk lockar snälla kärvänliga människor..

Just nu sitter jag på jobbet och skriver, de är rast här nu. Bara "sista" rycket kvar så de går fort bara rasten tar slut nån gång. Sen måste jag hem och äta för de behövs verkligen, tog bara 2 mackor innan jobbet för jag hann inte laga någon mat idag heller. En glass på vägen till jobbet hann jag ioförsig med. Sen ska jag in med Nickan i stallet tänkte jag och se hur läget är med fötterna om hon skulle behöva verkas i kväll kanske, blir ju väldigt tätt mellan verkningarna nu då hon haft fångkänningar.
Maj var upp och hämta en av sadlarna i veckan och hoppas hon kan ha den på sin häst så vi båda blir nöjda, lät som hon skulle testa den idag. Får se om de blir långritt med lillbo gänget nå tag, dom hittar ju över hoberget till lössenbo och tillbaka på träkesbovägen dom och de skulle vara kul att följa på en sån tur, sugen med Anna?? I helgen måste jag ta mig ut på en tur så jag vet hur sadeln passar. Nu har jag börjat leta en loksele till Fjant så jag kan pröva dra lite stock med honom. Ska ta bröst selen i helgen tänkte jag och hämta lite små stock som jag ska måla och använda som träningsbommar till hästana. Tepee kan behöva träna på att lyfta sina stora snubbliga fötter lite och så hade jag tänkt ha små hinder så jag kan löshoppa de små och ev göar någon rolig agillity barna åt dom. Full rulle är de jämt tror jag!!

Nä nu ska jag ut och jobba igen... Hörs och på återseende...


Sista jobb kvällen innan ledigt

Ja i kväll var de skönt att sluta och veta att jag har en dags ledigt! Tror jag ska göra ett ryck och mucka åt kaninerna då. Skulle försöka komma ut och rida en vända igen oxå och se hur nya sadeln passar på en riktig ritt. Vore ju bra att veta innan den andra blir såld. Igår verka jag Flinga och de gick förvånande bra! Värsta problemet var ju att få på grimman. Hon är ju van att lyfta fötter när hon är ute och så och de gick bra även att stå ett tag på 3 ben. Raspen var lite obehaglig men de gick bra ändå. Trodde de skulle växa bort de där rädda men när då? Allt går ju så bra med henne när hon får komma och bestämma. Men de kan räcka med en för snabb rörelse så håller hon sig på en par meters avstånd och där verkar hon inte alls så rädd. Hoppas min bok kommer i morgon så jag kanske kan få något bra tips i den. Hon tycker väldigt mycke om att bli tagen på och borstad, så länge hon vill och absolut inget händer. Ja ja, problem är till för att lösas så detta ska nog gå bra så småning om. Men tid är tyvärr en brist vara ibland på denna gård!! Hoppas verkligen att jag kan sova i morgon, vakna ju halv 8 i morse och omöjligt att somna om så jag klev upp och släppte ut hästarna. Sen dona jag åt katterna och så kom Tony förbi och låna timmer vagnen. Apotin vakna och de blev en morgon promenad. Getingarna är så slö nu och jag håller på att få panik så hälften vore nog! Undrar hur många mil jag sprungit för att ta skydd mot alla getingar, förmodligen många.. Blir bara värre med åren känns de som. Men dock svimmar jag inte av längre så de kanske blivit lite bättre ändå, verkar som jag tar till flykten innan jag tuppar av nu :) Nej men nu ska jag kolla blocket och hästnet å sen ska jag sova :) :) :) ska bli fantastiskt skönt :) :) god natt, i morgon e en annan dag....

Fullspäckad helg

I fredags kväll jobbade jag, sen var de till att skynda hem och fixa ordning allt till lördag morgon. Skönt att ha de mesta gjort till morgon då jag ska jobba. Fixa på skullen så de går bra att gå där igen mellan balar och löshö.

