30 maj 2008

I dag skiner solen för fullt, dom har ju lovat att de kan bli rekord värme i helgen :)
Å denna helg känner jag att de kommer att bli fullt upp med att göra.
I morgon är de huset gungar och Mia kommer hit på en liten för fest, sen på söndag morgon åker jag och Anna på utställning, ska bli spännande att se vad Anna tycker om de.

Igår var jag till Mia och färgade håret på henne, hon färga även mitt, första gången på över 10 år jag lät någon färga mitt. Är ju så håröm så ingen brukar få ta i mitt hår!!
Mia hade köpt för milt medel så hennes blev inte så ljust, hon ska köpa starkare och göra om de. Mitt därimot blev ju fan vitt :) ja ja.. Lika bra att vänja sig, de blir väl vitt med åren, haha..

Idag vet jag inte vad som händer riktigt... Inget planerat, känns son de var länge sen jag inte hade ett "måste" som ska göras. Men skönt att ta dagen som den kommer för en gångs skull. Kanske ska åka och göra bollnäs då? Men ekonomin är väl inte på topp riktigt nu då vetrinär räkningen från Dustys kastning nyss blivit betald. Otroligt hur dyr vetrinären kan vara, 4900 kr och stackarn förlora sitt föl ändå... Men tur att dom finns då man behöver dom iallafall.

image50
Alice & Apotin

Idag har jag lagt in kritikerna från Apotins utställningar och från Jenka & Dustys premiering, finns att läsa om under deras namn..

28 maj 2008

Vilken härlig dag...

Allt har flytit på bra med djuren hemma idag, känns skönt så man slipper vara orolig när man är borta.
Apotin kräktes i natt, sen har han varit slö hela dagen pga värmen.
Jag fick mitt paket från ellos idag oxå så nu har jag nya kläder, 3 par byxor, 1 linne, 1 jacka och regnbyxor och regnjacka. Något var lite snäft och något stort som tält fast de är samma storlek men så e de alltid tycker jag..
Sen till dagens besvikelse, köpte ju 12 tallrikar & 12 små fat, åååå de var i PLAST!!! Hade inte räknat med de!!
Men skit samma då,  får väl köpa nya vid nå annat tillfälle. Bestick var de oxå, 12 av vardera knivar, gafflar, skedar och teskedar å dom duger då.

I dag har de varit VARMT för en gångs skull, över 20 när jag åkte till jobbet. Så nu är de bara vänta på att ån slutar strömma så värmen stiger där. Flocken har ju gått och snygga till slänten ner till badet så de ser väldigt mycke bättre ut där nu än vad de har gjort tidigare. Så nog hjälper dom till och håller öppet allt.

I morgon ska jag försöka ta mig ner till alfta. Jag ska fixa håret på Mia och då färgar jag säker mitt eget oxå :)
De blir ju sista hela huset gungar i helgen och de vill jag inte missa.. Men måste ta de lugnt då jag sen länge lovat Anna att ställa ut Alice på utställning på söndag morgon, ska bli kul att göra de igen, har ju inte ställt på nästan 1 år!! Sist var de mammas Saga jag visa, nytt för mig är att detta är en jakthunds utställning så de ska bli spännande och se om man känner igen domaren eller inte. Ändå har ju jag visat Apotin för mest utlänska domare.
Hoppas att Lena anmäler någon av sina till nån i sommar så jag får åka iväg. Apotin gillar ju inte alls de där med utställning så nu har han kämpa sig iväg för min skull så jag fick min CHAMPION så nu får jag väl ställa upp för han och låta han slippa :)
Vem vet, kanske blir de en ny hund framöver att åka med elle så får Apotin följa utrikes så han kan få en till titel.

Nu är de desutom sista kvällen jag jobbar innan semestern jag har på 11 dagar!
Ska bli hur skönt som hellst att slippa åka på jobbet och bara få vara hemma och mysa.
Elle ja... Mysa å mysa.. Vad de gäller Örly nu så är de bara BUS som gäller, jag börjar få många blåmärken på mina ben nu, han har kommit på att han kan stå på bakbenen nu och så börjar han få tänder. Så rätt som de är kommer ett tjuv nyp!

-Jag saknar dig ibland.. fantastisk bra låt med Ainbusk,,,
Kan inte låta bli att tänka på en väldigt, väldigt speciell vän när jag hör den låten...

