Juli snart till ända

Ja då har snart juli passerat, bara dagen kvar. Kan väl säga att de blev ett bra avslut på månaden väder mässigt. Kanske lite väl dåligt med bad har de väl varit. I tisdags blev Turbo verkad, igår fick den flocken tillbringa några timmar i skogen. Vi var till bollnäs igår och skulle fylla acc:n på min bil, som vanligt var de nå som var ur funktion som måste fixas innan de går att fylla. Marie, Hans-Ove Tomas och jag var på stek huset och åt. Länge sen nu å gott var de!! Idag är lill flocken i skogen igen och stackars Nickan får gå kvar hemma, är ett väldigt skrikande ibland. Nu blir de 2 dagar med kalas, först jag i morgon och sen Janne på lördag. Tänk vad skönt om man slapp fylla år!! Jag är absolut ingen kalas människa alls. Men måste erkänna att de är bättre när andra fyller år än jag själv. Vore bättre de var som med hästarna, att på nyår blir alla ett år äldre och så var årets firande över på en dag. Nu ska jag röra ihop en glass tårta till så de räcker till alla i morgon, hade tänkt smörgås tårta men de är lite fel årstid, lätt att dom hinner surna i värmen tycker jag. Å grädd tårta hade jag ingen lust med heller och så vet jag att de flesta som kommer tycker om glass tårtan jag gör så de blev smidigast så! Idag är de nog lika bra att njuta av vädret, passa på att bada och ta de lugnt. Verka som att de inte blir nå vidare väder till helgen. Men först skall jag städa klart stall och fixa hage. Igår kom även sakerna från börjes. Gick skapligt fort att få dom tyckte jag.

Måndag hela dagen

I dag på förmiddagen blev de en snabb visit till bollnäs. Var på albert å herbert, el giganten, rusta och saab. Men börja med en dagens på kina. Blev lite smått och gott. Hitta snygga tapeter på rusta. Så nu ska hallen fixas! Var rea på häst saker på rusta, blev 2 länd Täcken, 10 kr st, 2 flaskor häst schampo, 10 kr st, sen skydd och stryk kappor, oxå 10 kr st, de var verkligen ett fynd! Skulle ha kosta flera hundra annars ju. På vägen hem stanna vi till på saab, 9-5:an behövde lite saker. Steve ringde och hörde om Matilda fick komma och självklart fick hon de. Vi åkte och bada en vända. Hur skönt som hellst. Hon börjar just lära sig simma. Fjant är verkad idag igen, tätt mellan gångerna nu när dom bara går på mjukt hela tiden. Har prövat Aloevera på hans exem nu 3 dagar och de verkar som de fungerar dämpande mot klåda. Nu har alla Olga ungarna börjat äta mat och alla har kommit på vad lådan används till. Dock fungerar den även som brottnings arena mellan varven. Matilda fixa och natta kaninerna idag. Hon har gjort de förr så jag vet hon klarar av de galant. Skönt att slippa dom en kväll. Undrar om sakerna från börjes kommer slutet se denna vecka eller om vi får vänta till nästa vecka? Hade varit kul att få de nu så jag kan fixa hage innan jag ska börja jobba igen. Nu ska jag läsa tidningen och försöka lägga mig i skaplig tid för en gångs skull.

