Vintern närmar sig vare sig man vill elle inte

Ja nu har då jag börja göra ordning inför vintern. Har måla klart de vita på driften idag i denna blåst. Fick mest ligga mot stegen och hålla i mig för att inte blåsa ner. Så nu är vind bräder och knut bräder och fönster foder vitt och fint. Sen fick Turbo för sig att gräset är grönare på andra sidan idag igen! Fan vad trött jag är på att han rymmer! Första gången gick allt bra och han var följsam tillbaka in i hagen. Men si andra gången hade han andra planer och de blev en väldig tur med matte sur jagande bakom. Så nu är de järn tråd uppsatt och allt röjt under trådarna och strömmen leder runt bra, men om de är tillräckligt återstår att se. Men han måste sluta rymma!! Han har ju lyckats få med sig Örly ut oxå och vi bor ju farligt nära ån och om dom ger sig ut på isen i vinter där är de kört. De är ju öppet i mitten där så går dom ut på isen brakar dom igenom och de är faktiskt strömt här hos oss oxå eftersom de är så grunt. Plocka även ner flockens betes hage idag så nu får de stora rensa klart där. Känns bra nu när elen inte behöver gå på 3 trådar där ute utan att all ström stannar uppe i hagen här. Eila gumman och Maj kom ikväll och hämta börjes sakerna. Alltid lika kul att träffa dom. Blir alltid skratt av att lyssna på Eila :) fan jag saknar tiden då vi jobba för alltid var de roligt då! Anna och Christer kom och visa pokal:en som han vann igår och fick tårta som vi spart till dom. Var ute på en mysig men stormig promenad med Apotin i morse, gick runt vallhaga och kolla lite stigar där. Men dom var på tok för myrig för att rida på. Har ju inte gått rida vare sig igår elle idag pga blåsten, dumt att ge sig ut i oväder. Nu ska jag ut och kolla läget med djuren, om Turbo killen håller sig i hagen eller ej! Denna vecka bör mina träns delar faktiskt komma:) hi hi :)

Tänker tillbaka 14 år. 28 september 1994

Ja då var de bra exakt 14 år sen ms Estonia förliste då :( jag minns de som igår! Fy så tragiskt. Just igår kväll för 14 år sen som så många glada människor skulle ut på havet och ha så roligt. Ingen kunde väl ana att de skulle bli deras västa resa någonsin. Kryssning som ska vara så fantastiskt underbart och roligt förvandlades så snabbt till vår tids västa färje katastrof!! Man kan inte låta bli att tänka på de som överlevde en sån här dag, dessa kämpar som låg i de iskalla vattnet, de omkomna och deras anhöriga. Hur regeringen lovade att ställa upp och leta orsak till olyckan, lovade att bärga fartyget och de döda kropparna. Allt var bara lögn!! Fy fan! Om dom gjort som dom sagt har dom faktiskti kunna förhindra att fler liknande olyckor kommer att ske. Nog om de tråkiga nu. I fredagar red vi igen, tog vändan ner till lillbo igen och till vallhaga och elledningen hem igen. Både Sissi å Tepee var lite konstiga, säkert nå rovdjur i närheten. Såg dessutom rejäla spår med jätte långa klor och upp Rivet på väg kanten på nå ställe så säkert var de björn dom kände av. Lördag gick åt kalas. Tomas fyllde 38, grattis grattis :) Fick mina saker från börjes oxå idag. Ska väl passa på att säga grattis till Christer oxå då som var till örebro och vann en ljud tävling där. Roligt för han. Så nu bör han hitta dit han ska för första pris var en gps :) I morgon hoppas jag på en rid tur igen, om vi inte blåser bort vill säga! De har blåst så väldigt idag. Som vanligt sitter jag här när de blåser och funderar på om hästarnas hö ska blåsa bort! Jag bör ju faktiskt fixa in foder häcken i hagen och sätta tak på den så slapp jag fundera varje blåst. Onödigt den ska stå utanför hagen ju när den är liten och anpassad till små djur :) nä nu ska jag göra kväller :) god natt

Sissis nya saker




Pannbandet med hjärtan och diamanter... SNYGGT!!! om jag får säga själv...


