Bilder från idag


Vide och Skrållan :-) äntligen har hon fått någon att mamma över..

   
Vid Apotins vatten             Titt ut i köket                     Spanar in rummet


Kolla in sängen... Mysigt..


Vide var på väg till Apotin idag,, jippi :-)


Mindre roligt väder..


Tjena!! Snygg va??


Apotin har haft grann Tindra på besök idag, luktar efter hon..Slaskigt värre


Oj vad trångt de är, kommer nog inte få plats där länge till..

Välkommen stora Vide

Sorgen och tomrummet efter Lurvas har varit enormt... En hel vecka har vi gråtit och varit arga för vad som har hänt!! Hur kunde vi vara så dumma att lita på en veterinär??? Jo för att de är ju han som ska veta... Han som ska hjälpa... Men givetvis kommer aldrig detta att upprepas! Om någon mer blir sjuk hädanefter och vi känner att det inte står rätt till åker vi i rättan tid till en annan veterinär eller djursjukhus på en gång..

Vi saknar och älskar dig Lurvas,,, kommer alltid göra... Puss och kram var du nu befinner dig älskling..

Ja veckan gick som sagt väldigt långsamt, så i lördags satt jag och leta kattunge på nätet, var ju självklart att vi skulle ha en ny bäbis att skämma bort. Frågan var bara om vi skulle ha en helt ny eller om vi skulle leta en "pappa" katt. Men då Strumpan, Murre och Skrållan är utesluten som mamma pga ålders skäl och Olga har så mycke vitt på sig kom vi fram till att lättast är att leta en unge med rätt färg på engång. Letade med silver... Hitta inge lämpligt alls.. Å så sökte jag på Blåtabby!! en färg som är väldigt snygg.
De var då han ploppa upp :-)

Vide, en kille med DET, snygg som bara attans... mm.. Äkta norsk skogkatt.. drygt 4 mån..

Ringde och prata med hans uppfödare och jag skulle fundera och höra av mig vid 6 tiden till henne.
Men vaddå??
Här våga jag inte chansa ända till kl 6. Nä ringde tidigare och boka honom, tänk om någon annan skulle hinna före???
Nej!! Vi bara måste åka till arvika och titta på han.

Så som tur var gick allt att ordna och tisdag var faktiskt ända dag vi kunde åka de närmsta veckorna så som ett under löste sig allt med alla jobb tider och veterinärbesiktning av Vide så vi åkte och hälsa på honom då.

Ja när jag såg denna fina lille kille så förstod jag snabbt att bara vi får lov att ta med dig så ska du få komma med oss hem :-)
Men han var inte riktigt lika liten som jag föreställt mig, nästan så jag skämdes då jag tog med en lite väl liten transportbur till honom, men jag hade faktiskt inte en aning om att han skulle vara så STOR när han var så ung, 9 veckor yngre än Lurvas. Vet ju att de är en stor ras men att de växte så fort trodde jag inte!
Nu har jag faktiskt sett en stamtavla på en katt för första gången :-)
Bilresan hem började bra, han var tyst som en mus "ända" ut till asfaltsvägen, en sträcka på ca 70 meter kanske..
Men sen...
Han skrek och skrek, i sunne tyckte jag så synd om honom att jag nästan ville vända :(
Vi pröva de mesta, hålla tassen, men då bet han. Täcka över buren så de blev mörkt, då drog han in handduken i buren. Nej men skrik på du tänkte jag, du blir nog trött snart? Men inte!! Till slut blev de faktiskt så att vi skratta lite åt stackarn, för villken ork och envishet han hade!! Å uthållig är han verkligen, 35 mil och nästan 4,5 timmar tog resan och så när på 3 mil så höll han igång, lite hes vart han i mellanåt.

Men nu är han hemma :-)
Förvånandsvärt lugn, han hitta ett ställe där han ville sova så där la vi en handduk från uppfödaren med lukter som han var van så där la han sig till rätta och verka känna sig ganska trygg.
I dag har han sovit på fönsterbrädan och på data bordet, han håller sig uppe mest men där är de som han har bott länge, han stryker sig, gosar, leker, äter, dricker och går på lådan. Så han verka finna sig till rätta på engång.
Strumpan och Olga fräser åt han men inte så dom ger sig på honom. Men de är Vide som fräser åt Findus och Findus förstår absolut inget som vanligt, han bara står och tittar. Skrållan har inte börja vara mamma över han än men de kommer nog snart om jag känner henne rätt.
 
Lite bilder från hemkomsten...


