Irriterad

Ja jag säger då bara de..
De finns folk till allt..
Vilka konstiga personer de finns..

Varför, varför, varför???

Till de vardagliga då, Sissi, Tepee, Fjant och Nickan är verkade denna vecka. Förra veckan var de Dusty, Jenka och Turbo som fick dom verkade, och lilla Örly fick pröva på raspen lite. De är igentligen bara Dillba kvar denna omgång och sen börjar de väl om igen. De slits dåligt nu så de verkar behövas ca var 6,e vecka nu. Mammor och föl blev avmaskade i fredags när konturdiagrammen gjordes och ingen verka ha reagerat på medlet så ingen kolik eller dyligt än. Har hävt på alla switch oxå nu fast jag hade tänkt hoppa över de i år. Men tydligen gör de sådan bra verkan så jag skiter i att de är så miljöfarligt så länge hästarna har de bättre. Vist är hästdeon åxå bra och den använs varje dag ändå som komplement men de räckte tydligen inte med den. De är ju nästan lika dyrt att köpa kusmedel på sommaren som foder på vintern.

I kväll när jag slutar jobba ska jag hem och fixa till kyckling spett med jordnötssås och potatis sallad, mmm längtar!!
Slutar ju om en kvart :) men jag har då hunni slänga i mig korv med bröd och räksallad och daijm idag men nu suger de i tarmen och jag är skit hungrig!!

OM 2 veckor börjar semstern!! jippi jippi!! Bara måste ut på havet och samla kraft till hösten och vintern känner jag.
Sen finns de ju ett "ställe" till där jag känner mig hemma på som jag vill besöka, såg bilder där ifrån igår och bara kände att där hör jag hemma!! De jag pratar om är söder om motala, på väg mot vadstena. Är så vackert och fridfullt där nere och landskapet är som gjort för mig.

Nä nu ska saab:en startas och färden hem påbörjas...

Mitt i natten

Ännu en dag till ända, en dag närmare semester! Den kommer väldigt lägligt nu, jag känner mig väldigt trött och utmattad efter ett ganska tufft år. Gick upp och jobba högre % och fler djur. Vad tänkte jag på då?? :) förmodligen att pengarna räckte till mer foder! Men hur jag än vrider och vänder så har ju dygnet tyvärr bara 24 timmar! Fast jag har lärt mig att nyttja de väl och kroppen har vant sig vid enbart någon timmes sömn. Men hur länge orkar man leva så? Jag måste lära mig släppa taget lite och inse att djuren inte behöver tillsyn dygnet runt. Tycker faktiskt att jag vågat lämna årets föl själv rätt mycke nu. Kan ha att göra med att dom är 2 så de känns bättre för den skullen. Men seriöst, hur många sitter uppe till 3 på nätterna och passar sina hästar för att man e rädd för rovdjur?? Rovdjur har väl ingen kl, dom kan ju komma när som helst under dygnet. Så nu ska jag sluta vakta djur om nätterna. Måste sova då!! så god natt alla,, Nu ska jag sova:)

24 Juni 2008

Ja igår kom Olga hem och jag såg ju på en gång att hon varit och fött ungar!
Som tur var hörde jag ett herrans liv ute på dyng högen, gick dit och hitta en liten liten skrikig svart-vit unge. Men fatta ju att de måste vara fler då den var så liten! Bar in den lille och mamma Olga och gav mig ut och leta fler. Jo mycke riktigt fanns där 4 till! så nu är de 5 ungar till och första kullen som är redo att flytta nästa vecka.Apotin och jag skulle gå och kolla läge i vind skjulet i homna igår och se om de var möjligt att ta sig ner med luft madrass där så man kan gå dit och flyta hemåt. Men de var polacker där så vi traska vidare. Får kolla en annan dag. Tror nog de var björn spår på vägen oxå, kan inte tänka mig att de kan ha varit något annat som haft såna klor och stora fötter!
Lena hade tur och fick tillbaka sin telefon som tur var!! Tur att de finns någon snäll människa då...