 De bruna tyglarna ska hon få....




Och de bruna sidostyckerna.....



Bara hoppas de passar på nackstycke jag har hemma nu då.....



Blir nog snyggt på bruden detta....

Turbo!! Se upp, hon kommer nu

Idag har Turbo fått veta att han lever riktigt. Tror aldrig han blivit till rätta visad så mycke i hela sitt liv sammanlagt som han blivit idag! Var han än gick ett tag så var de en fröken som bet och jaga iväg han. Riktigt sur och elak var hon. Den jag talar om är lill syster Flinga :) själv har jag aldrig heller sett ett så surigt föl nån gång :) öronen riktigt skickat bakåt! Hon högg åt han så fort han kom i närheten, hann hon inte med att hugga vände hon baken åt och kicka. Oj vad roligt han tyckte de var att gå fram och testa hela tiden då :) men nu i kväll var de åter igen lugn och ro i min fantastiskt fina flock.. Annars har jag bara hunni med 2 promenader med Apotin, gjort i ordning ny sadeln, mucka alla drifter och skött med de övriga djuren innan arbetet idag. Har lyckats byta en massa så jag jobbar bara kvällar resten av veckan. Tur de så slipper Apotin ligga ensam hemma så väldigt länge. Jo jag fick tillbaka bilen oxå idag, Tomas som hämta den och sa den var väldigt fin. Hela bilen ny vaxad av proffs är inte illa ;) men själv såg jag inte mycke i mörkret när jag kom hem, sen var de ju så fuktigt att hela bilen såg grå ut. Ska bli spännande att se i morgon. Hoppas på fint väder i helgen när jag blir ledig, har tänkt att bada fler hästar då. Skönt om alla fick bli ren innan dom har allt för mycke vinter päls. Värsta fall får jag pröva torr schampo då. Annars har de nog inte hänt så mycke senaste dagarna då jag har jobbat 3 kvällar nu, jo fick reklam från börjes och nu har jag fått för mig att jul pynta både häst och utrustning :) men beställde ju förra veckan med Anna så jag får lugna mig nu. Sissi ska faktiskt få lite nya saker till sitt träns, pann-band, sido stycken och tyglar. De tyglar jag har nu är inte ens lika, bara nå provisoriskt hopkok då man tagit de man haft. Men nu blir de helt igen, märkes saker så hoppas på kvalité! Globus, grand prix. Ja de låter ju bra iaf, jag som alltid köper de billigaste! Men kul att pröva nå dyrare. Dock hade jag fått 4 helt nya träns från börjes för de pengarna!

100.e inlägget, bara massa bilder

Bilder från hopsläppet i onsdags... 17 september...


Fjant, Turbo & Örly leker för fullt, Flinga ser på :-)



Hej hej pappa...


Alla samlade..


Bus å bus...


Bröderna Turbo & Örly munhuggs.


Örly & Flinga kollar in storebror Turbo



Turbo inspekterar syster som inte alls vill vara med..


Turbo betar och lurar Flinga som blir nyfiken..


Turbo & Dusty


Dusty, Jenka, Örly & Fjant


Tepee är nyfiken på de små..


Bästa polarna :-)


Storleken har ingen betydelse här inte...


Sissi gumman betar och bryr sig inte i vad som händer...


Små ungarna får busa bäst dom vill bara tant får äta..


Dusty Rose, med lätta steg mot små fölen...


Flinga trivs bra med mamma Dillba..

Nya sängen bland de skönaste jag sovit i...


Fint de blev :-)


Detta fynd gjorde denna vecka. Stigbyglar, 4 benlindor, bett, nosludd och en pad, 150 kr :-)


Kort knäppt från rävafly på promenad med Apotin...


Lördag 20.e september

Fjant, Örly, Turbo, Flinga och Dillba ligger i solen och sover..


Fjant & Turbo


Örly & Turbo myser i solen..