Fy vad tungt de var att kliva upp när kl ringde. Ut och mata hästarna, göra sig ordning till jobbet och skynda iväg. Jobbade 07.30-12.30 först, sen hem och kasta i sig en macka och så ut och gå med Apotin.
Gick ner till ån och kolla båten å de var nog tur för den var vatten fylld och var på väg att följa med strömmen.
Ta de lite lugnt och dricka kaffe.
Kolla alla djuren.
Mata kattungarna.

In i duschen och ut och mata hästar igen. klädombyte och så  iväg till jobbet vid halv 4, jobbade 15.45-21-45.
Hem igen, klädbyte igen, äta lite mat, mucka kattlådor, mata kattungar, ut och mucka båda smådrifterna.
Mata kaniner. Mata hästar.

Åsså In igen och mata Apotin.
Ganska så trött efter att ha hållt igång 18 timmar.
Sen gick jag och la mig och kolla igenom blocket lite och hästnet. Mina vardagliga sidor så jag inte missar nåt :)
I morse sov jag till halv 9, då var de bara upp och ut och mata hästar igen, sen in och mucka kattlådor och mysa med ungarna, dom har börja vara nere ganska så mycke nu men tycker att Apotin är livsfarlig :)

Sen vakna Apotin och de var dax för morgon promenaden, dax att duscha igen och byta om, äta en snabb flunch och så åka till jobbet. Jobbar 13.00-20-30 idag och de ska bli så skönt att sluta ikväll.
Då blir de väl samma som igår och så jobbar jag i morgon igen men sen tisdag är jag ledig och onsdag jobbar jag D-tur igen!! Fan vad trött jag är på att ha dubbla skift!! Kan ju fan inte vara normalt att åka till samma jobb 2 gånger om dagen??
Jobbar även toradag och fredag, sen har jag min riktigt lediga helg på 15 arbetsveckor!! Ja jag hade ju lediga helger på semestern men de har väl alla :) Kan säga att nästa schema skiter jag fullständigt att jobba så med helger, tar bara 2 helger på 5 veckor lika som alla andra så de ska bli väldigt väldigt intressant att se vem som ställer upp och jobbar helg nu. För jag total vägrar!! Inte värt de, får ju inget för de ju, knappt lön heller så dåligt betalt vi har.

En farmares torsdag

I morse när jag vakna gick jag och rev lite järn tråd runt hagen. Sen gick jag in och bar ner alla katt ungar till vardagsrummet, dom trivdes jätte bra men mammorna blev knäppa. Var vackert till att bära upp dom och lådor igen. Då blev de som vanligt igen. Alla ungar verkar få tutta på båda mammorna nu och de kan ju vara bra. Strumpan har ju mer mjölk än Olga och har mer hull på sig så de är bara bra hon hjälper Olga. Sen kom Anna och vi tog Sissi o Tepee och drog ut på en ritt. Börja med en skogs vända men kom på att de inte var så smart när björn jakten just dragit igång idag :) Pröva sadeln från sundborn idag, den var bättre än min vanliga men inte helt 100 tyvärr. Inte så att den gav skav elle så men Sissi är väldigt konstig i sin rygg så bak passa den inte bra. När vi kom hem gjorde vi rent träns och smörjde upp dom så nu är dom fina. Satt och jämnförde priser i 3 häst kataloger och vill man spara pengar ska man verkligen kolla i flera innan man handlar, kan skilja hur mycke som hellst i pris på samma saker ju. Så ringde bussgods och sadeln från hofors hade kommi, vi stack ner och hämta den. En maxam sadel i näst intill ny skick! Jätte fin. Just en sån jag tittat på ett tag och sagt jag vela ha. Vi pröva den på Sissi och den satt bra mycke bättre, 95 % bra satt den nog. Lite svårt att bedöma riktigt då jag pröva utan läder och byglar och Anna ledde mig utan träns. Men pröva svänga åt båda hållen och inte ville den snurra heller. Så jag ska ut på en tur riktigt i den innan jag bestämmer mig riktigt för vilken jag tänker behålla. Men allt lutar åt maxam sadeln just nu. Så får jag sälja den andra då. Var ner till Lena o Janne och hämta sakerna till telefon nu i kväll, typiskt var plasten sån man behöver klippa till själv för den ska passa :( Efter de bar de väg till Marie o Hans-Ove. Han har fyllt år så vi gratta han 2 dagar för sent. Bättre sent än aldrig sägs de ju. Ja jag bör ju skämmas men jag har så svårt att komma ihåg när folk fyller :) tur man blir påmind ibland! Fy nu är de arbete 4 dagar igen..