Bil, bad och grillning

Ja i fredags hoppa jag över parken och var hemma. Var meningen jag skulle upp till ö-vik och köpa bil. Men han som skulle sälja den hade ingen möjlighet att möta upp och jag hade absolut inte någon lust att ha med Apotin till skellefteå, 120 mil tyckte jag blev lite väl. Så Tomas och Christer drog iväg. 17 timmar tur å retur! Men jag kan då säga att de var värt resan för jävlar vilken rolig bil att köra. 230 hästar under Huven var inte illa. 9-5 kombi, svart! Snygg! Sen lördagen blev de äntligen av med madrass åket på ån. Marie å Hans-Ove kom vid halv 1. Vi blåste upp madrasserna och lasta in i bilen och åkte. Marie var först att välja madrass. Å hon lyckades ta den enda de var pys punka på! Till en början märktes inget men efter halva vägen börja den läka. De var både avkopplande och skit roligt att åka. Lugnt och tyst mellan varven och mycke skratt där i mellan. Hans-ove lyckades ju ramla av och efter mycke Plask och skratt tog han sig upp igen. Vi gled väl inte så bra som jag hoppades, fick ju paddla på hela tiden för att komma framåt. Blev problem när Maries börja läka så jag tog henne på släp. Drygt 2.5 timmar tog de och de var nog lite väl. Jag klara mig från att bränna mig men dom andra såg ut som kräftor. När vi kom hem grilla vi och umgicks och hade trevligt. Gott och mysigt tyckte jag. Hoppas på en repris nå tag. Men som alla andra dagar går kl för fort och vid halv 1 tror jag de var åkte dom hem. Idag var de dax att göra sig av med en bil. 9000 flytta till woxna. bara hoppas dom blir lika nöjd med den som vi med 9-5:an. Apotin hoppa faktiskt in frivilligt där bak idag! Och gott om utrymme hade han oxå. Hästarna har gått i trädgården 2 dagar nu och i morgon funderar jag på att släppa dom i skogen, nackdelen är väl att de är så jävla mycke broms där! Skulle vilja till hudik eller söderhamn den här veckan, är ju över 3.5 år sen jag var på öb så de känns som om de vore dax för de. Ja vi får se vad som hinns med den här 3.e semester veckan. Bada blir de garanterat! Nu ska jag ut och kolla läget. Sov gott :)

Oj vilken otur

Ja i morse ringde jag på bilen. Blev precis såld i samtalet före blev svaret! Kan man verkligen ha sån otur, bilen hade ju varit till salu sen juni och 2 st vill ha den samma dag!! Ja ja, så kan de gå. Har ringt på flera andra oxå idag men ingen som känns 100 ännu så de blir te att avvakta och se om nå dyker upp! Gick och fixa hagen i skogen så nu är halva stängd och klar att släppa dit hästar. Men varmt var de att hålla på, 28 grader i skuggan och 10 gånger till i solen kändes de som. Nu lutar de åt ett bad, men de kanske inte hunnit bli så varmt i vattnet ännu när de bara är andra dagen de är varmt. Har sagt ifrån parken i morgon, Mia hade ju vritt knä ur led och hoppar på kryckor så hon ska inte iväg heller och Lena ska nog på mässan iställe. Hitta drag krok nu men har inte ringt ännu. Den fanns i mora och just nu känns de inte nå vidare att åka dit när acc:n i min bil inte fungerar. Hoppas de räcker med att fylla på den bara. Brukar bli så dyrt att laga sånt där. Var väl typiskt att jag fixa de på förra bilen innan jag sålde den, blev liksom bortkastat de eftersom de blev fixat så sent i fjol. Apotin har då absolut ingen mat lust för 5 öre nu! Han orkar knappt röra sig alls i denna värme. Sen till natten blir han pigg och vill ta igen hela dagen då. Nu ska jag ut!