27 maj 2008

Dagen har börjat bra!!!
Pröva att ha hagarna öppen mellan fölen, dom börja med att gå i varsin hage. Sen blev Dillba nyfiken och tog med sig Flinga ut till Jenka & Örly. Å de gick förvånandsvärt bra. Lite sur blev mammorna allt och skulle hålla fölen ifrån varandra.

image51

Sen när de börja lugna sig blev fölen trötta...

image52

Sen var de dax att tjura lite igen och varna varandra och hålla ungarna isär....

image53

Örly tyckte fotografen var roligare än surkärringar så han kom å va med mig iställe :)

image54

Flinga var oxå nyfiken men håller sig hellre på avstånd..
Allt efter som timmarna gick så kom dom varandra närmare och närmare...
Å till slut...
När alla utom Örly var trött passa han på att smyga fram till lillsyrran och ge henne en PUSS

image55
Puss lillsyster....

Så nog är jag mer än nöjd med hur dagen har utveckla sig.. Dessutom har övriga flocken hunnit varit på bete 5 timmar idag. Är ett väldigt fram å tillbaka med dom pga Nickan, önskar dom kom på nå riktigt bot mot fång!!
Lömsk sjukdom de.. Å smärtsam för hästen och dess ägare..


26 maj 2008

I morse kl 8 samla jag ihop flocken och gick till skogen med dom, sen gick jag hem och släppte ut fölen.
Å i dag kom Flinga fram och hälsa på mig :) hon slicka min hand och lät sig bli kliad ett bra tag. Men hon är fortfarande så blyg och skvittig..

I lördags flyttade 2 av kanierna, Hugo-Linas och Lång-Öras ungar, fast dom har ju hunnit bli några månader dom oxå nu ju.. Så nu är de 6 kaniner kvar i kaningården. Skönt att dom fick komma till någon som har bättre tid och pysslar om dom lite mer än vad jag hinner med. Sen Kanin-Ann har nog inte långt kvar innan hon får gnaga på de ständigt gröna ängarna. Undrar hur gammal hon igentligen är?? Hon var ju vuxen redan 1999/2000.

Dillba & Flinga har fått lite större och grönare att gå på nu, Örly står mycke vid deras hage och ser ut att vilja in.
Nickan gick som en drottning idag, var lite orolig att hon skulle bli öm efter verkningen igår med tanke på hennes fötter men som tur var gick de bra.

Kattungarna växer och frodas, Lurvas har lärt sig komma upp på bordet i köket nu :(

Verkar som Tony e intresserad av en och Jan av en så kanske bara Lurvas kvar då.


Nu ska jag jobba vidare, åtestår inte många timmar av denna kväll nu och sen är de 2 kvällar kvar till semester!!
25 maj 2008

I morse börja jag med att ta med Dusty, Turbo, Nickan och Fjant till skogshagen på bete.
Sen pröva jag att ha ihop Jenka, Örly Dillba och Flinga. Ingen föl unge kom i mellan idag men Dillba rusa åt Jenka 2 gånger. Sen gick de lungt till väga och dom höll sig på långt avstånd från varandra. Örly var inte alls nå intresserad av Dillba och Flinga, han lärd sig vist nå efter förra gången. Dom fick gå tillsammans drygt 1 timme.

Sen har de ju varit morsdag idag, Lena, Janne & mamma kom upp och vi beställde hem planka från byn och avsluta med en tårta.
Förvånandsvärt nog så gick Flinga fram till både Lena och mamma, flera gånger dessutom...
Flinga verka verkligen fastna för Lena :) så de är inte alla människor som e läskiga. Dillba därimot har blivit mycke bättre nu och står gärna kvar och myser när man söker kontakt med henne.

Fjant och Nickan fick sina fötter verkade idag, Fjant stod som ett ljus... Han verkligen storm trivs när han får stå på stallgången och får 100 % uppmärksamhet. Nickans fötter ser förfärliga ut efter senvinterns fånganfall. Men de blev bra mycke bättre av dagens verkning. Jag undrar ju hur dom skulle sett ut om diagnosen varit mer än "lindrig" fång???

Apotin har hälsa på Tindra och Trixi idag, genom bilgallret bara, måste verkligen berömma honom då Tindra löper och han knapt brydde sig!! Han är väl van sen utställningarna kanske. Skulle ha varit förra hunden de som matvägra flera veckor då han träffa löptik.