Köp mani

Ja de skulle man kunna säga! Men faktiskt många kap hoppas jag de blir. 2 nya pennor och skydd till mobilen var jag nästan tvungen att ha. Annars blir ju tut i luren förstörd. Sen beställde jag en bok idag, om horsemanaship! Kan bli användbar, tänkte just på hur jag ska övervinna Flingas förtroende. Allt går så bra när allt är lugnt runt henne men blir de minsta lilla stök runt så håller hon sig på avstånd några meter. Sen störst och dyrast av allt e väl ändå sadeln, den skickas idag så den bör komma inom några dagar. Skickas med bussgods och jag har ingen aning hur de fungerar! Får jag en avi som med posten elle ska jag ringa och kolla om den kommer, dom kanske ringer? Ja ingen aning. Men en sak vet jag, å de är att jag skall till sundborn i morgon direkt jag sluta jobba och hämta en till sadel. Så någon av dessa bör väl passa kan man tycka. Den som passar bäst behåller jag, den andra tror jag att Maj ev var intresserad av att pröva. Annars säljer jag den till någon annan då. Malte fick flytta från oss idag :( tråkigt. Men han försökte äta upp Kurt. Han bet fast sig i bak foten, jag lyfte och försökte få isär dom, men Malte hade sånt tag så Kurt hängde i hans Käkar. Jag ruska och ruska men han släppte inte. Försökte att knacka dom mot pool kanten men han släppte inte ändå! Sen när jag knäppte han på huvudet med fingret så tappa han taget. Lite synd då han var en pigg kille i övrigt. Han fick bo på toa tills Anna kom och hämta han, så idag var de första gången jag tog en dusch med en som heter Malte :) klippte hans klor innan han for. Hoppas han får ett bra hem. Så skönt är de då att Nickan inte är något halt fast hon inte får någon medicin längre :) i övrigt är de mest jobb som gäller nu. Var ju 5 dagars vecka förra och 6 denna, väldigt konstigt när jag inte har heltid.. Nytt schema ska göras nu, fick de idag. Nu ska jag i säng, i tid för en gångs skull :)

Helgen som gått

Igår lördag stack Anna och jag ut på en rid tur ca 45 min, var skönt för kroppen att mjukas upp lite. Röjde runt hagen oxå, dessvärre gick både röj sågen och gräs trimmern sönder :( Sen på kvällen kom Anna och Christer och vi spela Buzz, elle vad de nu heter. De var trevligt att umgås med folk en hel kväll för omväxling, mest bara djur nu dygnet runt. Idag på dagen kom grannen Ulf förbi, medan han var här kom Steve och sen kom Flu en vända oxå. Sen blev de promenad med Apotin, gick längst ån och plocka hallon så de blev hallon med mjölk och en massa massa socker till lunch. Sen har jag jobbat kväll. Anna ringde och så att Malte var på väg ner, har ju lovat att jag ska pröva han med Kurt. (sköld paddor). De verka som de går bra hit tills iaf. Sen blev de dax att gå ut och natta 10 pissblöta hästar! Mammor och föl fick komma in och får sova inne i natt. Dom har inte tillräckligt skydd mot regn i sin hage. Nickan därimot står själv på över 15 kvadrat. Fjant och gänget har 12 kvadrat och Sissi o Tepee har ju 30 kvadrat så dom har de toppen i alla väder. Trots allt så verkar hästarna vara mest nöjd med sina drifter när solen steker. 6 kaniner väntade oxå på mat, dom får blandat hö och gräs nu när de går mot hö sesång igen. Väl inne väntade 14 katter på mat och mys. Sist men inte minst så fick Apotin mat och djuren var klar för dagen! Skönt att se när alla e belåten och mår bra, då mår jag oxå bra! Om allt går som jag tänkt så blir de sadel köp i morgon. Bara hoppas Sissi kan ha den nu då. Ska jag börja räkna blir de nog 8.e sadeln på gården. Inte undra på att de är trångt om utrymme. Bör nog bygga ut stallet så jag får en riktig sadel kammare, har ju allt klart hur de ska se ut så vet inte varför jag tvekar, förmodligen för att jag känner mig så jävla trött jämt kanske. Nu måste jag sova, ska upp tidigt och mucka både drifter och stall och sen allt annat som ska hinnas med innan jag börjar jobba. Sov gott alla..