Dagarna som gått

Igår kväll stack Anna och jag ut och red igen, en sån där pröva på vända. Många vägar jag inte vet var dom tar vägen i skogen men som vanligt blev de till att vända för dom leder aldrig någon vart! Vi tog slingan förbi grannen iställe, förstod att de skulle bli väldigt trångt åt stora Tepee men han tog sig fram iaf! Annars var går dagen full späckad. Dagarna är alldeles för kort jämt. Idag på förmiddagen fick Nickan och Fjant bada. Dom blev jätte fina. Sen skulle de handlas idag oxå. Matilda var här så hon följde med på byn. Sen har jag fått hem en rulle hö som jag ska testa. Den var dyr! Hoppas verkligen de är 300 kg i den, men den ser ut som en vanlig 200 kg och kändes inte tyngre heller. Så kom Anna och de blev dax för en ridtur igen. Idag blev de ner åt lillbo och över till vallhaga och el ledningen hemåt igen, var lite sank mark så jag fick hoppa av och gå en bit och kolla läge, tung gått som fan var de!! Allt fungerar fortfarande bra i den stora flocken, dom låg 5 st på driften och sola och sov idag, så mysigt att se. Mitt nästa inlägg här blir nr 100 och de tänkte jag att jag skulle "fira" med fina bilder från veckan som varit. Nu känner jag att jag skulle vilja ha nya sadeln, ändå passar den senaste bättre och bättre allt eftersom Sissi minskar i vikt och bygger mer muskler. Men då den är på väg hit så vill man ju ha den! I tisdags lämnades den in i linköping och i fredags hade den bara kommi till upplandsväsby! De var inte många mil på så många dagar! Lite väl långsamt kan jag tycka. Pakete jag beställde på torsdag kom ju med posten redan på fredagen. Nu ska jag ut och fixa ordning till natten, i vanlig ordning blir de kaninerna först. Börjar bli dax att städa till dom igen. Sen blir de små hästarna och sist blir de Sissi å Tepee. Å sen tror jag att jag ska vårda mig själv lite med ett bad i min lilla lilla balja :)

Igår var en fantastisk dag!

Inte alla dagar som går exakt som man vill men igår var de en sån dag! Steg upp vid 7 och gick ut och gjorde de jag tänkt göra så länge. Har faktiskt tagit en dag ledigt för att få detta gjort. Gick raka vägen ut i hagen och släppte hop mina 2 små flockar, mammor och föl och Fjant, Turbo & Dusty. Örly gick raka vägen till Fjant, ställde sig på bak bena och slog upp hovarna på hans rygg och skulle leka. Pappa är en snäll pappa och sonen fick leka bäst han ville, dock tyckte Dusty att pojkarna skulle vara lugn så hon gick och sparka Örly en par smällar och visa att hon är en bestämd dam! Sen flöt allt på prefekt hela tiden. Pappa Fjant lekte med sina söner precis som den snällaste pappa som finns :) De var en otroligt härlig känsla att gå först och leda ut flocken på bete, alla följde så fint med helt utan grimskaft, helt naturligt som jag vill ha de. Turbo och Örly hade verkligen nytta av varandra och klättrar och hoppar och har hur roligt som hellst hela dagen. Sen på kvällen bar de sta till bollnäs och köpte säng! En jätte fin i mörk bets med kanon sköna Dynor. Sovrummet blev så otroligt annorlunda och fint med den nya sängen! Sen till natten dela jag faktiskt på min stora flock, jag e ju så otroligt rädd att de ska bli nå! I morse släppte jag åter ihop alla och ledde ut dom på bete igen. Sen är de bara ropa på kvällen så kommer alla på rad och sköter sig hur bra som hellst. Örly, Jenka och Turbo har blivit verkad idag. Allt gick kanon med Örly och han stod upp bunden ca 1 timme utan några som hellst protester. Sen fick han och Jenka lämna gården och gå på promenad, första gången han lämnar gården riktigt faktiskt, gick ju oxå kanon. Tur att Fjant verkar ned ärva sitt härliga psyke till både Örly och Turbo. Dom är lika framåt och ser inga som hellsta faror! I natt ska stora flocken gå tillsammans, undrar om jag sover oroligt :) var just ut och hävde in Flinga i hagen, hon hade lyckats ta sig in till Nickan. Rymmar drottningen där! De har hon ärvt av Fjant och de försiktiga från Dillba, men men, go ändå :)

Stora planer inför morgondagen!