Dagen som varit

Idag kom brev från sss att de fattades uppgifter i pass ansökningarna. Åkte upp till Linda och kopiera och kolla in hennes föl, oj vilka långa ben dom hade! Å redan höga oxå. Å jag som tycker att mina har blivit stora. Ringde även Fredrik på sss och undra varför han var tvungen ha uppgifterna jag redan lämnat och med teknikens under hade de blivit någon miss från slu tydligen, så lika bra jag själv sänder in pappre så kanske de går fortare. Sen när jag kom hem så tona jag bilen. Kan inte säga jag blev nöjd men de får duga! Filmen tog ju slut så de blev lapp teknik utan dess like men skitsamma då, får väl göra om de senare då jag retat mig tillräckligt. Dusty och Nickan har blivit verkad idag, då passa jag på att snygga upp dom och reda ut manar och svansar ordentligt på en gång. Undrar hur de skall bli med Nickan och hennes fång, fortsätter de så här finns ingen utväg tyvärr! Men som tur är så är hon ju smärt fri med medicin. Jag måste försöka leta tag på en drag krok till bilen, kan ju vara bra att slippa låna bil om jag ska ut och dra transporten. Imorgon ev att de blir falun och kolla på en saab 9-5.a kombi, en svart 01.a. Ska ringa bil firman i morgon och höra mig för lite. Skulle ju vara bra att ha Apotin lite säkrare i bilen när man åker, just nu åker han ju i baksäte eftersom bas lådan är där bak där han ska sitta!! Beställt saker ur börjes oxå idag, 2700 kr drygt, tur inte allt var mitt då. Blir nog ett väldigt jätte paket som kommer för de var ganska mycke stora saker som skulle med. Inte vet jag hur jag ska göra med bollnäs på fredag heller, har varit sånt hit och dit hela veckan och 1000 saker att göra här hemma. Om man bara hade mer tid på dygnet att röra sig med, 24 timmar e ju för lite, 36 hade nog passa mig bättre. Nu ska jag snart i säng, ser kl snart e halv 3 och ska de bli någon falu resa måste jag väl upp i skaplig tid:) jo,, igår klippte jag mig, färga ju mig för någon dag sen och har nya byxor så kanske de blir bollnäs ändå :) :)

Transport

Igår fick jag nå ryck! Ringde på en transport och bestämde mig på 10 minuter att jag skulle ha den osett. Bara ringa Lena och höra om hon kunde vara med djuren nån timme och som tur var ställde hon upp. Tack! Stack iväg mot uppsala strax före halv 2 och hämta hem den. Har ju haft funderingar på en länge så nu kändes de som jag kunde göra ett kap så jag var bara tvungen att slå till. Märks om jag köpt grisen i säcken eller inte. Är lite som måste göras men de krav jag hade uppfyller den och huvudsak golvet var bytt. Trane 110 heter den nog. Den gick kanon bakom bilen och den var lätt att köra. Stanna på willys på vägen hem och handla, köpte så vi kunde grilla när vi kom hem och bjuda Lena & Janne som tack för hjälpen. Idag har de varit total tvätt av transporten. Finare blev den då verkligen! Solen börjar visa sig igen och jag hoppas på bad väder igen så man kan ha lite skojj i ån.

Lejonet


Här kommer mitt personliga horoskop, baserat på mitt födelsedatum, årtal och klockslag jag föddes.
Ni som känner mig kan väl komentera och berätta om de stämmer :-)

Min pesonlighet..
Älskar att vara i centrum för att få allas uppmärksamhet! Andra verkar uppskatta din genuina värme och tillgivenhet. Du är mycket livfull, viljestark, stolt och "viktig" ibland för du vill absolut ha din vilja igenom. Du är trots detta rätt ärlig och de är viktigt för dig att vinna andras respekt.Du kompromissar aldrig med dig själv och du strävar mot dina mål med uthållighet och engagemang. Ditt nästan kungliga uppträdande och hållning för dig lätt till ledande possitioner och makt. Men var försiktig så du inte blir överdrivet tjurskallig, dominerande eller nedlåtande. Du är mycket teatralisk och slår på stort närhelst och varhelst du kan. Din styrka och enerigi smittar av sig på alla som kommer i kontakt med dig.
Du uppfattas av andra som imponerande, nästan majestätisk genom ditt uppförande, vilket gör att de attraheras av dig. Därför söker andra gärna din vänskap och du tar själv ofta vänskap på fullaste allvar. Du är trogen och lojal så för de som du har fäst dig vid blir du verkligen en sann vän. Men för dig innebär kärlek och stolthet och respekt. Förlorar du respekten för någon har denna person också förlorat din vänskap.

Hur jag styrs av solen..
Den visar ditt innersta jag. Ditt verkliga jag och din vilja. Detta är din medvetna sida och utåtriktade personlighet. Solen påverkar hela din personlighet och den är den viktigaste av alla himlakroppar. Ditt soltecken är ditt sanna jag som du alltid bär med dig och visar din omgivning varje dag.

