Senaste dagarna...

Idag hamna jag på jobbet en sväng, möte inför kommande vecka då larmet skall ut på respektive arbetsgrupp. Tack Ulla-Britt som var här med djuren under tiden.

Här om kvällen var vi till spicy cow och åt god mat, bästa utestället att äta på enligt mig så de kunde inte bli bättre alltså. Synd nog blev de min frukost den dagen så jag fick inte i mig så mycke som Jag brukar, fick faktiskt lämna en kycklingvinge av förrätten, olikt mig!! Men resten slank ner. Blev till å med lite pengar kvar på presentkortet så då måste vi ju tillbaka! Yes...
Vi fira ju 6 år någon dag här i slutet av april oxå, när har Jag ingen koll på, men men...
Blev även lite handlat...

Dusty och Bianca har fortsatt vara inne på nätterna, törs inte ha Dusty ute så länge de fortfarande är frost. Men båda 2 verkar ganska nöjda med att gå in på kvällen.

NU har Jag kört igång diskmaskin och suge av golven en vända, såg ut som skogen och stranden flyttat in. Grus, bark och massa annat smått och gått på hela golvet samt i sängen.

Kattungarna växer och frodas, hanen är nästan dubbelt så stor som tjejerna så de är nog mycke skogis som slår igenom på honom. Dom är så toppen fina alla 4, olika personligheter redan. De rör sig mer och mer och börjar leka och slåss med varandra. Dom har även fått lekboll nu, dom uppfattar att de är nå nytt och går till anfall, Men ramlar mest omkull... Ögonen är så stora och gulliga nu!!

Velar fortfarande fram och tillbaka över bilbyte eller inte. Men jag tycker om pärlan och har den bra dragbil jag alltid vela ha och behövt. Så den blir nog kvar trots allt, men att se en snygg Saab 900 gör mig tveksam och velig... Men ingen bra bil att dra med på vintern mot den jag har nu.

Nu blir de kolla blocket och Tradera, se om jag fått mail så jag kan betala senaste fyndet från Tradera. Sen ska jag ut och mucka samt fixa foder...

Tänker if betala eller inte??

JA de är dagens största fråga...
Vad jag vet är att Dusty har veterinär besök för 5448 kr.
SAMT att bonusen på henne försvinner och premien höjs om jag nyttjar försäkringen!
Jag vet oxå att självrisken är på 2700 kr.
Frågan är ju om de är lönt att nyttja försäkringen eller inte??
ENLIGT vad jag lärt mig i skolan är 5448-2700=2748 kr! Alltså som Jag ska få tillbaka...
Men if lever sin egen värld med eget räknesätt så de lär bli avdrag för de, å de och självklart det! Fast de inte står i nå avtal.

ETT väldigt bra exempel var ju när dusty förlora fölet.
Veterinär räkning på drygt 4800 kr och en självrisk på 1900 då.
I min värld bör jag alltså fått tillbaka, 4800-1900=2900 kr!!
Summan från if blev 4800-1900=700 kr samt flera hundra kr höjd premie per år...
Sånt har krongel har Jag aldrig haft med Folksam!!

Varför byter jag inte bolag undrar ni säkert nu???
Jo men jag håller på, vid huvudförfallodatumen försöker jag nu flytta tillbaka till Folksam.
Bara på Bianca gjorde de över 500 kr per år.
Men Dusty är de inte bara flyttta nu när hon varit sjuk....
De känns som man blir lurad egentligen, tänk att stå med ett val som verkligen kostar, säg 45.000 kr, du vet själv att du har teckna försäkring upp till 50.000 i vet vård, du tror fullt och fast att allt är ok och säger ok att behandla för 45.000 kr. Å helt plötsligt täcker inte de, inte de heller och absolut inte de! HUR gör man då?? Vården redan utförd, de ska betalas, försäkringen du trodde du hade hade du inte. Vilket drömläge va?! Men händer de med små summor lär de lika väl kunna hända med större. OM jag nu skickar in detta ska jag glatt dela med mig av fortsättningen sen, alltså vad jag får tillbaka för summa...