Igår kväll kom Anna & Christer förbi och Tony. Sen så hade jag lova Steve att raka av hans hår, när de var gjort blev Christer oxå sugen så han blev hel snagg han oxå.
I dag är jag inte allt för pigg, förkyld, fryser och svettas om vart annat. Inte så vidare att jobba då men pengarna måste ju in så de är bara till att pallra sig sta te jobbet ändå. Hoppas de går över innan helgen, då har jag absolut inte råd att vara hemma och vara sjuk. Nu ska jag jobba vidare...

22 Juni 2008

Ja då har några dagar passerat igen då...

Tisdag: Då kom Lena, Janne, mamma, Marie och Hans-Ove upp och hälsade på.. Trevligt!!Onsdag: Då jobbade jag kväll, på dagen var de mest de vardagliga med djuren och alla bestyr runt omkring.

Torsdag: Oxå kvälls jobb, funderar mest på vad som ska ske på midsommar afton.

Fredag: Biltvätt, bestämmer att de blir alfta på kvällen. Lena o Janne bjöd på grillat och grattäng!! Hur gott som helst, efteråt blev de marängtårta med jordgubbar och grädde. Vi var 6 pers där och 3 hundar. Apotin kände på engång att Tindra var dräktig, allt gick ovanligt lugnt till väga.

Lördag: Jössebo... Lena & Stefan & jag drog iväg på styrdans, Första gången jag var dit faktiskt. Träffa väl några jag kände men i stora hela var de väl inte en höjdarkväll precis.. Lena förlora sin väska med mobil telefon i. Kallt och myggigt. Men mycke dans för att hålla värmen iallafall. Mats skjutsa hem oss.

Söndag: Någon skickar sms till mig från Lenas telefon och säger att den finns i alfta! Mycke mer vill dom inte säga. Mystiskt värre. Så de är väl bara hoppas den kommer till rätta. Men dom vill inte svara på den när man ringer men dom sms:ar från den och ringer från den. Nu är de jobb som gäller igen..

Du är allt...

Du är allt jag nånsin önskat,,,,
Du är allt jag nånsin drömt,,,
Du är den som får mig minnas, alla drömmar jag har glömt,,
Å du är den som får mig hoppas,,,
Du är den som får mig le,,,
All min kärlek får du bära, hela livet vill jag ge,,,

För du är där när ingen ser mig,,,
Du är där när stormen yr,,,
Du är där när natten skrämmer,,,
Du är där när dagen gryr,,
Å jag vill alltid ha dig nära,,,
När som åren läggs till år,,,
Å vad livet vill oss lära, är att framtiden är vår,,,

När som klockorna har stannat,,,
Å tiden tycks stå still,,,
Å man inte vågar säga de man längst i hjärtat vill,,,
Då ska vi ta varandras händer,,,
Då ska vi minnas denna dag och förstå vad som än händer,,,
Är de alltid du och jag,,

För du är allt jag nånsin önskat,,,
Du är allt jag nånsin drömt,,,
Du är den som får mig minnas, alla drömmar jag har glömt,,,
Å du är den som får mig hoppas,,,
Du är den som får mig le,,,
All min kärlek får du bära, all min längtan vill jag ge,,,
Ja all min kärlek, får du bära, hela livet vill jag ge,,,
16 Juni 2008

I morse tog jag och Apotin en skön morgon promenad, tog med kameran och fota lite på vägen..
Jobb idag 13,00-20,30 igen då. Sen blir de hem och äta minutstek och potatis sallad, gott..
I morgon kommer elverket och förhoppningsvis ska dom väl bli klar denna gång nu då!!


Myser i morgon solen..


Apotin i skogen...

Då var de fint väder och nu öser regnet ner, börjar vänja sig vid detta ostadiga väder.
Börjar bli orolig för höskörden nu, börjar bli dax att slå ena åkern ochSteve har inte bestämt sig än om han ska ta fodret själv eller om jag får ta de..