Uppe i katternas egna säng, kvällen 28 oktober

   
Fin kille                               Kolla läget                         Klöslådan


Ett leksaksrör kan bli väldigt intressant..

   
Bäddad låda                      Törstig                                Smaka bra


Spanar på Findus...

   
Morgontrött                       Findus igen                       Här trivs jag


Å vad mysigt med kända dofter från handduken...

     
Strumpan & Olga            Tittar på de andra           Slut eftre resan???


Morgon tvättning pågår! Stör ej...   
Kollar in rummet             Titta ut i hallen                 Kolla in sovrummet


Sitter i hallen och kollar på 4 katter..Prövar leka och fila klorna, dock lite liten ställning, elle stor unge??

 
Findus prövar Vides mat som smaka toppen :-)

I de stora hela tror jag att detta kommer att fungera alldeles utmärkt inom några veckor, han får bo in sig i sin egen takt och får lugn och ro så kommer de att bli bra. Han har liksom inte visat rädsla just, inte jätte frammåt heller men inte så skygg att han kryper eller bara försöker gömma sig. Men vist låter hunden konstigt när han ruskar och så, då stannar Vide upp och lyssnar, men går inte iväg. För er som inte vet hur Apotin låter så kan man jämnföra med en gris faktiskt, men han skäller då inte som tur är. Apotin satt och vänta på Vide vid trappen idag, men katten kom inte ner då monstret satt där och Apotin går inte upp men snart tror jag dom är polare och ligger sked med varandra.
Men kela verkar han kunna göra hur länge som hellst, kom och la sig i mitt knä flera gånger idag och bara skulle mysa. Igår när vi var i arvika skicka han på mina fingrar, trodde de berodde på mc donalds men icke, han slickar och slickar idag oxå, lägger sin tass på min hand och bara tvättar och tvättar :-) fortsättning följer...

I övrigt så har Nickan gått med flocken snart 2 veckor nu, allt har fungerat bra hittills och hoppas de gör de i fortsättningen oxå. Inga tecken på fång än heller.
Idag har de snöat och varit tråkväder riktigt, snön ligger kvar heemma än men på byn är de blask..
Jag har ju köpt mig en spritt ny sadel till Sissi, dock bara använt den en gång ännu då de varit dåligt med tid, blev en globus sadel med utbytbara koppjärn så bom vidden går att ändra, köpte vid och xvid och xvid sitter i nu, hoppas att stoppningen lägger sig till rätta och att sadeln kommer att passa henne nu så länge hon är ridbar, hon blir ju trots allt 22 år till nyår. Länge sen hon var 5 och jag köpte henne nu.. OJJJ vad åren går...Farväl älskade Lurvas..

Fredag den 17 oktober insjuknar Lurvas, han kräks och kräks..
Lördag morgon besöker vi veterinären som konstaterar hals infektion, medicin och
hem gång med lovord om att Lurvas är bra innom några dagar. Fråga satt verkligen om
de var som de skulle och vi skulle absolut inte oroa oss sa veterinären!!  Men Lurvas ville liksom inte vakna upp riktigt från narkosen och under söndagen ringer vi veterinären flera gånger, ingen fara alls säger han.. MEN de var vist fara så jag ringde faludjursjukhus som bad oss komma omedelbart!! Sätt er i bilen så fort ni kan och åk!! sa dom... 2 min senare satt Tomas och Janne i bilen på väg mot falun.. Men Lurvas var nu så dålig att dom kom bara halva vägen, sen tog Luruas farväl och andas två djupa andetag och dog....

Så jävla bedrövligt!!!

Händelsen kommer att anmälas och jurist är inkoplad, jag har verkligen fått bra hjälp av jordbruksverket.
Men chanserna som liten privat person är tyvärr väldigt liten, men den finns så jag tänker driva vidare detta. Allt för att inte fler ska behöva råka ut för samma som vi har fått gjort..

Allt är skrivet och klart, men hela prosessen kommer att ta mellan 1-1,5 år. Men jag ska kämpa...Lurvas bara några timmar kvar i livet....


På väg hem från veterinären som lovar att de inte är någon fara med Lurvas


Skrållan Lurvas å Apotin


Mys pys med matte


Skrållan och Lurvas


Lite avundsjuka tror jag..


Findus och Lurvas myser med husse...


Bakom Apotin där han alltid bruka sova.


Så här sov vi när matte jobba,,, jämt..Första gången ute i ett träd :-)


Klättrar upp och ner, spännande.


Sovstund med Skrållan.


Åter igen en tupplur med Apotin.


Liten Lurvas myser i sängen..