Fler som tror/trott ni har/är rätt försäkrade??

Atlas drygt 13 månader.


inlägg 705 på bloggen...

Påskhelgen är slut....
Å vilken påsk vi haft då!!
Jag har varit hel ledig från jobbet...
Strålande väder, varit borta, haft främmande osv.
Söndagen hamna vi i långhed på kvällen, Jens fyllde ju år i veckan som var och då var de dax att fira honom lite.

Igår blev de mycke gjort, jag städa kattrummet helt och tänkte flytta upp ungarna dit. Olga var inte riktigt nöjd att bo där jag ställde ungarnas låda. Hon blev orolig och börja bära runt med dom.
SÅ de var bara att bära ner dom igen...
Men si de passa inte heller. Då börja hon bära runt dom igen. Till slut gav hon sig, trodde jag Ja...
När vi varit ute och kom in fattades 2 ungar, hon hade bärt upp dom igen!
Men hon hade valt ut en ny plats till dom, 2 meter i från där jag ställt dom tidigare.
Å vilken dum matte som inte förstod vilket hörn ungarna skulle bo i!!
Men vi bar upp lådan och de andra 2 ungarna oxå till hörnet Olga valt, sen blev de lugnt...
EN annan som inte var vidare förtjust i min möblering och flytt av ungar är Druvan, hon verka bli helt förstörd. Men i natt fick jag fart på henne och hon blev sig själv för en stund igen.

Tomas fixa in vinterns sista ved i vedboden, å de var mer ved kvar än vi räknat med. Så nu har vi torr ved från rätt dörrhål i vedboden igen.
VI hann även med mer städa inne, flera fötter är verkad i helgen samt att jag lyckades få DILLBA över mig i stallet, jag satt som tur var lämpligt så jag hann undan nästan helt Men lyckades få låret under ena hoven så jag har en liten lårkaka nu.

Dusty har stått inne på nätterna nu med diverse sällskap, de verkar som hon reagerar på frost nu när gräset börjat växa.
DE lustigaste av allt är ju att hon går på alla 4 men när hon står vill hon inte alls stå på vänster fram. Den som inte hade just nå förändring på röntgen...
Kan de vara nå annat/mer?!
Hon har extremt tunn sula på vänster fram, hon lyfter mer när hon står på blött underlag, inne på torrt lyfter hon inget... Hovböld på gång??

Vad som händer idag vet jag ej ännu, perfekt hund väder ute för de är kyligt och molnigt. 4 av 11 hästar kvar att verka denna omgång nu. Foder skall packas och boxar skall muckas. Även drifterna bör fyllas en sista gång för sesången... Kaninerna skulle behöva rent, transporten städas, alla häst saker jag har inne, alltså i stort sett allt skulle ha tagits ut... Ja listan kan göras lång! Men jag tar de jag får lust med...

Igår var de påskafton...Den börja lugnt och skönt hemma, dock dåligt med motion.
Vi åkte ner på granngården och köpte hundmat och tuggben, de var påskrabatt där, handla man för över 500 kr fick man 100 kr rabatt hela helgen, så ni som behöver nå kan passa på att handla nu!!

Sen var vi bjuden på mat hos ko Erik och Ulla-britt, någon kyckling gryta med ris, gott var de.
Atlas var imponerad av kalvarna han, tyckte nog de var konstiga hästar som prata än värre... Men spännande för både kalv och hund tror jag...

När vi kom hem efter 3 timmar var killen nöjd, sov en vända. Så kom Anna på en kaffe och stanna ett tag.