Nu börjar dagen gå mot sitt slut och jag ser fram emot veckan som kommer. Jobb 3 kvällar och sen LEDIG!!
Ska försöka ta mig till bollnäs och köpa Apotin mat denna vecka, sen så kommer ju lönen oxå. Väntar och väntar på att lrf ska fixa deklarationen snart så jag får veta hur mycke jag får tillbaka exakt. Men den som väntar på nå gott sägs de ju...

24 maj 2008

image47
Turbo, Nickan, Dusyt & Fjant

Ja i dag så kom flocken ut på skogs bete några timmar, de gick utmärkt och dom trivdes bra där.
Pröva faktiskt att släppa dom där redan igår kväll men då blev de sånt rally så både stolpar och tråd rök :)

image48
Dusty & Turbo påväg att rymma igår kväll..

image49
Fjant på skogsbete

Runt 2-tiden hade dom ätit sig mätta och kom på att mammor och föl var hemma så då blev de ett väldigt skrikande.. Vid 4 gick jag och hämta hem dom igen, dock råka jag "tappa" Turbo på vägen men han kom hem själv så småning om :)
Dusty tycker inte alls om att gå när så många ska gå samtidigt. Hon skulle nog hellst vilja gå med matte själv men matte är bekväm och tycker att 4 hästar ska gå samtidigt!!

image50

Sissi & Tepee saknade nog lill flocken idag för dom stod vackert och vänta på dom när vi kom hem.

Nu återstår bara att försöka få ihop mammor och föl igen, hellst vill jag att de ska gå bättre på nästa försök.
Men Dillba släpper mer och mer iväg Flinga nu så förhoppningen är att hon låter Örly och Flinga bekanta sig.
Hon är heller inte lika aggresiv mot Jenka i stallet heller på nätterna... Kanske gör ett nytt försök redan ikväll..

Själv så börjar de dra ihop sig för min "fölledighet" Jobbar 3 kvällar till veckan, har ju lagt semester för jag skulle få föl då :) Men dom ville ut tidigare så jag blir helledig 11 dagar!! Å de var lääänge sen de hände.
Men ska bli hur skönt som hellst då jag verkligen har fått ett skit mördar schema i sommar!! Min längsta sammanhängande ledighet blir en dag.. En jävla dag!!! Hade ju så gärna velat vara ledig fredag och lördag V27 men de sket sig rejält med de.. 2 dagar ledigt tycker jag inte är för mycke begärt när jag jobbar alla helger utom 1 på mitt 15 veckors schema. Men tydligen tycker vi olika. jaja.. Bara jobba och stå i..
Nä nu ska de grillas och ätas, så nu måste jag ut..

23 maj 2008

Ja i kväll jobbar jag, sen blir jag ledig 2 dagar och då ska jag traska sta med flocken till bete och försöka få ordning på hagarna hemma.
Dillba har börjat lugna sig med sitt vaktande nu. Hon kommer fram och hälsar mer och mer och låter lilla Flinga röra sig mer och mer självständigt nu. Dock verkar jag vara de läskigaste som finns om man kolla på Flinga, jag får absolut inte ta på henne ute, nästan inte ens titta på henne känns de som..

Flocken har öppet nere vid ån idag så dom kan beta där, en mysig hage där i slänten.. Lite buskar och träd att klia och äta på. De är bra dom rensar upp så badet blir fint och de blir lättare att komma i med båten.
Har faktiskt varit ut i strömmen med båten 1 gång men de var inge vidare, får vänta till de blir lågvatten.

image45
Lägger in en 2 år gammal bild på Turbo..

Dalsgårds Jenka

Jenka "fick" jag liksom med på köpet då jag köpte Dusty, de var Dysty jag ville ha och de skulle ändast säljas tillsammans.
I dag är jag tacksam för de!!
Jenka fick diplom som 3-åring så de vart ett kap för mig.

Premieringsresultat bollnäs 1/9 2007
8-8-8-8-8=40 p, G1 Diplom

image40
Jenka sommaren 2007

image41

Jenka högdräcktig våren 2008

image36
Jenka (svart) med bästisen Dusty (skäck)

image37
Jenka med sitt först födda föl, Örly, pappa Fjant på bilden till höger.