Hus och stall i solsken..
Ja du Zetor?? Blir de nå höskörd :)


Undrar vad de blir i midsommar..
Bruket var de ju länge sen man var på och logen är renoverad så de blir säkert samma drag där uppe som de var förr om åren. Var ju tradition att alltid ha fem kamp i ROSENDAL och sen gå ner på bruket.. Å de var ju hur kul som hellst då och skulle säkert vara lika kul nu. Men de ska vara chafför å allt om man ska dit, undrar om de är nå på herrgården i år?? Ja är ju några dagar kvar så jag får fundera.
De hade ju varit roligt att åka på jössebo på midsommardagen oxå. Jag som aldrig varit in på galejj på jössebo. Har ju bara varit utanför och levt rövaren i mina ungdomsår.. Då åkte man lövad släpvagn med Poolman och hade värsta röjjar partyna på parkeringen. De var tider de... Vad kul vi hade då :) synd du inte får fira midsommar här nere med oss längre ;)

Nu ska jag skramla ihop de sista nycklarna och ge mig ut och jobba sista rycket...

15 Juni 2008

Idag jobbar jag 13.00- 20.30. Lämplig tid de tycker jag.. Inte så mycke att göra idag på eftermiddagen så de är lite segt. Passar på att lägga in lite bilder på favorit kattungen Lurvas då.. Han kommer att bli långhårig som sin mor och kräva en hel del pälsvård då de är mycket persier i honom.


Ny vaken.. ca 7 veckor


Fortfarande trött..


Myser i mattes stallsko.. ca 8 veckor


De bästa man har sätter man på bordet.. 9 veckor..


Undrar var jag ska bo när jag blir stor??

Kattungarna har nog hunnit bli 9 veckor nu, dom härjar och bråkar mest hela tiden nu, hänger i gardinerna och klättrar i blommor. Dom är leveransklara just till semestern. Så då blir de lugnt hemma. Ragge som vi kallar en ska flytta till Jan, och den andra skall flytta till Tony så förhoppningsvis kommer jag kunna se hur killarna växer och frodas. Lite ovanligt att de blev bara killar i denna kull, även den som dog var ju kille.


Den längst fram som ska till Tony..


Finns hjärterum finns stjärterum..


Måste bara in med denna vackra kille, min stora kärlek :)


Liten med naggande goo...


Syskon..

Vad de gäller hästarna kan jag inte säga annat än att alla utom Nickan då förstås går på bete och och myser och mår bra. Magarna växer och frodas. Men hon verkar acceptera Nickan att hon får vara själv på dagarna och ha sällskap på nätterna. Vill ju inte ha flocken på bete dygnet runt då jag är rädd att någon föräter sig och får fång.
Räcker med en stackare som har de eländet..

Sen är mammor och föl fortfarande inne på nätterna. Är så rädd för att björn eller varg ska komma på besök!! Skulle dom komma så har ju inte dessa små föl på knappt 30 kg en chans. Trots att jag har skapligt bra hagar med 4 el trådar är jag orolig. Björnen har ju varit i trädgården förr och ätit äpplen och ruffsat ut myrstacken. Kliat sig på torkvindan och pynta soptunnan. Sommarn då vi flytta hit hade björnen skrämt ut kalvarna ur hagen bara dagarna inflyttningen. De året var de extremt stökigt med björn och året där på var vargen mesta bekymret. Måste säga att de inte är så kul att höra vargen yla på kvällarna då de är mörkt!! Men nu var de ärligt talat säkert 2 månader sen jag hört nåt. Så förhoppningsvis har dom dragit iväg, de har ju setts flockar på andra sidan byn hela denna vinter. Vi har nog bara haft en par strövargar som granne på slutet.

Nu blir de en kaffe tår och ut å ta lite luft..
14 Juli 2008

Ja hur kul var de i morse när kl ringde och veta att man hade över 14 timmar på jobbet att göra då??
Inge vidare alls faktiskt..
Tur nog flöt allt på med djuren i morse, till å med Örly följde vackert med ut i hagen utan att springa runt som ett yrväder. Kan hända han inte riktigt vaknat till då han fick komma ut 2 timmar tidigare..
Nu är de då drygt 9 timmar kvar av detta arbetspass så nu känns de lite bättre.