Si vilken dag

Oj så bra dagen börja idag då. Kom ut 06.15 och såg att flocken rivit hagen, bara till att sätta stolp och få dom till rätt hage igen, som tur var hade dom gått in till Nickan. Tur hon inte gått ut på bet säger då jag. Sen då mammor och föl skulle ut fick ju Flinga för sig att inte gå in i hagen. Hämta Örly och Jenka och gick ut i igen och in med dom i hagen, ja då si då kom Örly på att de bara var att smita genom trådarna och följa syrran. Tur matte satt på han grimma då så de gick bra att fånga han. Men Fling i Fling hade andra planer hon, sluta med att de blev hag byte med mammor och då äntligen kom hon! Apotin kände nog att jag var irriterad för han klev upp och gick ut på en gång och de brukar ta minst 10 min att få han att röra på sig. Kom till jobbet typ 1 min före jag börja så jag hann i tid. Jag har gått och röjt under tråden och Tomas har slagit vinter hagen så nu är de snyggt där och stöten är förhoppningsvis mycke bättre igen, hoppas jag slipper jaga hästar i morgon. Anna och jag red hem stor hästarna idag, gick hur bra som hellst. Sissi var pigg! Jogga ända till vi kom förbi woxna, sen skritta hon faktiskt några meter och sen Jogga hon vidare. Tepee var också pigg och sträckte ut sina långa ben och de märktes på tiden för de tog bara 2 timmar hem. Inte märktes de för 5 öre att Sissi snart är 22. 5 skulle jag kunna tippa på! Efter turen blev de kebab, de hade vi gjort oss förtjänt av tyckte då jag!! Nu kommer de nog kännas som man är 100 år när man vaknar i morgon för de ömmar rätt rejält i baken vill jag lova. Kan hända de blir någon tur upp dit igen och beta av innan vintern kommer. Vi behöver nog motion alla 4 nu i höst så de är ju en lämplig tur att ta igen. Svårast är väl att passa in med mina arbetstider bara. Jag är då otroligt glad att de gått så bra att rida både upp och hem med tanke på att allt var nytt åt dom och dom varken stressa elle brydde sig speciellt mycke. Kom ju en moped vid bro 2 och de tog dom bara, sen var de ju full rulle på skjut banan oxå :) nu blir de sängen. God natt..

Saknar 2

Ja de känns tomt...
Ja faktiskt gör de det...
Blev så tråkigt med stor betet tomt så lill flocken har fått gå där både igår och idag.
Ringde å väckte Anna vid halv 11 idag och då var hästarna kvar i hagen iallafall.

Jag jobbar kväll idag igen, sen upp och jobba i morgon bitti igen, verkligen HATAR de!!
När jag har jobba kväll vill jag i lugn och ro äta när jag slutar, sen vill jag sköta djuren och låta de ta den tid de tar.
Inte stressa och flå på som en idiot.

Måste försöka fixa Apotin mat oxå i morgon, får se vad som hinns med. Kan hända hästarna får komma hem i morgon också så då är de prio ett isåfall, men de blir på kvällen när de inte är så mycke trafik isåfall så jag ska nog hinna ett å annat ändå.

Nu blir de rast och stor handla på ica!!! Fy vad trökigt!!!

Dusty augusti 2008


Fjant augusti 2008Stolta fadern med sin första dotter, nr 4 i barnaskaran..