Hur jag styrs av månen..
Månen är nästan lika viktig som solen, men månens påverkan handlar om ditt känsloliv. Den hör ihop med dina omedvetna och känslomässiga reaktioner. Det är reaktioner som kommer av betingelser, såsom minne och inlärda vanemönster. Månens påverkan är mer hårfin eftersom den hör ihop med den personlighet som finns på djupet, dina känslor och ditt undermedvetna jag.

Hur jag styrs av venus..
Venus har inflytande över hur jag uttrycker mina känslor i personliga relationer. Särsklit kärleks relationer, äktenskapet och din förmåga att charma andra. Venus visar din känsla för konst och skönhet. Venus påverkar också hur du kommer överrens med människor.

Hur jag styrs av mars..
Mars visar hur du riktar och styr din energi. Mars hör också ihop med sexualitet och hur du hanterar uppvaktning från de motsatta könet.

Hur jag styrs av jupiter..
Här handlar de om hur du vidgar dina vyer eller växer i kunskap och förståelse. Jupiter styr också din tursamhet och lyckosamhet. Jupiter kan också ge ledtrådar i allvarliga livsåskådningsfrågor som religion, filosofi och sociala frågor.

Hur jag styrs av saturnus..
Här har du dina begränsningar och hinder.Här kan du nå framgång.

Hur jag styrs av uranus..
Representerar frihetskänslan,och din induvidualitet. Den kan visa hur du gör uppror och varför. Uranus berättar om din förmåga till nyskapande och förändring och plötsliga insikter. Den berättar om ditt behov av frihet och dina plötsliga handlingar och hur du överraskar din omvärd. Oberoende och uppror, egensinnighet och avvikande beteende.

Hur jag styrs av neptunus..
Berättar om ditt behov och förmåga att gå bortom den fysiska verkligheten, den visar hur du försöker fly från livets prövningar och vedermödor. Här kan du upptecka andlig utveckling och önskan att flyta ihop med något större än du själv. Den berättar om din öppenhet och känslighet för andra människors tillstånd, om inlevelseförmågan och intuition.

Hur jag styrs av pluto..
Pluto visar hur jag förnyar och förändrar mig själv. Hur jag närmar mig förändringar.  Den berättar också om ditt behov av makt och kontroll. Kan visa bortträngda känslor och upplevelser. Här har du dina frågor om liv och död..

Hö skörden klar

Ja då var hön inne. Tog in hälften i tisdags och så kom regnet. Fick avbryta och börja om från början på onsdag morgon, bara sprida ut skiten igen och göra om alla moment! Inte kul men vad fan gör man?? Alla strängar hann inte torka riktigt så nu har jag stall gången full med hö så tork där och löst på skullen. Bara hoppas de går få de tort så. Igår kväll fick jag nå ryck och blev tok sugen på kina mat. Hörde med Lena å Janne och dom ville oxå med, men jag skulle ju ha med Apotin som vanligt så de blev till att ta hämt mat och åka ut på långnäs och äta, var mysigt de oxå och sitta i båt hamnen och kolla på båtar. Sen följde vi med till långhed och gick med alla 3 hundarna där. Var nå väldigt vad med mygg dom hade där! Inte är de så mycke här i skogen. Undrar om de kan vara alla medel jag häver på hästarna som skyddar? I morgon ska jag åka och hämta ut fenylbutazon på apoteket och fixa salt på granngården tänkte jag, sen ska jag fan i mig bara ta de lugnt och ha semester! Har sagt upp hem tel idag oxå, hade ringt för knappt 15 kr på förra räkningen och internet fungerar inte heller så jag tycker de är en totalt skit onödig utgift! Ända som ringer är ju massa försäljare bara. Om jag nån gång lyckas få ordning på datan så skaffar jag trådlöst internet iställe. Jo Tony fick sin katt i helgen och de verkar fungera bara bra, tur de. Lurvas är fortfarande kvar här. Får väl se om dom hämtar han elle om han får stanna, han sover i sängen på nätterna och är ute om dagarna. Idag upptäckte han hästarna och då blev han liksom full stor kille och flög i luften. Eila och Maj kom och hälsade på idag, jätte roligt att se Eila, inte ofta vi ses nu mer tyvärr. Men man har ju fullt upp jämt. Blev ju erbjuden mer hö idag, slaget och torrt, men har ju inte plats för de så de var väldigt synd. Hade ju bara varit och bala de och kört hem de, men så kan de bli ibland. I helgen hade jag vela göra nå annorlunda och roligt, bara för att bryta alla rutiner. Men vad? Finns ju absolut inget att göra här i kring.. Får fundera ut nå! GOD NATT...