            De blev bollnäs och dollar igår, men inte blev de nå blommkrukor då heller :)
Max smaka då bra i alla fall så de var ju bra. Sen blev de till att åka och handla så de finns mat hemma oxå, blev faktiskt en del nya saker som ska prövas! En hel del till grillen blev de..

I går kväll kom Matilda och Joel förbi, sluta som vanligt att Matilda blev kvar och Joel gick hem, för den som undrar vilka de är så är de grannen Steves ungar. Matlida trivs så bra med mig och hon har varit hos mig mycke då hon tyckte skiljsmässan mellen föräldrarna var jobbig. Så bra att hon kände sig lugn på något ställe just då. Men hon stanna inte över natten, jag skulle ju jobba idag och hon skulle till furuvik! Hon ser nog fram mot att börja ettan till hösten. Dessutom tycker hon att jag är en bra "extra mamma" så de finns hopp för mig oxå vad de gäller ungar..
Men men.. Skönt utan egna...

Vad kvällen har att bjuda på kan man ju undra.. Förmodligen inget alls... För de är inte de roligaste att åka bort då de nästan hunnit bli natt innan allt är klart med djuren på kvällarna. Å just nu har de varit en period då nästan inte någon har haft tid att hälsa på heller. Alla har väl haft så fullt upp med avslutningar hit och dit och så har väl många fullt upp med de mesta vad de verkar som.. Många har ju fått skattepengar oxå så de gör nog sitt till oxå. Å sen jobbar ju jag då de flesta är ledig så de är inte lätt att umgås med folk ibland...

Jag toklängtar efter semesten nu, vill bara slappa och ta de lugnt, bada och inte ha nå tider att passa. Bara se till att djuren mår bra å sen bara göra de som faller en in, blir så trött på alla måsten ibland. Tänk att bara åka iväg ensam, ingen som vet var man är, ingen som vet vem man är, inga måsten!! Bara en par dagar åtminstonde!! Skulle vara så skönt att riktigt bryta alla dessa rutiner som man har år ut och år in, men bara för en par dagar, sen skulle djuren dra mig hem igen... Apotin mest då, hästarna skulle jag klara mig utan någon dag till för jag vet att dom har de bra på bet och trivs där, men Apotin skulle nog sakna mig och jag han alldeles för mycke :) Kanske får ta med han då?? ;)

Nu kallar jobbet, sista rycket, längre än vanligt men ändå sista...13 Juni 2008

Regn å regn och nu åskar och smäller de rätt rejält igen, å stackars elektrikern är ute och kopplar in nya el skåpet! Men dom lova ju att dom skulle fixa de innan vintern så dom är väldigt sen så då kanske dom får skylla sig lite själva. idag har jag stor städa badrummet. Skura väggar och putsa fönster. De blev kanon fint! Å luktar nytt.. Så har jag plantera om lite blommor och fixa nya gardiner i hallen, blev faktiskt rätt nöjd med de oxå, har ju så konstig färg på väggarna i hallen så de är jätte svårt med gardiner där. Har ju tänkt att måla om men de har ju liksom inte blivit av ännu. Då ska jag nog ha mörk begie ner till och en ljusare upp till. Sen de lilla lila rummet uppe måste oxå fixas till, ser för hemskt ut där! Å då de är klart är ju nästan hela övervåningen så gott som klar. Hallen och trappan ner kommer att bli vit med en bred bård som jag köpte för någon månad sen. Tycker de är så roligt att hålla på och kladda när resultatet blir så bra sen :) idag blir de till att åka till bollnäs och handla lite, men de är alltid så svårt med mat. Fantasin tryter jämt och är man så jävla kräsen på mat som jag är så blir de än värre! Jag kanske skulle äta gröt en månad så kanske jag uppskatta mat lite mer sen :) ska nog slå till med en max meny då man ändå är i stor stan? Denna gång behöver Apotin ingen mat så idag "spar" jag in 728 kr. Hemskt vad hundmat kan kosta! Men men.. De sägs ju att de kostar att ligga på topp :) dollar vill jag då absolut in på, hitta så fina blommkrukor där sist men då var jag för snål att köpa dom, men då hade ju inte deklaration kommit heller. fram åt kvällen lutar de åt att de blir te å grilla lite, de blir då bara vara hemma och ta de lugnt iaf, jobbar ju över 14 timmar i morgon så då behövs de lugn och ro. Djuren ska ju liksom skötas både före och efter man har jobbat så de blir väldigt långa dagar ibland.. Men man måste ju ha pengar så man har ju inge annat val än att traska sta å jobba hur motigt de än kan vara ibland. verkligen växlande väder idag, för nu skiner solen :)