Dillba augusti 2008


Jenka augusti 2008

Lite lortig men fin ändå :-)

Turbo augusti 2008Sin mor upp i dagen..

Örly augusti 2008På sommar bete. Svår att knäppa då kamera kvinnan måste hällsas på :-)

Flinga augusti 2008

Nickan augusti 2008Nickan och Matilda i Nickans fånghage..


Veteraner på äventyr

Ja idag gjorde Anna å jag i ordning tant Sissi och farbror Tepee och gav oss av mot bruket! Såg inte vidare ljust ut när jag vakna i morse, regnet öste ner och Turbo var på rymmen. Men strax före 12 sluta de regna och Anna kom strax efter. Vi begav oss strax före 1 tiden, dom skötte sig alldeles alldeles utmärkt mina kära hästar och de var absolut inga som helsta problem elle dumheter efter vägen. Vi gick genom woxna samhälle då vi inte riktigt viste hur hästarna skulle reagera att gå över båg bron där, men dom lyfte huvudena och kolla läge, sen sänkte dom ner huvudena och traska så fint över fast de var oljud på andra sidan. När vi passerat 301:an klev vi upp och red igen. Vi kom nog fram till Anna och hagen ca 15.20 eller så. Vi gick och visa hästarna var hagen gick och så och sen dröjde de inte många minuter förän himlen var kol svart och någon praktiskt taget hällde vatten från skyn! De riktigt tok regna :) hästarna vände bara baken mot vädret och vi gick in. Väl där inne lös blixtara upp och propp skåpet smällde till åtminstone 3 gånger. De var riktigt rejäla åsk smällar, tur inte hästarna gick genom tråden säger då jag. Men allt verka vara lugnt, dom var väl inte så pigg efter 2.5 timmars promenad. Raspa till fötterna lite snabbt, dom ska ju ha nå att slita på vägen hem oxå. Ström fick dom oxå innan jag måsta hem. Jag å Maj skulle ju iväg och hämta spån igen. Men nu har jag inte plats att hämta mer så hoppas de räcker länge nu då. De känns fruktansvärt tomt nu när stor hästarna är borta, men jag har ju haft dom så länge så de liksom hör till att dom ska vara här hemma. Men om 2-3 dagar ska dom hem igen. Nu måste jag ut och fixa med de 8 som är kvar hemma, alla går i fel hagar just nu och dom ska tillbaka till sina natt hagar. Nickan är mycke, mycke bättre nu ser de ut som :) tur hon slipper ha så ont gumman min. Ja trevlig afton på er som läser här då :)

TransportenJa lite skavanker och så finns ju men golvet är nytt :-)
Ska ha lite att fixa med oxå..

Dusty augusti 2008


Lösdriften renoverad

Apotin 6 år
Flinga 3 månader
Jobbet var sig likt

Då var första kvällen på jobbet gjord. Inte mycke förändringar sen man var där, någon hade fallit bort men inte just nå tidskrävande. Så i stort sett var de lika som innan semestern! Nickan har gått utan gräs i 3 dagar nu, syndes skillnad redan igår och de är ju bra. Hon har ju trotts allt kompisarna på andra sidan tråden så de går bra att vara själv ändå. Just nu är mammor och föl på ett bete breve sin vanliga hage, Fjant, Dusty å Turbo betar på gräsmattan. Sissi å Tepee är i sin vinter hage. Onsdag kväll blir de till att hämta sista lasset spån. Sen hoppas jag att de räcker en bra bit in på vintern. Verkar som om Tomas fått tag på hö åt hästarna så de finns när mitt tar slut, var en på hans jobb som hade lite att sälja. Men de är som vanligt en pris fråga! Men foder måste jag ha och då brukar de få kosta. Ska försöka fixa ut lite bilder hit ikväll, blev ju ingen ny lösdrift i år då vi renovera den som fanns. Men den blev skit fin denna oxå nu med nytt tak och så. Så nu duger nog denna några år till!! Fölen har ju växt på sig lite så de skulle behöva komma nya kort på dom oxå så folk får se vad fin dom blitt. Nu ska jag ut och göra ett ryck igen innan jag ska iväg och jobba, hoppas de kommer in lite kort senare..