Semestern har börjat

I fredags jobbade jag sista kvällen innan semestern. Så kämpigt de var sista timmarna! Jag hade liksom lagt av och orka inte engagera mig i de krävande jobb man faktist har. I lördags tog jag rejäl sov morgon och sov till efter kl 10. Sen gick jag iväg med flocken till skogen. Dom har inte varit där på ett bra tag så de hade växt rejält där. Bara orken kommer ska jag fixa så dom har hela skogen att gå i men de är förbannat jävla drygt att gå med spett och dunka stolp. Igår slög vi hö åkern, tog några timmar, så skulle de ju spridas ut oxå. Målade om de lila rummet uppe, vitt blev de med en 20 cm bård. Snyggt tycker jag! Men smaken är som baken. Anna å Christer kika förbi och hälsade på, å vad som hände sen såg jag inte mycke av. Fick något i ögonen som sved värre än nå annat jag varit med om! Var precis som att ögonen brann!! Kunde absolut inte titta, tvätta å tvätta. Christer stack hem och fixa ögon skölj, ögon droppar och gel. Som tur var släppte de sakta men säkert. Men de var som om hjärnan oxå ville brinna och där tårarna runnit blev de rött och elda oxå. Ända jag kan tänka mig jag reagerat på var att jag klippte gummi trädet igår och de blöder ganska mycke. Måste på nå vis fått de på fingrarna och sen klia mig i ögonen. Lena å Janne dök oxå upp, var meningen dom skulle ta med sig Lurvas hem men vi sköt upp de till tisdag. I natt har de varit vaken natt, Strumpan börja föda. 4 ungar blev de, men en stackare var så svag så den dog. Fy så hemskt de var. Den kunde inte röra sig nästan, väckte tomas och undra om han kunde hjälpa den, men han vägra! Upp till ungarna igen och då börjar den lilla tok skrika, börja krampa, flög bakåt och bara skrek! Strumpan och jag blev förtvivlad. Sen börja han andas sakta djupa andetag och så blev den kall och rätt som de var tog den 2 djupa och somna in.. R.I.P lille vän. Idag har hön blivit vänd, hoppas på fint väder så den kommer in snarast. Joel å Matilda har varit hit flera gånger varje dag denna vecka. Matilda åkte hem alldeles nyss, hon har varit här nästan hela dagen:)

Bilder på veckan som varitTisdag 8 juni, Dillba, Flinga & ÖrlyMamma byte...Konstiga blommor jag har då... Grannkatta Nisse..Jag å Apotin på väg till långhed 5 juli...Prövat sladdlösa locktången...Olgas ungar 8 juli....Trötta ungar...Någonstans i voxnaskogen 10 juli...Apotin...Står lika snyggt som vanligt...Nu ville han inte åka hem!!! Pladask tuslagen....En vanlig torsdag