Dalsgårds Jenka RS 5785
E: Django v.d. Romer RS 294
U: Lucy v.d. Mussenberg RS 4029

 

Premierings Resultat Bollnäs 1 september 2007

TYP: God rastyp, något lågställd 8p

HUVUD, HALS, BÅL, KORS: Vackert huvud, välansatt hals, välmusklad rygg, något kort has, benad för storleken. 8p

EXTEMITER OCH RÖRELSERNAS KORREKTHET: Korta skenor, något tåvid 8p

RÖRELSEMEKANIK I SKRITT: Lugn och avspänd 8p

RÖRELSEMEKANIK I TRAV: Energisk 8p

MANKHÖJD: 97 cm

RESULTAT: 40 p, Diplom, G1

DOMARE: Ronny JohnssonHopsläpp

I dag pröva jag släppa ihop mammor och föl..

image25

Gick väl inte riktigt som jag tänkt mig, Lilla Flinga blev påsprungen av mamma Dillba och gjorde en volt, Jenka var väldigt nyfiken på henne.
Dillba blev sur och jaga Örly så för en gångs skull blev han lugn..
Sen gick de ganska lugnt till väga en stund..

Men när Dillba och Flinga gick till sin gamla hage passa jag på att stänga mellan dom.
Nytt försök när jag har någon som hjälper mig.

På lördag ska jag försöka få i väg Fjant, Turbo, Dusty & Nickan på bete till grannen någon timme.
Börjar bli dåligt med hö nu så jag hoppas att de börjar växa bete snart så man slipper oroa sig för foder..

Dom växer

Fölungarna växer och frodas, dom går fortfarande ensamma med mammorna.
I dag kom Linda och barnen och kolla på dom.
Har satt hage till flocken nu hos grannen så dom ska få komma dit på bete bara jag blir ledig och kan ha koll på dom, de blir ju strömlöst där.

Örly är en pigg och framåt kille, Flinga är rena motsattsen.. sååå blyg.. allt e farligt för henne.
Å med en mamma som överbeskyddar är de svårt att få kontakt med henne... Tiden och tålamodet löser detta..

Övriga djur mår faktiskt bra, kattungarna frodas dom med..

Har bestämt mig för att minska ner på kaninerna, dom får inte den tid dom behöver och fölen kommer ju bara ta mer och mer tid allt eftersom dom växer...

Busebo Dillba

image43
Dillba sommaren 2007

image44
Dillba med sitt andra föl, sto, Flinga -08

image22
Dillba med sin först födde son TURBO -06Busebo Dillba

E: Make My Day RS 340
U: Busebo Dingla RS 3731


Dusty Rose

image18

Dusty Rose...
Liten, schwungig & vacker som få..
Mina ögons drömmar gick i uppfullelse när jag såg dig...

18 april 2008 förlorade Dusty sitt första föl, en liten skäck hingst.

image19

Hela 90 cm över havet..

Dusty Rose
E: Giovanni vom Silbersee DE 350220097
U: Laudia v.d. Lindervelde Spar 38-96-7809

PREMIERINGS RESULTAT BOLLNÄS 1 SEPTEMBER 2007
TYP: Kort linjerad 7p
HUVUD, HALS, BÅL, KORS: Vackert huvud, kort hals, god resning, djup bål, kort kors 7p
EXREMITER OCH RÖRELSERNAS KORREKTHET: Gracil, knipt under has annars korrekt 7p
RÖRELSEMEKANIK I SKRITT: Kort markbunden 7p
RÖRELSEMEKANIK I TRAV: Lätt energisk 8p
MANKHÖJD: 90 cm
RESULTAT: 36 p klass 2 G
DOMARE: Ronny Johnsson

UTSTÄLLNINGS RESULTAT LUDVIKA 30 OKTOBER 2004
TYP: Femenint stoföl av god rastyp, bra behåring 8p
HUVUD, HALS, BÅL, KORS: Vackert huvud, något kort has, gott djup, välformat, välmusklat kors 8p
EXTREMITER OCH DERAS KORREKTHET: Benad för sin storlek 8p
RÖRELSE I SKRITT: Energisk skritt, kort 7p
RÖRELSE I TRAV: Lätt trav med bra has arbete 8p
RESULTAT: 39p Silver
DOMARE: Annika Strindgård

Fjant

image16

Fjant här då...