Ja ha ja.. Nu blir jag ledig några dagar innan de blir nytt schema då. Jag ska jobba mycke hel dagar nästa period. Får se hur de löser sig med alla djuren då. De är väl Apotin som blir mest drabbad. Men de ska väl gå att lösa dessa 5 veckor på ett elle annat vis, är en vecka som är sämst, de andra ska nog gå. I morgon har jag stora planer att genomföra! Jag hoppas och tror att de ska gå bra, tiden känns mogen nu så de börjar bli dax att genomföra detta nu! Får väl återkomma med resultatet här så fort allt är fixat. I söndags rita jag faktiskt av mitt nästa tato motiv, en slags blomma kan jag väl säga att de är, nu ska jag bara måla den på papper. Jag väntar med ödlan och gör blomman först. Idag blev mina häst saker skickade, riktigt roligt om de kunde komma innan helgen:) har ju fått ett kolli nr så jag kan kolla var de befinner sig men de verkar ha fastnat i linköping! Men sist stod de ju att de var i gävle oxå fast jag hämtat sadeln för några dagar sen, så teknikens under fungerar inte alltid som de ska! Nu ska jag försöka sova så jag är pigg och utvilad till min stora dag i morgon :) god natt alla lärare..

Några flyttar till

Igår jobbade jag 07.30-21.45 gris pass riktigt!!
Lena var och hämtade sin unge, de hade gått bra att åka bil med han, tydligen hade han mask för de hade kommit ut en del av avmaskningsmedlet.



Bilder från Moltas nya hem...


Marie & Hans-Ove var åxå upp igår och boka sista ungen, Sixten...



Alla samlade innan ungarna började flytta...



Idag flyttade Fänja hem igen, blev kortvarigt hos oss hon. Tur att de löste sig för Maj så hon kan ha henne på hemma plan igen, alltid skönast att ha dom så nära hemma som möjlig.
Ja nu har jag haft shopping mani igen :-) men nu har jag då fyndat verkligen hoppas jag!! Återstår att se när sakerna kommer om de är så helt och fint som hon sa och om hästen ifråga kan ha sakerna. Men de ska nog inte vara nå problem hoppas jag. Nu ska jag ut på sista rycket så jag får åka hem någon gång :-)

Mitt hjärta brast :(

Fy.. Fy.. Idag flytta min alldeles speciella favorit unge :( fy vad tufft de var, hade ju nästan bestämt mig för att han skulle få stanna här med oss! Så ringde en familj från hofors och tar intresserad. Dom kom och kolla och bestämde sig för honom direkt. Lille ungen gick och satte sig mellan benen på killen direkt och sen klättra han upp i tjejens knä så han fatta nog tycke direkt. Han var lite orolig först då dom åkte sen hade han sovit hela vägen. Just nu har han fullt upp med att utforska sitt nya hem. Nu är de bara en unge kvar. Bara hoppas han hittar ett bra hem oxå. Lurvas ligger i mitt knä och livar upp tillvaron nu ;) Var på öb och dollar i söderhamn idag, nästan 4 år sen. Blev fulla bilen på väg hem. Marie och Hans-Ove var oxå med och Apotin så lite trångt var de både fram och bak och i skuffen, men finns de hjärte rum finns de stjärte rum sägs de ju så de var ingen som gnällde att de var trångt. I morgon blir de nästan 15 timmar på jobbet :( blä.. Nä nu blir de till att duscha, och varva ner lite efter dagen innan de blir sova av. Fänja har lugnat sig nu och verkar finna sig i att vara här och har inte rivit någon hage idag :) tur de.

Adjö och välkommen

Ja jag får börja med att säga adjö till de 2 katt ungar som lämnat oss nu och flytta till sina nya familjer. Båda 2 verkar finna sig till rätta och båda har sovit på magen redan första dagen hos de nya familjerna. Hoppas ni får de bra med era nya familje medlemmar. Sen får jag passa på att hälsa Fänja välkommen till gården. Hon är ett Bloding sto på 17 år, svart och trevlig. Dock en mästare på att rymma. 3 gånger har hon redan hunnit med att riva hagen. Men förstår de när de är kompisar överallt och hon får gå själv. Stalla in henne i natt så hon inte försvinner i natt! Men nej, ni som undrar, de är inte min häst! Hon ska bara gå här tillfälligt, tills hennes nya stall är klart. De är Majs häst. I dag stack jag å Anna ut på en liten tur. Är så skönt och avkopplande att komma ut en vända. Får se vad orken säger i morgon om kanske alla 3 kan ta en tur då. Pappa, Ingela å Jens var hit idag. Har nog inte träffa dom sen Janne fyllde år så de var ett tag sen. Blev inte mycke skrivet idag men de får bli mer en annan dag. På åter seende ;)