Ja då har kl passerat midnatt ännu en gång. I morse, eller rättare sagt igår torsdag jobbade jag hel dag, 7.30-16.00 de går faktiskt skapligt fort nu på morgon innan jag ska iväg när ingen häst behöver ut eller ha mat. Då märks de väldigt väl att sommaren och bete är bra! Behöver bara kolla så alla mår bra. Å de gjorde dom i morse oxå som tur var. Ganska fullt upp på jobbet var de idag. Så förmiddagen gick fort. På lunchen gick jag, Kicki, Marita å Rosa ut och åt. Skönt att komma ifrån. Lättare att jobba sen igen. När jag slutat åkte jag hem och kolla till alla katter, dona lådor och så, var mätt sen lunchen så de blev ingen mat. Choklad blev de iaf. Tog bilen en vända på kvällen och åkte en runda och kolla efter djur, men såg bara 2 harar. Åkte högt upp och fota en massa fina bilder på vyerna som jag tänkt lägga in då men som inte går nå bra. Apotin tröttna nog på att åka bil för när jag fota klart la han sig pladask på marken och vägra resa sig. Då är de inte bara få han ur fläcken!! Men till slut gav han med sig och följde snällt med i kopplet. Väl hemma igen blev de dax att natta ute djuren. Alla såg ut att vara nöjda efter dagens värme. Synd på mygg o knott bara. Sen blev de ost och skink paj vid 23 tiden. Avsluta kvällen med att sitta ute alldeles själv och bara njuta av lugnet, skönt att fylla på energi så tycker jag. Man måste ju ladda batteri ibland. Nu ligger jag i sängen och inbillar mig att de ska gå att sova men knappast än på nån timme. Apotin sover som en stock på mina ben som har domnat bort av hans tyngd, men värme får jag så de räcker och blir över! Nu har jag 7 timmar kvar att jobba innan de blir semester. Fantastiskt. Tror jag börjar med rummet uppe direkt i morgon kväll, dom har ju lova fint väder till veckan så då måste hön in. Ska försöka lägga in bilder från igår i morgon :) god natt alla..

Födelsedagar

I dag fyller Apotin år :) och mamma. Grattis på er. 9 juli är ett mystiskt datum för mig pga många saker. I dag när jag vakna släppte jag flocken på bete i trädgården. Dom gör minst lika snyggt som gräsklippen, om inte ännu snyggare! Tack vare att dom e så små trampar dom ju inte sönder marken heller, men dom rättar till om de är ojämt. Sen åkte jag till bollnäs, Apotin fick vara hemma för jag behöva spela musik på max idag och rensa tankarna efter morgonens start, fick lite att fundera på i morse. Och då är de extra skönt med hög musik, tur bas lådan håller än. Börja med att åka till vettrinären och köpte mat åt Apotin och fick recept till Nickan. Sen åkte jag in i röran på stan och kolla lite affärer. Behövde ju nå present till mamma men var så dåligt med fantasin så jag hitta inget. Åkte ut på dollar, hitta inget till hon där heller! Men 8 nya koppar till mig själv hitta jag och en ny vatten tunna till mammor och föl. På vägen hem kom jag på att fot vård kan man nog ge hon och de hängde Lena oxå med på så då fick de bli de och så fixa Lena blommor. Träffa pappa å Ingela på dollar och dom var de bra länge sen jag såg så de var ju kul. Hann inte vara hemma så länge för vi skulle ju fira födelsedagarna oxå och de hade vi bestämt att vi skulle göra i långhed. Självklart skulle Apotin oxå med och fira så de blev ute serveringen på byggde gården. Apotin fick smaka banan muffins men tyckte nog de var roligare med Saga än fika. Väl hemma igen så var de dax att fixa djuren, nytt vatten åt alla och mat till kaninerna. Ansträngde mig inte så mycke mer då alla såg både ren och hel ut. Nu finns faktiskt allt virke till en ny drift, 6 meter lång kommer den bli. Men kommer inte ihåg hur lång tak stolarna är så bredden är svårt att säga. Kan dom ha varit 5 meter tro? Å plåten jag har har jag totalt glömt hur många kvadrat den skulle täcka :) men kan de ha varit typ 30 tro? Hur kan man bli så vimsig att man glömmer sånt? Strumpan är hemma nu, snart dax för henne att föda oxå. Hoppas allt går bra:)