På kvällskvisten blev de en promenad till grannarna och å kanten tillbaka, inte ett bra val nu! Bävern hade härja nå hemskt där nere, stulit våran fina ved! De såg fläckvis ut som en krigszon, å de är ju mindre bra att gå med Atlas i nu. Hur som Hellst gick de bra, inga större problem för han, men för mig... över och under träden och de sluttar ganska rejält ner mot vattnet som är flera meter högre än normalt. Bitvis är stigen bara några dm från vattnet. Å inte gör de saken bättre att Atlas fick upp bäverspår och ville både ner i vattnet, in i bäverhålor mm. Löv och pinnar blir Skit halt att gå på!!
När vi nästan tagit oss runt tröttna jag och vi tog hagen och gena oss hem...

Vad dagen har att bjuda på märks, just nu väntar jag på hovis åt Lena, misstänker vi blir sittande här då ett tag...
Har nyss kommit in efter en skogsrunda med Atlas, skulle han få lukta och göra som han ville tog de nog oss 1 timme att komma max 100 meter, nästan så han spårar myror ju. Denna hund skulle komma långt inom spår! maken till nosarbete har jag inte skådat innan, finns inte en mm han missar om han får bestämma! Men eftersom matte vill framåt så får han vackert följa med....

Långfredags morgon...Helt omöjligt att sova länge nu för tiden.
När jag klev upp ville jag börja dagen med nå annorlunda.
Nå som hela familjen hade nytta och nöje av...
SÅ husse fick koppla vagn efter hjulingen och så bar de sta upp mot rävafly...
Åkte en bit upp och sen stanna vi och tog en promenad, de behövde vi alla!!
Vi är i lite dålig form efter denna sitta inne period så de är extra kul att komma iväg på nå nytt.
Atlas verkar gilla att åka släp han med, sitter som en kung och är faktiskt ganska lugn.
Nog för att jag har sele på han för att ha riktigt bra handtag på honom och husse kör väldigt lugnt för man vet ju inte vad som kan hända. Men jag är ganska säker på att han skulle sköta sig utan sele med, men samtidigt vet han att när selen åker fram är de nå spännande på gång.

Vad resten av dagen har att bjuda på återstår att se, just nu sover Atlas och Tomas bär ut madrasser. Ska försöka få ordning på katternas rum uppe så ungarna har någonstans att leka när dom lämnar lådan sen. Dom har börja öppna sina ögon nu, jätte gulligt...

Glad påsk önskar vi våra läsare...Dagen började med hästar, sen hund. Å gissa vem som fick gå lös och strosa själv några minuter?
JA just de, Atlas! Vet inte om jag Inte är riktigt klok eller om jag gör rätt. Men att morgonen är då han först ska få prova vara lös är helt klart. Då är han morgon trött och lugn! De gick väldigt lugnt till, han bara gick runt och kissa och lukta en massa. Men sen åkte kopplet på igen.
Vidare in och ta en kaffe tår, tänk gårdagens kaffe är fantastiskt morgonen efter!

Promenaden bestämde jag mig för att den skulle bli i skogen eftersom vi ville spåra björn, blev inte som jag tänkt mig. Kom till SOPtunnorma så kom Ulf och gick så när Atlas i all iver skulle hälsa small halsbandet av! Blev en snabb knut och promenad på vägen iställe då. Gick upp en vända efter rävafly vägen och vände.
PÅ vägen hem tog vi med posten och när vi kom hem vägra killen att gå in som vanligt, så vi blev sittande här ute och läste tidningen och övrig post!

Ikväll blir de jobba, hoppas kvällen går fort så de blir helg någon gång!! Jag är verkligen i tok behov av ledigt nu. De har varit en extrem vinter och vår hittills så jag hoppas de lugnar sig. De går Inte hålla igång 20 timmar per dygn månad ut och månad in...
Nu ska jag börja lyssna mer på vad kroppen vill och behöver...
Fick ett kanon schema för maj månad så de känns toppen bra!
Inte allt för långt kvar till semester och långledigt nu, semester schema kom ut igår så planeringen är i full gång. Misstänker att jag aldrig förr kommer ha så lätt att lägga schema denna sommar ;-)

Nu fortsätter dagens bestyr, packa foder är på tur....
Glad påsk på er allesamman!!!