image42

Stolt "pappa" till 4 ungar, elle ja 3 kanske vi ska säga..
Tragiskt nog dog son nr 2 i skaran.
Men Turbo född 06, Örly född 08 och lilla Flinga född 08 är han väldigt stolt över...

image17

Fjant 38030594


E: Jikas Sue-perStar RS 321
U: Snuttan RS 2951Flinga

image14

18.e maj kom jag till världen..
Jag kom oxå 3 veckor för tidigt..
Men denna tjej föddes i 1 dm nysnö och blåst..Min stam är:

E: Fjant 38030594
U: Busebo Dillba 38010377


Örly

image10

10 maj 2008 stod jag i hagen en morgon, tryggt mellan mamma & pappa.
Jag föddes 3 veckor för tidigt men vad gör väl de när jag föddes på årets varmaste dag??

image11

Detta kort e taget första kvällen.


Min stam är:

E:  Fjant 38030594
U: Dalsgårds Jenka 38040221 RS 5785

image12

Mer info och bilder kommer...


Kilens Cheri

image9

Sissi som hon kallas till vardags kom till mig då hon var 5 år.
Efter en ganska tragisk start i livet fick hon äntligen ett hem där hon blir älskad som den speciella tös hon är.
När hon flytta till mig hade hon bott hos 11 st på bara några få år, sålts på auktion mm, alla sade samma sak...
HÄSTEN ÄR TOKIG!!! Hon kasta av allt som satte sig på henne

Men inte alls...
Jag åkte och provred, gick bra. Tyckte hon var slö å halv seg.. De klicka på engång..
Efter många turer hit och dit lastades hon i slaktbilen och resan började, men som tur var bestämde vi oss just i rättan tid så bilen ratta till vårt stall i ställe för till slakthuset..

CLIPPER SCOTT OKÄND FADER (XU) Uppgift saknas
Uppgift saknas
SULFONIA CLIPPER HANOVER (US)
SULFA
TORINA BEACH BEACH BOY (US) WORTHY BOY (US)
TROPICANA (US)
TORA GAY GAY NOON
VICTORIA

Tepee

image8

Tepee köpte jag när han var 5 år. Han är en stor och snäll kille.
Han fungerar utmärkt som ridhäst..


SMOKIN YANKEE (US) SPEEDY CROWN (US) SPEEDY SCOT (US)
MISSILE TOE (US)
MODERN YANKEE (US) HICKORY PRIDE (US)
PETITE YANKEE (US)
INCA PRINCESS QUICK PAY (US) STAR'S PRIDE (US)
SPRY HANOVER (US)
POCAHONTAS EGO HANOVER (US)
MOCKASIN

Apotin

image4

image28

Detta är APOTIN min BULLMASTIFF

Han är svensk utställnings CHAMPION.

HD: B
AD: UA

image1

Vi har rest land och rike runt och besökt många utställningar,
extra kul var de att bli CHAMPION på hemmaplan i alfta.

image2

Apotin är en morgon trött kille just som sin matte...
På kvällarna är de mer fart på oss...

image5

Apotin har varit en representerat för sverige i en årsbok för bullmastiffer och de är jag väldigt stolt över!!!

image6

Han har även gått allmän lydnad och var den ända i kursen som gick ut med full pott på alla moment..


Nedan är Apotins stamtavla:
S43886/2002
SUCH
Jolly Jewel's Amethyst Apotin
DK00342/98
DKUCH SUCH
Big Ida Kind Guy
SF29116/92
FINUCH
Big Ida Bullboy Pontus
SF033381/86
FINUCH
Amigo
SF04175/89
Sessen Hanja
FIN47786/95
Big Ida Going To Win
SF24758/92
Fatlady's Mr Oriente
SF25892/90
Viidogs Amazon Annie
S31252/2000
NORDUCH
Skrynklans Saliga Sally
N19609/98
INTUCH KBHV-00 NORDUCH NV-99 SV-99
Luvabull's King Charles
OEHBM54
Muazanbluuza's Brösel
SHSB519488
Luvabull's Gin-Fizz
S56196/97
SUCH SV-00
Skrynklans Sabina Sabella
S44287/94
SUCH
Kamek's King Lear
S62710/94
SUCH
Cardax Doris To Nickname's

image26

Nedan finns några resultat av de utställningar vi varit på..