Lite fin ful ändå :-)


Flirt ;-)


Lurvas myser med mamma Murre...


På köks soffan!!


Å vad gullig jag är.


I mattes stallsko är de varmt och skönt.


Det bästa man har sätter man på bordet!!


Goo biten..


Mys med pappa i sängen


Sova med Apotin..


Bästa kompisar jämt..


Så jävla fin...


Smakar på en sko..


Liten men naggande god.

Ledig dag

Ja idag är de första av 4 lediga dagar. I morse när Apotin vaknade börja vi med en promenad. Sen gick jag in och städa hela huset nere, torka och dammsög, blev skönt sen. Passa på att tvätta 3 maskiner oxå. Så hade jag säng kläderna ute på vädring nästan hela dagen. Blev ju nya bädd madrasser till sängen idag så de blir spännande att pröva dom i natt ;) Lova ju mig själv att motionera alla små i helgen då jag blev ledig. Börja med Turbo, han fick gå ut i skogen och vandra med sadel på. Lyckades fastna i ett träd så klart, tur han fått psyke efter pappa så han var cool! Apotin var oxå med och gick i skogen. Sen var de dax för Nickan att ut och gå, med tanke på hennes fötter valde vi att endast gå på mjukt underlag. Men kära söta hur den tjejen är! Full fart framåt! Stegra och levde rövare, försökte ta över helt, men hallå bruden, matte bestämmer än tack! Vilken krut gumma hon är, förstår verkligen att hon inte passar som barn ponny för 5 öre. Tycker jag har svårt att orka hålla henne då jag kör. Sen blev jag lat och slö några timmar. Anna kom och hälsa på. Alltid lika kul att de kommer någon ;) Nu i kväll var de Fjants tur att följa med ut. Jag vet jag skryter upp denna herre väldigt men faktiskt är han värd de alla gånger om och om igen. För jag har sagt de förr och säger de igen, VILKET PSYKE HAN HAR!! Börja med att gå mot grannarna, hade tänkt gå runt åkrarna. Kom till Steve och där kom Tindra fram flygande och var inte vidare glad, börja med att ge sig på Apotin. Fram och bet han i kinden och tala på en gång om att här bestämmer jag! Sen gick hon till attack mot Fjant som bara stod alldeles lugnt och stilla. Hon skällde och rusa åt han flera gånger, verka som hon försökte luva honom som jakt hunden gör med sitt byte, men han åbleka inte ett dugg, så hon gav sig till slut. Väldig tur tyckte jag för hur har de kunna sluta annars?? Vilka skador som hellst har ju kunna uppstå om häst och hund börja bråka riktigt. Å jag kände mig ganska maktlös med häst i en hand och hund i den andra. I morgon blir de ev bollnäs och dollar, de mesta är slut av de som inhandlas där. Skönt att ha hemma på lager men nu är de tomt även där. Nu blir de till att prov sova i nytt ;) fan om jag sover illa, madrasserna kosta ju 1800 kr så då bör man sova som en prinsessa ju ;) sov gott alla, de hoppas jag att jag gör..

En härlig höstdag

I dag har de varit en otroligt skön och vacker höstdag, bara så synd att jag jobbar delad tur :(
Men var ju hem på lunch och passa på att knäppa några fina och några sämre kort...Otroligt fint tycker jag.. Flinga & Dusty..Lilla söta Flingifling, vackert uppställd..Stora (100 cm) Nickan, som snart ska få återgå till sin flock..

                                                                                                                          

I flocken är de väldig lugn och ro för tillfälle, Örly har blivit så fantastiskt lugn och harmonisk
sen han fått börja gå med de stora killarna. Det börjr snart bli dax för Nickan att få återgå
till de andra, sen är de bara hoppas att hon klarar sig undan sin fång. De syns nu när de fryser
i marken om nätterna att hon är lite ömfotad då de blir hårt åt hon. Känner att de små blivit lite
åtsidosatt nu på slutet då de har blivit så mycke rida av. Mitt mål är att alla de 8 små skall få
komma ut på en liten runda i helgen då jag blir ledig. Flinga är fortsatt frammåt och inte så
lättskrämd längre så de blir nog ordning på henne oxå.
                                                                                                                         Alla samlad!!Örly törstig..Busebo Dillba, ej dräktig trots fina formen  ;-)Kompisarna Dusty Rose och Dalsgårds Jenka.
                                                                                                                            