Årspremiär vid homnaströmmen...Äntligen har vi tagit årets första promenad vid homna strömmen, eller i skogen där i alla fall. Bit vis var de över 10 cm snö kvar där i skogen, men i övrigt är de så fantastiska stigar där uppe!
Atlas var mer än nöjd när vi kom hem...

Sänder oxå en tanke speciellt till Ingela, Jens och pappa idag..
Lilla vackra Nisse är nu återförenad med sin Pelle som han hade som livskamrat i 18 år, R.I.P!

Pinnbäraren!


Träningen fortsätter...Dock känns de som att vi står på samma ställe och stampar!
1.a april hade vi vårat senaste reab besök, vi fick då en ny tid som dock blev avbokad då reab personalen var sjuk. Boka nytt datum men även då ringde dom och skulle ändra då personalen hamnat på sjukhus och kunde inte alls säga när hon kunde arbeta igen...
Först var jag väldigt förstående, fråga om dom viste något annat reab med den maskinen men kvinnan i luren kunde inte hjälpa mig.
Då fick jag stå på mig lite och sa att då måste ni fixa fram någon annan personal som kan hjälpa mig!
Men si de kunde dom inte, dom hade ingen utbildning på träningen. Enda dom kunde erbjuda var en sköterska som kunde med vattentrasken. Var ju precis henne jag behövde ;-)
Så vi fick behålla tiden till veckan i alla fall som tur är. De är ju enbart vattentrasken han använder på reab så finns de då en som kan med den så får hon köra den så han får gå, jag tror nog vem som Hellst kan gå med en "frisk" hund i en sån, för sjuk och halt e han ju inte och de finns inga konstigheter alls, han går bara och gör inge annat!
Därimot har jag ringt strömsholm idag, dom kontaktar mig i morgon. Måste ju få mer uppgifter och träna efter, har ju hittills ökat på allt varje vecka, å nu stampar vi som sagt kvar på samma ställe sen 1 april, vore bra att få nå nytt, promenader känns inte givande längre, de ökar jag själv nu allt eftersom, jag känner ju min hund bäst själv och de växande bulle ska ju inte motionera allt för mycke. Så nu är de bulle tänk där och inte bara minuter hit och dit.
Men lite mer backträning eller nå annat skulle passa bra, vi undviker ju fortfarande nedförsbackar, men har börja gå mycke i skogen.
I skogen används både hjärna och ben på ett helt annat sätt, i helgen som var misstänker vi att vi hamna i björnspår. Atlas blev mer än taggad, nästan helt vild på spåret och reste ragg från nacke till svans, så har han inte reagera på vare sig älg eller rådjur tidigare. Älg spårar han mer än gärna, å belöning hittar han nästan jämt i form av älgSkit!!

Annars är de faktiskt som de ska på gården, mycke päls och lera, Men annars e de nog som de ska.

Själv blir jag ledig i påsk, när hände de sist? påsklovet i skolan eller? Var ju meningen jag skulle på utbildning den helgen så jag la ledigt. Med så blev de inställt... nytt datum har kommit så jag ska nog få testa på ändå.

Ja de var lite från nu, kommer mer nå tag...

Atlas 10 mån-1 år...Liten har blivit stor, de börjar bli trångt om plats lite här och där nu. I somras satt både han och jag bekvämt här!!

10 månader, vikt 50.7 kg.
11 månader, vikt 53.4 kg.
12 månader, vikt 52.8 kg, 69 cm.

Ja dessa månader blev inte som jag hade hoppats och tänkt. Söndagen före jul började Atlas halta, de var synligt ibland och inte ibland. De blev flera veterinär besök och dom kunde till slut konstatera osterchondros.
Operation var oundviklig, å från konstaterad skada till operation hade de tyvärr blivit mycke större skada, både på bredd och djup.
Men efter 100 tals mil i bilen och besök hos vet och reab är han på god väg mot ett normalt liv igen.
De som varit jobbigast för Atlas under tiden har varit att vara lugn! Varför vara lugn när man kan leka?
Men humöret har han aldrig tappat, bara leta bus och varit glad.
Smärtan som jag gruvat mig mest för har varit minsta problemet!!
Jag är stolt att jag har en hund som är lätt att hantera, vem som Hellst får göra vad som Hellst med honom.
Extra bra var de på operationsdagen när Atlas följde sköterskan utan minsta bekymmer....