1 vecka kvar

Jo som rubriken lyder! 1 vecka kvar till semester! Oj oj oj vad jag längtar!! Jobbar lång kväll i morgon, hel dag på tisdag. Ledig onsdag. Hel dag torsdag och lång kväll fredag, men sen jävlar är jag ledig 30 dagar. Fantastiskt! I lördags kväll var de grillning i långhed hos Lena å Janne. Dom kommer att bo skit bra där bara dom kommer i ordning med allt i huset. Kanske ett av de bästa köp dom gjort om jag får säga. Skogen intill knuten och de är ju kanon med tanke på djuren. Sen kom dom ju en bit från vägen och de var ju än bättre. Hoppas ni kommer trivas nu då. Sen på kvällen vid 9 tiden drog jag å Apotin hem. Släppte ut alla i flocken på gräsmattan så dom fick beta till midnatt. Har suttit och kolla båt resa oxå. Och med min jävla otur skiter de sig de datum då de är tänkt att åka! 14 juli ska cinderella gå på riga kryssning och jag har inte någon möjlighet att vara borta 3 dagar. Tufft nog med en 24-timmars ju. Men men. De löser sig säkert på nå annat vis. Kanske skulle ta ekan över, billigt och bra. Ingen taxfree eller annat att lägga pengar på. Bara se till att ha met spö och mask med så är buffe serverad direkt efter avgång. Idag har jag jobba 13. 00- 20. 30 lämplig tid men desto sämre tur att gå. Seg vända. Få och lång dragna besök. Nu i kväll när jag skulle mata kaninerna såg jag att hästarna gadda ihop sig väldigt. De går ju björn här i knutarna och ovanför Tony har den skiti jätte mycke. Men såg aldrig vad dom reagera på idag och inte orka jag gå och kolla heller. Har jagat nog med djur ur hagarna här genom åren. Nu ska jag försöka sova. Apotin har redan somna på mina ben, de är så varmt och gott att ha han i sängen. Nog kan de bli trångt i en 80 cm säng men de är de värt. Finns de hjärte rum finns de stjärte rum sägs de ju.

Stor handla

Ja ha ja, de blev inge riva hage idag. Värmen höll i sig och jag hade ingen som hellst lust att arbeta i hettan. Drog iväg till bollnäs i ställe och brände pengar kan jag säga. Över 1500 spänn på lidl och de var då rekord på den affären. Men mat lär man ju ha. Köpte en fritös i all hast men jag har ju vela ha en sån i typ 10 år men jag har ju varit för snål jämt tidigare! Än bättre investering gjord jag nog när jag köpte uppladdningsbar lock och platt tång! Har prövat den idag och de fungera väldigt bra. Så nu kan jag gå runt och fixa andra saker och ändå få håret fixat. 1000 lapparna verkligen flög igår så jag kanske måste kolla om de blev nå kvar på konto så jag överlever månaden ut. Ja men de är ju bara 3 veckor till lön så skit samma nu när de finns mat. På kvällen åkte vi till långhed och kolla på Lena & Jans nya hus, jätte fint. Nu i kväll Tänds grillen där och jag ska ta med Apotin och åka dit och äta. Igår sa Steve att jag får ta hö på åkern vid huset. Så skönt att veta man har foder åtminstone 3 till 4 månader åt små hästarna i vinter. Sen blir de vackert till att köpa. Synd de inte går ta 2 skördar på den åkern. Men på ett vis e de ju bra att de är gammalt och över växt så jag har ett bra fång foder till Nickan oxå. Allt är på 2 vis jämt känns de som. Nej nu ska jag sätta lite fart så jag kommer iväg till långhed nån gång!!