11 Juni 2008

Ja då var snart 3 kvällar avklarad, har gått bra, man kommer in sig fort igen. Dystert väder har de varit snart en vecka.. Men de är ganska bra ändå så jag får nåt gjort om dagarna. Vet inte om jag skulle klara av att jobba när de är så varmt.
Passar på att lägga in en fin bild från woxnan....I morgon är jag ledig, måste försöka att fixa avmaskningsmedel till mammor och föl då, typiskt att allt ska ha recept nu för tiden!!


Huset en fin kväll...


Stallet...


Flinga med bestämda steg...


Jenka & Örly inne i boxen..

I går var de sånt åskväder så telefon masten slogs ut, har fått ringt och felanmält i dag å så vips så var de fixat, tur de för jag är så beroende av min telefon så jag får nå fel om de inte fungerar :) använder ju den till så mycke..

ÄNTLIGEN så kom deklarationen idag, har kolla den men måste säga att de är svårt att fatta sig på allt som står angående jordbruket.  Var bättre förr då de bara var den förenklade. Men tur nog sköter andra (lrf) pappren åt en så man får ju lita på att dom gjort sitt jobb och att allt e som de ska. Huvudsak jag slipper betala skatt så är jag glad, å skit kul att få tillbaka är de ju förstås...

Nu ska de bli en kaffetår här...9 Juni 2008

Ja då var de exakt 1 månad till Apotin och mamma fyller år. Fy vad tiden bär iväg:) Å min semester är slut och jag börjar jobba 15.45 kan väl inte säga att jag längtar till jobbet men de ska bli skönt att träffa lite folk igen, jag träffar inte på så många här ute i skogen precis.
Ändå trivs jag bra på landet och skulle absolut inte vilja byta de mot någe stadsliv.I morse när jag vakna flytta jag Dusty, Turbo & Fjant på bete. Sen tog jag med Apotin ut och gick. De är kanon väder åt honom nu, inte så varmt och så blåser de ganska rejält!

Nu dricker jag kaffe och tar de lugnt, funderar en hel del på ganska mycke nu. Bla om jag ska söka förprövningen hos länsstyrelsen så jag kan sätta igång och bygga ny lösdrift åt hästarnag men de kostar ju många tusen bara att visa ritningen fast jag gjort den själv, bedrövligt.. Att allt ska behöva kosta så mycke jämt.
De märks ju så väl nu att bensinen blir dyrare å dyrare. Man kan liksom inte ta och ut å åka som man gjorde förr och bara kolla djur å sånt...
Mycke ekonomiskt och praktiskt som styr just nu.

Nu måste jag ut å fixa i stallet, måste ju börja med alla rutiner nu igen när jobbet börjar:)

8 Juni 2008

Ja då har de gått några dagar igen..
I går var de fika hos grannen, Barbro hade gjort en jätte god rulltårta med smörkräm och hallon, till den var de grädde. De smaka hur bra som hellst.

Senare på kvällen bar de sta upp till flätsbo och hälsa på Marie & Hans-Ove, Jens var oxå där.
Steve lova att ha koll på hästarna för de åska och var oväder då de bar sta. De åska på och blixtra rätt rejält i flätsbo oxå, Tomas och Ove skåla lite och vi prata "mystiska" saker....
Apotin och Elsa var ju förstås oxå med.