Sissis träns delar kom idag, var väldigt fint. Inte ofta jag har saker med märke på
men både på tyglar och pannband står de globus på. Fruktansvärt vilken tid de tog
att få sakerna därifrån bara, hoppas dom snabbar på för jag har ju en till beställning
inlagd där, den var på lager nu och ska packas så de bör gå snabbt kan man tycka..
                                                                                                                        Dillba igen..Dusty, tycker hon gör sig så bra på kort...Konstigt kort på Jenka...Nickan, inte riktigt lika tjock som bilden visar då hon redan satt på sig sina vinter kläder..
                                                                                                                                 

Igår kväll tog vi en riktigt rejäl ritt, över båda broarna i vallhaga, till å med jag tyckte faktiskt
att den sista där var läskig :-) 2 meter räcke på en sida, ett hus på den andra med värdens
värsta fläkt som förde oväsen :-) men de gick bra ändå!! Sen korsa vi 301.an och red in på plantskolan, där var de oxå massa oväsen av fläktar, någon traktor och truck och diversse saker så lite social träning blev de för skogs hästarn. Sen red vi gent över en blöt åker, märks om vi får skäll nå tag :-)
Sen blidde de skogen in till älmesbo och ut vidare till masten och 301.an igen, med våran tur kom de 3 bilar på storvägen den lilla sträcka vi måste gå på den. Tur nog hade vi satt på några reflex och Anna hade reflex väst under.
De hade börja bli mörkt och ännu mörkare blev de i skogen..
När vi kom till homna tjärn så var de lika fint som sist, månljus och klart. Dessutom var de ett kärt svanpar som flöt runt där, själv höll jag på frysa ihjäl kändes de som!!
                                                                                                                            Tant Sissi sträcker på sig, härligt skitig sen ridturen igår..Tepee, halt i höger bak idag, han gick omkull på ridturen igår och förmodligen
sträckte han sig eller något
för idag är han halt och vänster lite stel.
Tar kortare steg och är lite svullen över kotleden.Dåligt kort men så kan de bli, Flinga och Turbo.
                                                                                                                            

Jag har även lite annat som ska göras nu när jag blir ledig, först och främst ska jag se
 till att gå Apotin riktigt trött så jag slipper ha dåligt samvete för att han inte får den tid
han behöver, sen sover han gott några timmar så då tänkte jag stänga om vinterhagen
tror jag, vore så skönt om jag hade uppsikt innifrån över hela i vinter, blir så tråkigt att
springa ut och kolla. Men som "spattig" överbeskyddande matte kollar jag väl på tok för
mycke och ofta.
                                                                                                                          Örly är herren på kullen och Flinga vill inspektera fotografen, Turbo uträttar
sina behov och Fjant myser i solskenet...Nja bättre kort har man väl knäppt i sina dar.. Örly och Fjant..


Ny vecka

Ja då har en ny vecka börjat...


Har ju fått tag på sängbord oxå ju. Glömt skriva de, Anna å Christer passera ikea så då handla dom.

Precis en vecka sen lilla Tobbe flytta nu :( han Var den sista i Strumpans kull... Han ska heta Morris och fick flytta till en familj i mora. De blev väldigt väldig tomt hemma nu. Han skulle ju ha flyttat på lördagen med de andra men dom fick förhinder så han blev kvar 2 dagar extra, gissa om att han blev sällskaplig de dagar han var själv, nästan man önska han hade fått bo kvar..

I lördags jobba jag till 4, sen stack Anna och jag ut och red nästan 2 timmar. Red till homna och över bron där och pröva skogen lite, fint underlag just där, mjukt och bra. Sen red vi en bit på 301.an och tillbaka till homna. De hade börja mörkna på när vi skulle hem och gissa om att de var fint att rida förbi homnatjärn när de var mörkt och näst intill full måne som spegla sig i vattnet :) varmt och klart väder i övrigt. Sissi var dyblöt i svett så hon fick stå inne och torka på lite med täcke på. Nå ja de var lite torrt på baken iaf....

Igår söndag jobba jag till 4 igen, sen blev de en ridtur igen :) fast vi kom iväg mycke senare så de var mörkt redan då vi stack iväg. Tog bara en lugn skritt tur in mot byn. Vände och gick hem igen. Faktiskt så har Sissis omfång minskat mellan 1-2 dm så ryggen har nog oxå minskat lite på bredden.


Så efterlängtad är jag när jag har jobbat hel dag...


Idag har de varit FAS utbildning på jobbet, vet inte om jag kan kalla de givande eller inte. Men men...
Så nu jobbar jag kväll och är ledig i morgon. Längtar till helgen, då blir jag ledig 4 dagar :)
Fredag, lördag, söndag och måndag :) har ju jobbat så mycke nu senaste tiden så de är jag värd tycker jag.