Helgen är snart slut

Nu sitter jag och väntar på mat, gjorde i ordning pasta grattäng med bacon, champinjoner och sparris. Ska bli gott! Lätt att göra och skönt att de går fort. Bygget blev så gott som klart igår. Tomas hjälpte till och la nytt tak på gamla stugan och jag måla runt allt en gång till. Blev tjusigt värre. De som fattas e väl bara att slå ner ett järn rör så inte gaveln kan ta sig någonstans. Mammor och föl har stått inne i natt. Fölarna tyckte de var skit gott med spån :) Nickan fick oxå göra dom sällskap inne under natten, nu går hon ensam stackarn i en liten liten hage utan ett enda grönt gräs strå! Men de är ju för hons eget bästa. Hon har ju tillgång till stor driften iaf där hon har mjukt och skönt åt fötterna. Min tanke just nu ang hästarna är att behålla Flinga. Om Nickan inte blir bättre så jag måste ta bort henne så får även Örly stanna tills vidare. Så får tiden utvisa vad som händer med de stora hästarna som börjar få några år på nacken, Sissi är ju 21 och Tepee 18. Tiden går fort, köpte ju både Sissi o Tepee när dom var 5 år gamla så jag tycker gott och väl att dom är värd att få gå kvar så länge dom är friska och krya. De händer ju att de blir någon rid tur ibland även om de är alldeles för sällan. Men dom lever lös drifts liv och trivs kanon med de. Slipper stå på box och har mat dygnet runt, precis som dom är gjorda för att leva. Dock har dom ju begränsat utrymme att röra sig på men drygt 2 ha kan dom strosa runt på iaf. Tycker de är lite roligt att se att de fanns vissa folk som hade väldiga åsikter om att mina hästar gick på lös drift för typ 9 år sen oxå har sina så nu :) Men hade inte Sissi blivit sjuk av att stå på box har säkert även mina fått bo inne. I början var de lite tufft när tempen kröp på -25 men dom kan ju röra sig och äta och hålla värmen på de viset, på box är de lätt att maten tar slut och dom inte kan gå och hålla sig varm utan blir stilla stående och kalla. Tänk på de ni gnäll spikar som tycker de är hemskt med utegående djur :) :)

Sista semesterdagen

Ja då var sista semester dagen här då, känns tungt! Men de bra med att ha andra perioden är att de inte är så långt till nästa semester, blir ju första periode nästa år så då börjar semestern mitten av juni. Så de är bara arbeta och se glad ut. Igår kom passen på Örly och Flinga. Allt verkar stämma och de har blivit en klar förbättring av passen nu, dom är gjord i hård plast på utsidan nu iställe för papper. Trots att mina gamla pass knappt är använda har dom tappat färg och ser allmänt sliten ut. Hämta även 37 säckar spån igår. Blev inte fulla transporten men hade inte fler säckar att packa i. Ska försöka hämta mer på söndag och då hoppas jag transporten blir full. Har spåna drifterna idag så nästan allt tog slut. Tänkte jag skulle ta ut bädden i boxarna inne och vänja fölen med spån nu. Idag tycker jag Nickan ser dålig ut igen, de var väldigt vad upp och ner de är med henne! Kolla statistiken på min blogg och de var roligt att se att så pass många har kollat och läst den. Men lämna gärna en kommentar på de ni läser oxå :) Kanske skulle ha köpt hem färg och måla flockens drift i helgen, verkar ju iaf bara bli skit väder så då spelar de väl ingen roll om jag målar så de blir gjort. Nej nu är min kaffe rast slut och jag ska ut och fixa boxarna innan jag slöar av!! Ha en bra dag alla :)