2003-06-08-025NORBERGUTSTÄLLNING NAT SBMK
 DomareMASSEY DOROTHY
 JUNKL: 2  
    
2003-07-06-001ALFTAUTSTÄLLNING NAT SKK/HÄKK
 DomareGAPANIUK-NEKROSIENE
 JUNKL: 1  
 JUNKK: 1  
    
2003-09-06-001HÖGBO BRUKUTSTÄLLNING NAT SKK/GÄKK
 DomareROSENBERG HANS
 JUNKL: 1  
 JUNKK: 1  
    
2003-12-14-001HUND2003UTSTÄLLNING INT SKK/CS
 DomareBERGENDAHL GRETHE
 UKL: 2  
    
2004-05-29-001ÖSTERBYBRUKUTSTÄLLNING INT SKK UKK
 DomareFOSS BERIT
 UKL: 1  
 UKK: 1  
 CK 
 BHKL: 1  
 CERT 
 BIR 
 CACIB 
    
2004-06-19-001AVESTAUTSTÄLLNING INT SKK DKK
 DomareJUNEHALL PETRA
 UKL: 1  
 UKK: 1  
    
2004-07-11-001ALFTAUTSTÄLLNING NAT SKK HÄKK
 DomareHÜBENTHAL WERA
 ÖKL: 1  
 ÖKK: 1  
 CK 
 BHKL: 1  
 CERT 
 BIR 
    
2004-09-04-001HÖGBO BRUKUTSTÄLLNING INT SKK GÄKK
 DomareSTAFBERG CARL GUNNAR
 ÖKL: 1  
 ÖKK: 2  
 CK 
 BHKL: 2  
 R-CACIB 
    
2005-07-09-003ALFTAUTSTÄLLNING NAT SKK HÄLSINGLAND
 Godkänt championat: SUCH  
 DomareRAITA RITVA
 ÖKL: 1  
 ÖKK: 1  
 CK 
 BHKL: 1  
 CERT 
 BIR 


Helt godkända resultat :)


KRITIKER FRÅN UTSTÄLLNINGARNA:

2005-07-09 Alfta, ÖKL, Domare RITVA RAITA finland
Detaljbeskrivning: Prop av mycket bra typ. Något kort i nospartiet i överkäken, omvänt saxbett. Bra uttryck. Välkroppad o vinklad. Rör sig mycket bra. Bra svans och helhet. CHAMPIONAT idag!!
Resultat: 1 kv, 1 kk, Ck, 1 Bhkl,Cert, BIR

2004-09-04 Högbo Bruk, ÖKL, Domare CARL GUNNAR STAFBERG sverige
Detajlbeskrivning: Kraftfullt huvud, Bra proportioner. Bra bett, ögon och öron. Kraftfull kropp. Bra ben och fötter. Rör sig bra.
Resultat: 1 kv, 2 kk, Ck, 2 bhkl, CACIB-res

2004-07-11 Alfta, ÖKL, Domare WERA HYBENTHAL
Detaljbeskrivning: Maskulint mycket trevligt huvud och uttryck. Lite överdrivna läppar. Utmärkt hals. Stram kropp som kunde haft något bättre bredd. Normalt vinklad. Sunda rörelser. Utmärkt päls, färg och temprament.
Resultat: 1 kv, 1 kk, 1 bhkl, Cert, BIR

2004-06-19 Avesta, UKL, Domare PETRA JUNEHALL sverige
Detaljbeskrivning: Maskulin hane med bra substans och storlek. Rastypiskt huvud, bra nos parti, lätt underbett. Bra ögon och öron. Något överdrivna läppar. Passande benstomme. Bra hals och överlinje. Rastypiska vinklar. Väl formad bröstkorg. Bra kors och svans. Kunde röra sig med bättre driv men sunt och paralellt. Bra päls, färg och mask.
Resultat: 1 kv, 1 kk

2004-05-29 Österbybruk, UKL, Domare BERIT FOSS norge
Detaljbeskrivning: Kraftig maskulin, gott uttryck för åldern, kan komma i bättre balans. Kunde varit något torrare. ycket välkroppad för åldern. Tillfredsställande vinklar. Mycket bra överlinje. Paralella rörelser. Bra päls och färg.
Resultat: 1 kv, 1 kk, Ck, 1 bhkl, Cert, BIR