Annars är han en pigg, bråkig, öronlös, fantasifull och helt underbar ett åring... Listan på hyss kan göras HUR lång som Hellst...
Vi älskar Atlas för den han är, å är trots allt väldigt glad att han kom till oss, även om vi hoppats att han skulle slippa gå igenom de han behövt göra...

syskon...


Bregott samling...


trött


unge nr 3


unge nr 3


Just utkommen, sitter fortfarande fast...

Hugo pappan...


1 kille och 1 tjej...


Hugo, pappa till ungar född 15 april 11


Här har vi den skyldige pappan, han som flytta hit i höstas. Förmodligen en kvarlämnad sommar katt som ingen vill veta av! Men nu har han både bostad och familj...

ungar född 15 april -11


Detta är nog nå för mig...


M/S Oasis of the Seas Oasis of the Seas i Nassau, Bahamas. Allmänt Typ Kryssningsfartyg Klass Genesis-klass Systerfartyg M/S Allure of the Seas Fartygsnummer 9000296[1] IMO-nummer 9383936[1] Anropssignal C6XS7[1] Ägare Oasis of the Seas Inc[1] Operatör Royal Caribbean Cruises Ltd.[1] Registreringshamn Nassau, Bahamas[1] Historik Beställd 4 februari 2006[1] Byggnadsvarv STX Finland Cruise, Åbo, Finland[1] Nybyggnadsnr. 1363[1] Kölsträckt 19 juni 2007[1] Sjösatt 21 november 2008[1] Färdigställd 28 oktober 2009[1] I tjänst 5 december 2009 Tekniska data Längd ö.a. 360 meter[1] Längd p.p. 329,887 meter[1] Största bredd 60,5 meter[1] Mallad bredd 47 meter[1] Mallat djup 22,55 meter[1] Djupgående 9,3 meter[1] Bruttodräktighet 225 282[1]† Nettodräktighet 242 999[1]† Dödvikt 15 000 ton[1] Maskin 3 x Wärtsilä 16V46[1] 3 x Wärtsilä 12V46[1] 97 000 kW Framdrivning Dieselelektriskt[1] 3 x roderpropellrar[1] Fart 22,6 Knop Besättning 2 165 Passagerare 5 400 Hytter 2 704 †. Sortlöst jämförelsetal enligt 1969 års internationella skeppsmätningskonvention. M/S Oasis of the Seas jämfört med M/S Silja Europa, Östersjöns största kryssningsfärja. är tillsammans med systerfartyget M/S Allure of the Seaskryssningsfartyg. Hon är byggd vid STX Finland Cruise i Pansio, 2009 för Royal Caribbean. Fartyget gjorde sin jungfruresa från i Florida till Bahamas i december 2009. Systerfartyget sjösattes strax efter att Oasis of the SeasGöm Bekvämligheter2[2][3].Pikis[4][5]Göm HistoriaBeställd den 4 februari 2006 Sjösatt den 21 november 2008 Lämnade varvet i Åbo den 30 oktober 2009 på morgonen. Passerade Storabältbron (65 m fri höjd) den 1 november 2009 kl. 00.18. Det var 60 cm mellan fartyget och bron. Fartyget klarade av att passera bron genom att man sänkte skorstensrören och körde i högsta fart så att fartyget sjönk ca. en decimeter. Ankommer Southampton den 2 november 2009 kl. 18.00. Ankommer hemmahamnen Fort Lauderdale, Florida den 13 november 2009. Döpt den 30 november 2009. Insatt i kryssningar i Karibien den 5 december 2009.