Betes hagen hos Steve har jag plockat ner nu, så i morgon när jag är ledig ska jag kasta upp stolp på skullen där dom ska vinter förvaras. Börjar minska med hö där uppe nu och jag har ju beställt 20 rundbalar hö till vinte´rn och 2 har jag hämtat redan så vi får se om de räcker elle hur de blir. Brukar alltid lösa sig till slut.


Jo idag fick jag mail att Sissis tränsdelar var levererad, ÄNTLIGEN!!!! men så var sido styckena slut!! Fan...


Nu ska jag ta en fika med Birgit och Ingvor...


Uppdaterar på kusins begäran :)

Ja så vad har hänt den senaste veckan då???

Ja de är 6 dagars vecka på jobbet :( 5 dagar och en kväll.
I tisdags hade jag Apotin med mig på jobbet på förmiddagen, hade tvättstugan och åkte min bil så de fungera. På onsdagen åkte Anna hem och rasta han, hon gjorde lika 2 dagar förra veckan oxå. Tack för de :)
Alla mina saker som jag beställt påp blocket har kommit nu, 10 schabrak, 1 fårskinnspad, en anatomisk sadelgjord.
Men väntar fortfarande på träns grejjerna!! Var har dom tagit vägen???

Igår kväll hade jag sadel prövning på Sissi.
Ingen passar bra, hon är för rund!! Men den som passade bäst just nu var nog faktiskt min kieffer sadel :) sen maxam.en är oxå skaplig, men dom glider när jag ska upp och ner. Pröva även en hubertus som jag haft till ingen nytta i flera år och den var över förväntan skön att rida i för mig :) väldigt liten och nätt och med flatback, så den skulle man haft och hoppa med.
Har tittat på ny sadel nu, helt spritt ny faktiskt, med utbytbara koppjärn så en sådan sadel skulle man nog ha väldigt nycke nytta av, men allt kostar ju pengar!!! Så ekonomen får ta och räkna lite innan hon hastar iväg.


Regn å regn, jobb å jobb

Denna vecka som gått har mest bestått av jobb. Hade kvällar måndag och tisdag och dagar onsdag och torsdag. Tack Anna för att du hjälpte till med Apotin och kolla hästarna mitt på dagen. Nu i kväll kom pappa, Ingela, Jens, Marie och Hans-Ove och gratta Tomas. Olgas sista unge flytta i onsdags, Marie som köpte honom. I morgon flyttar 2 av Strumpans ungar och på söndag den sista. Kommer att bli väldigt väldigt tomt efter de små liven. Har ju haft ungar sen v 15 tror jag så de har varit fullt upp med 3 kullar ;) I övrigt har de varit regn denna vecka, så mycke att åkern och gräsmattan sett ut som sjöar faktiskt! Flocken har varit lugn och allt har flyte på bra där, vist, de är väldigt mycke bus mellan pojkarna och de behöver dom ju så de är kanon! Dusty har ju varit med och lekt hon oxå och hon har då verkligen ett annorlunda sett att hoppa och studsa på, hon liksom ser ut att vara gjord av gummi för hon är rörlig och mjuk åt alla håll. De har inte blivit nå rida av denna vecka tyvärr. Men tiden har varit knapp och vädret ur dåligt så hoppas på bättre tid under helgen här. Steve kom och fixa Nickan här om kvällen, de blev bra mycke bättre med fötterna nu. Men de syns att hon haft bekymmer då fötterna ser ganska så sönder trasade ut. Hoppas de växer bort innan de blir problem igen. Men än bättre om problemen inte kom tillbaka alls förstås.. De är marknad i rättvik i helgen, jag har både lust och inte lust att åka dit, mest är de karuseller som lockar ;) fast jag vet jag har så lätt för att bli dålig av dom. "ny" tel har då fått nå fel för nu går de inte alls att blogga från den, den bara stängs av hela tiden, den gjorde ju så tidigare oxå men sen börja den fungera igen. Så nu sitter jag med gamla lg luren och gissa om att de känns konstigt värre med knappar ;) har ju vant mig att vara utan nu! De kom aldrig några träns delar denna vecka :( får väl vackert vänta till nästa då. Nu blir de tel byte och en snabb surf på blocket, har fortfarande inte hittat säng bord!! Är de verkligen ingen som har 2 st lika att sälja? I syrabets, lite antik färgad?? hör av er i så fall.. God natt god natt..

RSS 2.0