2004-03-14 Älvkarleby, ÖKL, Domare CHRISTINA ERIKSSON sverige
Bedömning: Kraftig hane. Rastypiskt huvud. Väl ansatta öron. Bra front. Bra rygg och buklinje. Kraftig benstomme. Välmusklad. Bra tassar, välansatt svans. Rör sig mycket bra. Bra vinklar.
Resultat: 1 kv, 1kk, 1 bhkl, CAC, BIR

2003-12-14 Stockholmsmässan, Älvsjö. UKL, Domare GRETHE BERGENDHAL norge
Detaljbeskrivning: Gott utvecklat huvud för åldern med mörka ögon. Bra hals och skuldra. Bra ben och tassar. Kroppen behöver utvecklas. Kunde haft bättre bakbensvinklar och mer driv i rörelsen.
Resultat: 2 kv

2003-09-06 Högbo Bruk, JUNKL, Domare HANS ROSENBERG sverige
Detaljbeskrivning: Maskulin hane under utveckling. Kraftfullt huvud. Bra nos och uttryck. Allt för öppen i frambensvinkeln, ung i sitt förbröst, ännu tiat i sin bröstkorg. Bra ben och tassar, Brant i sitt kors, Rör sig med bra steglängd.
Resultat: 1 kv, 1 kk

2003-07-06 Alfta, JUNKL, Domare NATALJA GAPANIUK-NEKROSIENE estland
Detaljbeskrivning: Correct type, good bones, good head, dark eyes, strong neck, straight back. Abit sloping croup, For the age enought deep chest, correct angulations and movements.
Resultat: 1 kv, 1kk

2003-06-08 Norberg, JUNKL, Domare DOROTHY MASSEY england
Detaljbeskrivning: A little narrow in head, Good stop. Mouth a little undershot a bit. Lacking in sbstance and straight shouldr. Low tailset and rather weak in hindqarters. Moved a little close behind.
Resultat: 2 kv

2003-03-16 Älvkarleby, Valpklass, Domare MARIANNE GERTT sverige
Bedömning: Hund av mycket god typ. Bra benstomme, god könsprägel. Kraftfullt huvud, väl ansatta öron, mörka bra ögon. Väl utfyllt nosparti, bra tänder och bett. Bra torr hals, Mycket bra rygglinje, kors och svans. Välformad bröstkorg och djup. Välvinklad. Bra ben och tassar, rör sig med bra påskjut och parallella rörelser. Bra pälskvalitet och mask.
Resultat: 1 kv, LOVANDE, BIG 1, BIS 3.

2002-11-09 Söderhanm, Valpklass, Domare MARIE LÅNGSVED sverige
Bedömning: Utmärkt huvud och uttryck. Välkroppad för sin ålder med mycket bra benstomme. Utmärkt färg och päls. Bra vinklar fram och bak. Rör sig bra. Trevligt temprament.
Resultat: BIR-valp, BIG 2, HP


image27

image29

image30

image31

image33

image34

image35


image3

Årets sista föl

Ja då har årets sista föl sett dagens ljus..
I morse när jag kom ut hade Dillba fått ett välskapt föl.. ett sto, brun skäck..
Jätte fin!!
Men mamma har nog kunna valt en bättre dag, 1 dm nysnö, kallt och jävligt har de varit i natt..
De har varit lite problem med andningen, förmodligen fostervatten i någon lunga, har hostat och rosslat lite till och från, men nu verkar de fungera bättre.

Snart kommer de komma ut bilder på alla mina djur hoppas jag..

Nickan

NICKAN

Född 1989.

image38

Används inte i avel pga lindriga fånganfall.
Detta är bossen i flocken, en dam med enorm vilja och hettsigt humör..

image39

Turbo

image21

TURBOFödd 06-05-15
E: Fjant 38030594
U: Busebo Dillba 38010377

image45
Turbo som föl

image46

Min första föl unge.. Kom 4 veckor för sent.. Vi börja vaka 3 veckor före beräknad tid men inget hände..
4 veckor efter beräknat datum kom han, mamma Dillba skötte allt själv och vi missa allt med ca 30 min..

image23

Hej och välkommen

Hej!!
Välkommen hit..

Hoppas att de kommer finnas någon som följer med på denna sida och kollar in mina bilder på djuren.

Kommentera gärna oxå..

RSS 2.0