Ett år av sorg och saknad...Apotin....
Finner inga ord....
Känns ibland som jag inte träffat dig på många många år...
I nästa stund känns de som de var igår....

Fick ett gulligt sms idag av en kvinna som verkligen förstår vad jag gick igenom för exakt ett år sen...
En som verkligen precis som jag ser hunden som en fullvärdig familjemedlem...
En liten tanke en sån här dag betyder och känns otroligt bra....


Dusty Rose 11 april-2011Ja då har Martin varit här och fixat fötterna på tjejen idag....
Han började med att kolla röntgenplåtarna och vänster tyckte han de knappt var synligt med någon förändring, höger syndes de ytterst lite tyckte han. Så han ville se henne gå, inget jätte tydligt förändrat steg heller.
Han började på, å han fick låna fötterna efter lite protest.
Han såg heller inga förändringar på fötterna, inte kände han något speciellt runt kronranden heller!
Mycke prat och "teorier" blev de, å han hade gärna vilja se henne i "smärt tillstånd" för han var inte alls så säker på diagnos.
Dels pga inga tecken någonstans på fötterna och dels på min beskrivning. Men med den diagnos jag fått och utan jätte förändringar så har jag nog haft tur trots allt!!
Bara avvakta och se vad som händer och sker nu framöver, Dusty är ju den som gräver mest efter godis i leran, äter lite hö sen går hon och gräver! En fång häst bör ju inte sättas på bete samma år som ett anfall, men vi får se hur de blir här. Tror inte jag varken kan sätta staket som håller henne från sin flock och box en sommar känns inte bra... men men, som sagt får vi se vad som händer..
Hon var väldigt tunn i sulan, de har jag veta men nu var den extremt mjuk! Riktigt svikta på vänster fram så nu hoppas jag verkligen de torkar upp ute....

Nästan lika stor..Många bilder blev de nu, ska försöka ta på resten oxå de närmsta dagarna!
Mindre kul nu är att tjälen börjat gå i drifterna, bara Lena som har golv hos sig som har de tort och bra nu. Sissi o Tepee är de inte på värsta viset hos än heller, men hos de små ser de ut som en stia riktigt, sörja av lortvatten, spån, kiss och Skit! Ingen ide att försöka göra nå där än heller, naturen måste ha sin gång, men ser fram emot torrare tider!

Så här långt har var våren kommit i dag...


Atlas och Bianca 11 april-2011Idag har vi varit ute på 2 promenader än så länge. Först efter lillbo vägen till grannarna och sen järnvägen hem. Andra vändan tog vi ner mot ån för att kolla hur långt issläppet kommit i år. Just nu väntar vi på Martin som ska komma och fixa Dusty....

Flinga 11 april-2011


Bianca 11 april-2011


Vad göra med file'n?!

Grilla eller helsteka i ugnen??
Den i ugnen med sås var ju inte att leka med...
Men grillat är oxå gott...
Vädret talar inte för grillen, men kanske ger sig under dagen.

Dagen börja med de vanliga, fodra djur mm.
Sen blev de en stormig promenad med Atlas och husse, blev att gå 25 minuter samt att vi blev stående och prata med Steve så vi blev ute 40 minuter. Uppskattat av Atlas...
Våra promenader börjar bli mer harmoniska igen, maktkampen avtar mer och mer...
Atlas har ju gett gärnet då vi gått, dragit i koppel, försökt hoppa och stöka på nå hemskt, helt förståligt egentligen med tanke på läget. Men jag har varit rädd han ska gå sönder, varit hård och försökt fått han lugn. När han märkt att jag blir irriterad ska han ju bjuda till lek ännu mer och vi har blivit stilla stående!
Nu när han vet att han får röra sig mer har de lättat på, de är mindre kamp från hans sida och jag är mycket lugnare i mig själv. Även Tomas har ju haft problem, så pass stora att jag försökt undvika att dom behövt gå ut. Nu är de ju omständigheten som gjort allt detta, skulle Atlas ha fått röra sig som en normal hund har detta aldrig uppstått. Men när minsta lilla ryck har kunna förstöra operationsresultatet har de blivit så här. Stackars hund har blivit behandlad just som en porslinhund!!
Normalt brukar vara återbesök hos vet 8-12 v efter operation, vi fick efter 5!!
De var ju reab kvinnan på strömsholm som boka besöket hos vet så hon måste ju tyckt att de sett så pass bra ut, så trots de problem vi haft på promenaderna så har de nog trots allt gjort att vi är där vi är idag...