Delad tur

Ja idag var de en sån där jävla skit tur igen. Tur de var sista på bra nog många veckor nu. Börja med att kliva upp och mata hästarna och väckte Apotin. Sen när jag kom upp till katt ungarna hade de tydligen haft simträning :) dom hade vält båda vatten kopparna och de går 5 dl i varje! Var bara till att torka golvet där då, sånt som man inte har tid med alls på morgonen. Sen jobba jag till 12. Hem och dona alla djuren och fixa resten av golven. Vete katten var eftermiddagen tog vägen men jag kom på att jag inte hunnit med att äta något så de blev konsum och en Macka. Var och visa upp bilen idag och han trodde att de skulle gå och fixa så de blev bra igen, däcke blev fixat igår, 250 kr helt i onödan. Bör ju kunna parkera bilen mitt i byn utan skadegörelse. Försökt att ringa polisen idag och tänkte göra en anmälan, först en lång kö och när signalerna kom fram svara ingen, inte undra på att statistiken ser bra ut när de inte ens går att anmäla. Bedrövligt! Igår fick Tepee ett dressyr pass på banan. Anna börja töm köra honom på volt, sen blev de sadel på och olika övningar. Han kan ju en hel del men stressar upp sig av att gå runt runt. Kan ju inte kräva att han ska skärpa sig heller men i stora hela skötte han sig bra tycker jag. Jag känner av i armarna idag att de blev en del trav för han ligger på hela tiden. Men Tepee ser inte nå stel ut. Mammor och föl fick komma in nu i kväll. De har ju regna sen igår så dom fick komma in och torka på. Örly tyckte de var fantastiskt och la sig och rulla direkt i spånet. Förutom att jag är döds trött så kan jag inte sova. Lustigt de där. Men de är väl så att sova hinner jag väl göra i kistan sen. Nu ska jag surfa ut på blocket och leta säng och en bänk. Å kolla häst sidorna :)

Ljuskväll i woxnabruk



En brasa mitt bland ljusen..

   
Från bron i bruket..


Tomas...

   
Anna                                    Christer                              Christer & Tomas


Anna försöker gömma sig...


Fotograf Anna, på plats i kökssoffan!!

Ja i natt somna jag sent igen, men fick sova till strax efter 9 i morse iallafall. Nu är jag på jobbet, jobbar 13.00-20.30 i kväll. Sen är jag ledig i morgon men de är stor gruppträff på jobbet så vi får se om jag har någon lust att åka ner på de eller inte.
Tomas skulle vara snäll och tvätta min bil idag, så kom han in och sa att bilen var full med vit färg. Inge roligt alls!! Riktigt mycke prickar var de oxå. De måste komma från bygget mitt emot mitt jobb, fler som blivit drabbad som haft bilen stående där. Tråkigt!! Sen kom han in en vända till och fråga om jag hade någon fiende på jobbet?? ?? Inte vad jag vet.. Men någon har skruvat in en skruv i mitt framdäck!! De är helt omöjligt att den har kunna komma dit av sig själv, inte har jag då kört på den heller. Den sitter från sidan och hur jag än kör har jag då aldrig kört typ på 2 hjul sidledes så den kan ha kommit dit!! Nu börjar jag bli jävligt less på småungarna som springer och jävlas och förstör en massa på bilarna. Förr var de ju någon som släppt ur luften ur min bil och en till. Dom har häft sönder vinrutetorkarna på jobbarbilarna, torkarna på lyktglaset har dom ju brytit sönder på min förra bil. Ångrar att jag inte polisanmält tidigare men nu måste jag nästan göra de. Så här kan de ju inte fortsätta!!
Så nu är jag ute och åker med en skruv i hjulet!! Måste väl fixa de innan de blir punka... Skit ungar!!