Passen på gång

Nu var jag in på web stamboken och såg att Flinga och Örly har blivit registrerade och att passen verkar klara. Bara vänta på posten nu då. De var även med över att Dusty hade fått ett dött föl :( synd att Turbo inte fick pass på sss bara för att Fjant blev DNA testad försent! Vilka regler, han var ju DNA typad innan Turbo föddes men de skulle ha gjorts innan han blev till. Ja ja vilka regler. Men har en fin liten rid ponny iställe då. Väggarna är klara nu, de fattas lite knut brädor och vind skivor. I övrigt ser de väldigt bra ut. Jag har nog blåsor i händerna i morgon för de har gått x antal 100 spikar idag. Anna har satt upp hage som stor hästarna ska få åka dit och beta av någon dag. Men jag måste låna bil och en transport till om jag ska köra dit dom. Nu undrar väl folk varför jag ska låna transport när jag just köpt en. Jo men de är så att Tepee är för hög för att gå in i den jag har. Sissi går in med nöd och näppe. Men transporten var ju inte alls meningen att köra stora hästar i. Den var ju till de små och till att hämta hö och spån och sånt :) Så lämpligast vore kanske att köra upp lill flocken för dom får plats alla på en gång så slipper jag böka en massa med att låna saker. Dom ska ju hem oxå och då ska de lånas igen. Bäst vore väl att rida upp de storl kanske för de är ju inte så långt :) och motion behöver nog både jag och hästarna. Ja de märks hur de blir, tankarna far hit och dit, å värst är att jag börjar jobba på måndag! Mjuk startar med 5 dagars vecka. Å så tar jag en 6 dagars veckan därpå. Märks ju inte alls på mitt schema att jag har tjänstledigt 15 %. Tror till å med jag skulle ha jobbat mindre tillfällen om jag haft heltid. Kanske skulle öka på till de då? Plånboken skulle nog säkert ha de bättre om jag gjorde de, har ju till sista september på mig att fundera. Nu ska jag i säng. God natt..

Hel nöjd med dagen

Så mycke som jag fått gjort idag var de väldigt länge sen jag fått gjort. Är riktigt nöjd och stolt över mig själv! Kan de ha att göra med att lång kalsongerna har kommit på igen? :) ha ha :) dagen bestod mest av att snickra och bra blev de. Sen har jag målat, haft hästarna i skogen, gått långt med Apotin, skönt när de inte var så varmt. Har haft främmande, bjudit Steve på kräftor och en hutt. Ja allt har flytit på så bra idag. Tänk om alla dagar gick så här bra. Tindra fick valpar igår, 4 flickor och 2 pojkar, får säga grattis till Lena och Tindra! Nu hoppas jag på en riktigt god natt och att morgon dagen blir lika trevlig som dagen varit..

75 & 76

Ja Så stor har mina föl blitt! Örly 75 cm hög och Flinga 76 cm. Låter ju inte mycke för att vara hästar men jag tycker ändå att dom blivit stora. Flocken har varit på skogs bet från nio tiden i morse till 9 nu i kväll. Jenka, Örly, Dillba och Flinga får sova inne i natt. Har ju regnat nästan hela dagen och föl ungarna var pissblöt och skakig så jag tyckte dom skulle få torka riktigt. Inne väggen är klar nu. Bara ytter väggen kvar, men har ingen panel ännu. Sugen på falun i helgen, där finns ju både bygg max, willys och öb! Å vagn har vi ju att köra i. Men jag ska hämta hem spån oxå i helgen och fylla drifter och boxar inför vintern tänkte jag. Så vi får se vad som händer och sker..

Taket på plats

Ja då har 3.e semester veckan gått. Oj vad fort allt går! Idag har jag mesta dels snickra i ös regn, kan väl inte säga att de var nå vidare att sitta på taket och lägga plåt i regnbyxor. Inte blev de helt ok heller men de duger gått å väl. Har en halv vägg på insidan att klä i veckan och sen är de ytter panel och lite vind skivor kvar bara. Skönt att få de klart innan vintern. Bjöd hem Lena å Janne på korv gryta oxå idag, dom hade tårta med sig och så åt vi av de som var kvar av glass tårtan, men över halva den är kvar och mycke fika ännu, bara hoppas någon kommer och fikar denna vecka då. Idag har mammor och föl varit inne och torkat på lite, behövdes när de har regnat som de gjort. Örly fick sina fötter fixad oxå. 3.e gången för han de men de skulle bråkas en hel del idag oxå. Sluta med att han fick sitta fast i 2 grimskaft så gick de bättre, han kände väl att de var kört och inte gick att bråka mer och lugna sig. Flinga har haft grimma på sig för första gången idag. Hon är van att lyfta fötter och så utan den. I morgon hoppas jag på uppehåll så jag kan fixa klart de jag ska hinna innan jag ska börja jobba igen. Skönt att slippa ha massa kvar när jobbet börjar så man slipper ha fullt upp dygnets alla timmar igen som de har varit sista halv året.