Fredag hela dagen

Idag ska jag börja med att tacka Ingvor för att hon jobbar min kväll i kväll så att jag får 2 dagars ledigt. Tack! Känns verkligen som att de behövs ledigt nu, har ju näst intill bott på jobbet 4 veckor nu och jag blir riktigt Less på vissa saker så ledigt är nödvändigt nu. Har ju haft de väldigt tufft på vår grupp nu de senaste månaderna både psykiskt och fysiskt. Många tunga, många krävande och stress hit och dit. Men from idag lugnar de sig lite så har vi tur blir de en lugn vecka att varva ner på innan semestern. Vi hade ju 13 besök på drygt en timme på dubbeln och de får absolut inte tillkomma något då! Då skiter de sig rejält. Igår kväll kom Steve hit ganska sent och verka av Örly och de gick förvånansvärt bra. Gjort på några minuter, vist flög han i luften x antal gånger men lugna sig snabbt och skötte sig bra. Han vill väl testa var gränsen går. Dillba blev oxå verkad så nu är alla gjorda denna omgång. Men de börjar snart om igen. steve var nog kvar till en bit efter 12 i natt. De var tänkt jag skulle gå och riva hagen hos steve idag men de är så varmt! Blir nog bättre framåt kvällen. Undrar om jag skulle ta en tur till bollnäs idag och handla mat? Men de tar sån tid att åka och tid är bristvara i min tillvaro just nu. Har ju morgondagen oxå hel ledig så de kanske går att lösa. Mat måste man ju ha hur de än är, Idag har jag Fjant, Turbo och Dusty på bete i trädgården, skönt att slippa klippa! Nickan har oxå varit med en timme och ätit, hon får beta en timme i kväll oxå. Sen är de bra hålla tummen för henne nu när hon är bra i sina fötter. Nu ska jag ut och mata kaninerna, sen ska jag umgås med Örly o Flinga innan de är dax att gå andra rundan med Apotin....

Fin väderBåten hemma i ån...Hagen gränsande mot ån...Älskade Apotin i värmen...Utsällnings ställningen...Tomas på badet i dalfors...Flygande kappten???Min bil...Fotograf Anna...Christer hugger in på bakelsen... Fick äta med sugrör men de gick de å..Anna & Christers bakelse..Min & Tomas tårta...

Resan till furudal började hemma och sen bar de sta och tanka, Hämtade Anna å Chriser 16,45 och sen åkte vi.
Åkte på restaurang där och kan väl inte säga att besöket blev lyckat, först blev de fel mat till oss och sen var de inte bara till att äta då pizzan var hård som sten!! Men skam den som ger sig!! Som tur var satt tänderna kvar. Smaken var de inge fel på!
Sen åkte vi och köpte glass och godis, inte nog med de, jag ville ha bakelse så de bar sta te konditoriet först  och sen  så åkte vi ut till furudalsbruk. Otroligt vacket där ute. Men jag tror vi alla var ganska mätta så vi åkte till dalfors badet och fika där. Sen hade timmarna tickat iväg så jag måsta hem te Apotin.

Kom hem och dona lite och sen var de dax att köra upp kattungen Ragge till Jan. De gick otroligt bra att åka bil med han. Vi stanna en stund där uppe och allt kommer nog fungera bra där uppe. Han fick nytt namn, Piff ska han heta.

Värre är läge hos Tony som inte har fixa klart huset, 1 vecka till ska vi ha hans unge men sen så förtjänar den oxå ett eget hem så han får sätta lite fart om han ska ha den. Dessutom är de inte som många tror gratis att föda upp kattungar. Sen ska de skötas och gosas oxå!! Så de är inte bara..

1 vecka och 1 dag till så har jag semester sen... SKÖNT SKÖNT!!!!


Fynd!!!

Idag så har Anna och jag varit på eriks hjälpen. Gjorde nå fynd om jag får säga de själv. Hitta en stor kastrull för 35 kr och de har jag länge behövt en så jag slog till. Hitta även några väldigt fina toppar! En ska jag ha i kväll :-) De är tänkt att de ska bli en liten tripp ikväll till furudal och ta en bit mat där. Skönt att komma bort oxå på nå nytt ställe. Å mat måste man ju bara ha så de får bli en tur dit. Förhoppningsvis blir även Anna & Christer oxå med. Anna tyckte vi skulle ta med bad kläder så jag får väl packa med de då, men personligen tror jag att de är skit kallt i vattnet då de inte varit varmt på flera veckor ju. Tror faktiskt jag ska ut och tvätta bilen så den blir lite finare att skjutsa folk i, men först måste Apotin äta något så de är klart. Har ju knäppt så fina bilder idag å så vet jag inte hur jag lägger ut dom direkt från mobilen?? Kommunikations fel blir de ju bara så jag får väl fixa de via datorn nå tag om jag får tid. Ja nu måste jag sätta lite fart om jag ska hinna med!

RSS 2.0