Men vad kallt de blitt

Idag har jag jobba 7.30-16.00. Sen kom Anna å Christer och Anna å jag stack ut och red en vända. Byggde upp sadeln på Tepee så den fungera igen. Red en vända i skogen, tydligen hade björnen varit där ganska nyligen och rivit upp en myrstack. När vi kom hem åt vi Äppel paj som dom hade med sig. Gott!! Sen tog vi en snabb vända mot bruket där dom hade ljus kväll i kväll. Knäppte lite kort som jag lägger in vid tillfälle. Jag undrar hur de kommer bli i vinter, jag har redan långkalsonger, byxor och täckbyxor på mig på kvällarna. Håller på frysa ihjäl redan! Hade lång kalsonger när jag red idag och ändå tyckte jag de var lite små kallt, dubbla strumpor var de oxå idag. Håller systemet på att stannar upp helt eftersom de är så kallt åt mig jämt? I morgon tänkte jag hinna mucka ur drifterna innan jag börjar jobba kl 13.00, men just nu är min högsta önskan att få sova mer än 4 timmar! Tänk om jag kunde sova till 9 i morgon :) Lite tråkigt att jag varit så trött på senaste tiden, orka ju inte ens åka ner på hela huset gungar denna helg fast de var premiär både fredag och lördag denna helg. Marie å Hans-Ove var hit en vända och hälsa på igår, och dom sätter mitt tanke system i verksamhet när dom försöker sälja bilen till mig. Sa ju tidigare för mig själv att får jag ett bra pris på max xx000 mellan med min i inbyte så kunde jag tänka mig att affär.a. Nu är de just denna summa som är aktuell! Men jag måste vara klok flicka nu. De blir bra mycke dyrare om jag byter, högre försäkring, bilen drar mer. De blir ett bil lån i några år. Så skönt att inte ha något lån ju. Men bilen är kanon fin så de är jävla svårt just nu. Oj oj om jag inte var så ekonomisk (läs snål) när de gäller mig själv. Har de varit nå djur har jag väl handla direkt. Men samtidigt är de ju så pass mycke pengar att jag kan få en väldigt bra tävlings häst för de priset och ändå ha den bra bil jag har nu, nä men nu är de svårt! Ska iaf inte ha en till häst men de är så jag tänker och funderar. Har ju alltid sagt att ingen bil över 30000,nu e de de dubbla på g.

Bilder i massor


Apotin på promenad..


Fin sirru..

    
"Tobbe" bokad till en familj i mora.                        "Tuss" till ockelbo

Woxnan en trist höst dag

   
Obokad ännu.                         Tussen, köpt av en familj från järbo


Tussen, från början våran Sälen

   
Alfta bokad t v                        Syskon                              Tussen & Tobbe


Familje middag i älmeskullen

   
Smakar bra..                                                                  Findus lär de små..

Sovtimme i älmeskullen...

   


Ännu obokad... Marie... ho ho??

   
Trötta..                                Lenas bäby                                   Tussen


Tuss, som ska flytta till Lotta.

Apotin slemmig och härlig efter en promenad..


Murran, alias huskatten vid pumpen...