Regn å rusk

Idag har de blitt några timmar ute i regnet. Hållt på att snickra lite, fått upp vägg, tak stolar och läkt nu och hoppas på plåt i morgon. Blir lättare att klä väggarna om de inte regnar på en så väldigt. Erik å Ulla-Britt kom och fira mig idag. Sen blev de lite spika av innan de var dax att duscha och åka och fira Janne. Han blev 45 idag. Jätte god smörgås tårta blev de där. Nu i kväll kom Anna å Christer och hälsade på. Stackars Apotin har exem här och där och får ha täcke på sig ute i regnet. Pröva Aloevera på en fläck på benet igår kväll och i morse var de en mycke klar bättring så nu har jag smörjt alla och hoppas på gott resultat även där. Just nu mår jag skit illa, spyn i halsen typ! Har inte ätit någon mat idag utan bara fika och tårta hela dagen, glass tårta, smörgås tårta och grädd tårta! Bullar, kakor och choklad. Inte undra på man mår som man gör. Trött är jag oxå. God natt

Jag har blitt äldre

Idag 1 augusti fyllde jag 29. Tommy, Nova, Emil och Hugo kom först, strax där efter kom pappa och Ingela. Linda, Wilma och Erik kom oxå och vi klämde ihop oss alldeles bra och fika hela bunten. Emil och Nova gillade verkligen glass tårtan! De var ju kul. Hugo fick följa med mig till skogs och hämta hem flocken och han fick leda Dusty alldeles själv hela vägen, gissa om att de var någon som var stolt då!! Han fick dessutom låna mina skor, och hör och häpna så säger han att dom var lite trång! Jag 29 å han 6 och säger att dom e trång! :) ja jag har väl små fötter och han stora. 4 hjulingen kom oxå fram en vända och pappa pröva den och körde runt barna en vända. Så nu skaffar han nog en sån när han blir pensionär kan jag gissa, om inte tidigare förstås. Sen när de gänget åkt hann jag med att snickra lite, sen kom Lena, Janne å mamma. Strumpan fick nå ryck och blev sur på Lena så när hon backa och tänkte gå flög Strumpan ur lådan och flög på Lena. Nya riv märken på benet, de gamla hon fick då vi var i uppsala hade väl knappt läkt. Tur vi var bestämd att inga barn fick gå upp idag. De har ju kunna sluta riktigt illa de dom som har ansikte så lågt ner. Exakt 3 år sen idag sen Strumpan flög på Hugo. Hon försvarar verkligen sina ungar, finns nog inget hon inte skulle göra för sina barn. Marie och Hans-Ove kom dom oxå. Så i stora hela var de en lyckad dag trots att jag inte gillar kalas :) kan säga att de blev en liten uppvärmning inför i morgon då Janne fyller. Blir väl i stort sett samma folk på de kalaset oxå men de blir smörgås tårta där :) jag fick ett litet troll som sitter med ett ljus, ett stort troll som sitter på en gunga, ljus lykta, blommor, pengar, likör, triss lotter, fat och 2 lampor. Hade ju redan fått luft madrass, hår borste och fot fil. Så jag är väldigt nöjd med dagen. Tack alla för fina presenter/blommor och uppvaktandet. I morgon tänkte jag hinna med att snickra lite till, Erik å Ulla-Britt kommer oxå en sväng då. Nu blir de sängen och kolla nyheter, sen ska jag försöka sova nån timma. God natt

RSS 2.0