Fin bild över fläten
Lillsyster Marie


Marie & Hans-Ove


Lillebror Jens


Tomas


Marie & Hans-Oves husvagn med förtält

I fredags var de bad som gällde nästan hela dagen, tog med sopen ner och försökte göra ren alla stenar uppöver i strömmen, dom var så slemmig och hal men dom blev bra mycke bättre att gå på sen. Typiskt så gick min sop sönder, huvudet lossna från skaftet så de blev mest till att skrubba vid ytan på slutet. Ska fixa den och eventuellt fortsätta idag.

Kenth & Jenny var hit på lördag förmiddag och de var hur kul som helst, går så långt i mellan man ser dom nu för tiden. Man har så fullt upp jämt!!

Har även fotat mycke med nya telefon, mest joll saker då förstås men kul att pröva kameran så man kan med inställningarna då man väl hittar nå kul att fota. 5 mp är inte dåligt när jag är van 1,3 kan jag säga :)


Min lilla staty-kille

Ja för den som inte vet så samlar jag på TROLL de har jag gjort i många år nu, så jag pröva faktiskt att knäppa några nu för första gången...Tråkigt nog är detta min sista semester dag....
Sen börjar rent ut sagt ett helvetes schema för min del, hoppas verkligen de rullar på och att vikarierna sköter sig och kommer som dom ska denna sommar. Annars blir de tungt!! Men jag ska häla med schema och stå ut 5 veckor till den riktiga semester börjar..

Ja ja.. nu ska jag ut och ta vara på finvädret.. Blåser lite idag så de går göra nytta idag!!

Nickan har nog betat klart nu för några veckor, hon börjar bli stel och öm så bara hoppas de inte blir värre..Detta är jag!!


Ha en trevlig dag alla..


Vackert???

2 Juni 2008

Ja då var de någon dag sen jag skrev..
Idag har jag varit och tagit årets första dopp, var sen i år! Men de har ju varit så mycke vatten i ån så de har varit så strömt så de har inte varit så trevligt alls att bada tidigare trots att de har varit fin väder flera dagar.
Men skönt var de så jag var tvungen gå och ta ett dopp till.
Idag har jag satt hage till shettisarna här hemma. Skönt att slippa springa till grannen fram å tillbaka varje dag.

image51
Syskonen Örly & Flinga

Helgen har varit händelsefull. På lördag eftermiddag kom Mia upp och vi förfesta lite här, sen åkte vi och hämta upp Lena och Stefan och bar iväg ner på hela huset gungar. Där var de ett väldigt hålligång :) Livs levande bastu kändes de som!!
Kom hem vid 03.30 och släppte ut fölarna, gissa om dom var förvånad att komma ut den tiden..
Sen söndag morgon var jag väl inte överdrivet pigg när kl ringde 07.30 och jag skulle upp och ställa ut Alice åt Anna :) men de mesta går..

Vi kom i god tid till utställningen och fick vänta.... Å vänta... Åsså vänta... ÅÅÅÅ ännu mera vänta!!
När de gått 1,5 timmar hade ändast 18 hundar visats och vi hade start nr 44 så de var inget tempo precis..
Mamma & Mia kom oxå och kolla.
Som tur var var de värt denna väntan för vi skötte oss skapligt i ringen båda 2 och fick mycke bra bedömning och resultat.
1.a kv, 1.a kk, CK 2.a bthkl å de var verkligen inte dåligt!! Bara till att gratulera Anna :)

image52
Anna & Alice väntar.. Å väntar..

Sen åkte vi faktiskt hem till våra sängar och sov middag allihopa :) De gjorde susenn...
Då jag vaknat åkte jag till Mia och hjälpte henne stoppa Ville i badkaret för de var dax att bli ren igen.

I dag har jag faktiskt köpt ny TELEFON, å tur hade jag för dom hade fått in den i silver men inte fått ut den i butik ännu så jag skulle få en silver!! Så nu hoppas jag 2-3 arbetsdagar går fort så den kommer.. 1 Vecka kvar på semestern och de verkar hålla i sig med de fina vädret, dock skulle ju inte lite regn skada då jag som "bonde" vill ha bete och foder.. Nu ska jag natta de sista djuren här på gården... // god natt...


RSS 2.0