Opassande sadel igen

I dag på förmiddagen tog jag du rid tur på Tepee. Märkligt nog så kom jag underfun med att hans sadel inte heller passar som den ska! Men helt tvärtemot Sissi så passar inte denna framtill. Lustigt, har har ju haft denna flera år och de har fungera. Men han är väl för o musklad nu så de finns inte mycke framtill som bär upp sadeln. Bara till att lägga under ett underlägg som bygger upp framtill och hoppas de blir lite muskler igen då. Annars är de bara dyrgripen som passar Tepee nu. Om ens den passar vill säga. Har ju inte använt den på säkert 1-2 år på Tepee. Sissi som haft äran att ha den ju. Men sadeln Maj låna hem pröva vi på Tepee innan så den passa inte han iaf. Ja eftersom problem är till för att lösas så går nog de här fixa på nå vis, värsta fall blir de sadel köp igen. Men tror att de ska räcka med en pad elle sadel underlägg tills vidare. Finns ju så många ute på marknaden nu så nå hanna som passar bör jag hitta, elle som mormor bruka säga, man tager vad man haver-allt ska användas minst 2 gånger innan de får kastas! Å där hade hon nog rätt.. De går faktiskt använda mycke flera gånger. Då till Dusty då, hon var pigg hela kvällen och natten och i morse släppte jag den flocken på bete direkt jag vakna. Dom fick återgå till sin hage med hö nu ikväll och hon har druckit bra idag har jag sett. Föl familjen har oxå gått i en bättre betes hage hela dagen. Börjar bli så dåligt med näring i gräset nu så dom får hö morgon och kväll i sin vanliga hage men då dom är på stor bete blir de bara hö till natten. Nickan är fortfarande bra och jag börjar fundera på om hon ska få gå med sin flock några timmar om dagen igen och se hur de går. De är ju snart dax att släppa ihop alla inför vintern, skulle ha gjorts för länge sedan men eftersom Nickan har största driften i sin hage är jag rädd att de ska bli för trångt om alla övriga ska trängas i den andra. Vill ju inte riskera skador bara för att skynda få ihop alla heller. Riktigt riktigt mysigt när Fjant, Dusty å Turbo ligger ända mot ända och myser i sin drift..

Dusty ont i magen



Nä nu fryser jag och är trött, kände att jag måste lägga ut en bild på min värmare :-)

Smart som jag var lova jag att jobba extra idag för Birgit som var sjuk. Sen var de fas utbildning 2 timmar och så gick jag på och jobba 15.45-21.45. Men de ska bli skönt att vara ledig i morgon.


Dusty har åkt på lättare kolik igen, Tomas hitta henne liggande idag med magplågor. De är inge vidare att sitta på jobbet och inte veta om vettrinär måste tillkallas eller inte. Men Tomas bedömde att de inte var på värsta viset så han fick ge henne en mixkur med olja och vatten och sen ut och gå. Gå en liten stund och fortsätta ge olja/vatten. Efter ca 35 minuter hade de börja gått över och Dusty ville beta gräs igen. Då fick hon gå lite till och sen återvända till flocken och är under tillsyn nu. Har ju gett dom hö morgon och kväll i några veckor nu men hon måste ha druckit för lite. Skulle pröva dom i skogen i morgon kanske men Fjant får ju bara för sig att han ska hem, hemma kär som han är mattes lilla kelgris...


I morgon skulle jag även ha pröva lite utrustning och plocka ihop och se om man har något att sälja, har ju sådan platsbrist i stallet och dumt att ha så mycke som tar plats som ändå inte används. Maj e ju intresserad av saker till sin häst, hon har prövat sadeln och de verkade som om att den passade skapligt. Så har vi tur kanske hon får en som passar och jag blir av med en som inte passade ;-)

Jo härom dagen fick jag för mig att jag ville se exakt hur en sadel är uppbyggd och ser ut, hihi...
Fram meeed kniven......
Hacka, hacka....
Skära...
Riva, slita...

Haha så nu vet både jag och Anna hur dom ser ut :-)
Ganska så enkelt ändå, stålförstärkt trä bom, som ett böjt o kan man tänka sig nästan, och så en jäkla massa stoppning. Å utanpå hela alltet lite skinn som höll innehållet på plats. Så nu minskade de iaf en sadel!! Ett täcke kasta jag samma dag oxå. Fler blir de säkert.

Nä men nu börjar rasten lida mot sitt slut och jag ska ringa och höra hur Dusty har de, bra hoppas jag ju förstås..

      
Slänger in små bilder på syskonen, ÖRLY, FLINGA & TURBO, alla efter FJANT

Nu är jag le på delade turer!

Fan natten som var sov jag nästan inget. 03.20 hade jag inte sovit en blund ännu och de är irriterande att inte kunna sova. Kl 6 steg jag upp, hade slumra till några vänder då men bara några minuter åt gången. Upp och fixa hästarna och in och väcka Apotin som var som en sombi, tog tid att få han göra de han skulle ute. Jobbade först 7.30-12 och sen var de hem och ut och gå med Apotin. Försökte vila en vända men de är tvär omöjligt att somna! Åkte och jobba 15.45-21.45 igen. Fullt upp att göra var de i kväll. Åt god mat när jag sluta iaf. Kyckling spett, stekt potatis och bea med grönsaker. Nu har jag precis natta alla djur så dom äter för fullt nu. Apotin sover redan, snusar och har de bra. I morgon ska jag jobba lite extra, sen blir de kurs nån timme och så jobbar jag kväll. Men torsdag ser jag fram mot så jag får vara ledig. Kanske blir någon tur med någon häst då igen :) de vore skönt att rida ut, liksom avkopplande de. Fortfarande 3 miss ungar kvar, har inte kunna ta emot några besök nu i dag och inte i morgon heller. Tänker lugna mig en vecka och sen lägga ut en ny annons på de som är kvar så de blir bilder på just dom. Många går efter utseende på katterna och inte efter personligheten. Därför är den absolut mest sociala kvar. Tyvärr händer de att många som valt efter utseende blir besvikna om katten ej blir social som vuxen, men men sånt som händer. Själv tycker jag ju de självständiga katterna oxå har sin charm, har ju både och. Skulle ju aldrig fungera om alla skulle ligga i knä hela dagarna. Strumpan, olga och murre liksom sköter sig själva medan resten är några riktiga kel grisar och ska ligga knä och gosa. Nä nu ska jag glida ut på blocket och se så jag inte går miste om något :)

Mycke gjort idag

Ja fast jag varit så seg idag har mycke blivit gjort ändå tycker jag. Anna har varit här och hjälpt till hela dagen. Tackar.. Rensa skullen med hö och flytta kaninernas hö till ett hörn, dela upp till de stora och la på ett ställe. Turbo och Dusty har varit så promenad med sadel på sig första gången, Anna som gick med dom och de gick bra. Töm körde Fjant gjorde jag en liten vända. Anna red Tepee en vända. Dusty, Fjant och Dillba har blivit verkade. 13 balar hösilars kom hem. En kille kom och titta på en katt unge och han bestämde sig direkt! Så nu är alla kort Håriga oxå borta. Bara 3 lång Håriga kvar nu. Men inom 2 veckor bör dom fått ett hem för de är många som hört av sig. I morgon är de en sån där tråkig d tur på gång igen! Kanske därför jag varit seg någon dag för att vila upp mig inför den. Sen onsdag blir de fas på jobbet så då börjar jag 2 timmar tidigare. Så jobbar jag hela denna helg oxå och så drar hela huset gungar igång igen men de orkar nog inte jag med denna gång tror jag!! Nu blir de till att surfa lite innan jag ska sova..

Härlig helg

Ja denna helg har varit helt underbar på många vis. Dels så har de blivit 2 fantastiskt sköna rid turer. Igår red vi upp efter rävafly och kolla på utsikten där. De är väldigt högt och man ser långt.. Idag blev de över en och en halv timme i sadeln ner mot lillbo och hoberget. sadeln fungerar iaf. Blev väl lite strul på väg ner från berget idag, stigen var vatten fylld så de var bara leta sig genom enormt dålig teräng. Ett gammalt hygge där de växt upp en massa och allt gammalt bråte låg kvar över växt. Sen när vägen var i sikte var de ett riktigt djupt kron dike som vi måste över. Tur hästarna skötte sig galant!! De har varit otroligt många som hört av sig ang katt ungarna. Å lång väga i från oxå. En kommer hamna i järbo. en annan i åmåt. En ska till mora. En kommer bo kvar i byn. Otroligt mysiga människor som varit och tittat, å alla bestämde sig på en gång. I morgon kommer en från Alfta och ska kolla på en oxå. Så har de varit folk från leksand, uppsala mm som har varit intresserad. Bara hoppas alla får ett bra nytt hem. Jag har varit otroligt trött denna helg men de har rulla på ganska mycke oxå som vanligt. Känns som spyn varit på väg flera gånger så hoppas de är stress och inte magsjuka på gång! I morgon blir de till att aktivera hästarna på mjukt underlag, de kan behövas efter dessa turer. Nu ska jag sova någon timme för de är en del att stå i i morgon oxå. God natt

RSS 2.0