Idag står en massa på tapeten, sätta hage, gå och plocka Skit, foderhämtning, å en massa mer slit göra... Får väl se vad som blir gjort och inte! Bara skönt att ta de lugnt en dag, kroppen vill ju de så får se om jag lyckas lyda den...

För ett år sen brast de....

Fy fan rent ut sagt....
För exakt ett år sedan, 8.e april 2010...
Promenaden då Apotin säcka ihop...

Minns de som igår, kommer alltid minnas i minsta detalj vad som hände den dagen!
De har inte gått en ända dag utan att jag tänkt på Apotin...
Men minns även lättnaden att lämna Falun med en någolunda pigg hund....
Många beslut tar man i sitt liv, jag tog den dagen de klokaste beslutet någonsin, att sjukskriva mig från jobbet och vara hemma hela helgen med Apotin!!
Med facit i hand har jag inte kunna leva med mig själv om jag missat en enda timme av den helgen, sista helgen i Apotins liv....

Nu, fortfarande ett år efter har jag inte acceptera de som hände, kommer nog heller aldrig göra de, för Jag såg eller ser ingen mening alls med de...
Sorgen finns fortfarande kvar och maler varje dag, dock kan jag hantera de bättre nu...
Hoppas du har de bra älskade Apotin, var du än är! EN dag kommer de käraste återseendet att ske, men tills dess får vi hålla ut... puss & kram hjärtevännen....

Atlas och jag har flyttat...

Ny adress är sovrummet!! ;-)
Efter 37 dygn i köket på madrass så var vi saknade av husse...
Så i dag bestämde jag att de var dax att flytta tillbaka, efter att ha gått på promenad kom vi hem och någon av de gulliga katt *** hade kissa på madrassen i köket fick de vara nog!
Så ikväll efter jobbet ställde vi ordning och kasta ut madrassen och nu ligger vi som kungen och drottningen! 90 cm säng känns stort, speciellt när en del av hunden ligger på andra sänghalvan ;-)
Har liksom tyckt att de är bättre att ligga på golvet några dagar extra iställe för att riskera att skadan går upp och ev en ny operation... Å vad är egentligen 37 dagar?? Nä de är inte just nå när man tänker efter, men vill inte ha dom framför mig...

Igår var vi ju på fång föreläsning, de var Maj, Lena och jag som åkte. Var väl inte så givande som jag hoppats på. Inte mycke nytt egentligen, men kul att se att vet.med har nytt tankesätt..."naturliga" hästhållare har ju länge förespråka vissa saker som nu även vet.med tror på... gott de är att fika när man åker iväg så där, inte skulle jag äta en grov bullmacka med tomat och ett glas saft hemma på kvällen, Men borta smakar de bra!
Tur var nog kanske att jag läst till uska, för lite väl avancerade ord användes nog. Tror vissa hade lite svårare att förstå pga det. Men Ove var annars över förväntan, inte alls någon stel typ som man lätt kunna tro i förväg. Nej han var riktigt mänsklig och rolig, han gilla jag!!

Nu ska jag natta mig själv strax, försöka lista ut nå bra användarnamn samt lösen för nu ska här låsas....

Resa med Dusty

Efter mycke om och men så hade vi fått tid med Dusty på röntgen.
Men dagen kunde ju ha börjat bättre måste jag säga!

När jag vakna var ju Tuva här igen då, jag ringde Steve och han var långväga bort. Så jag fånga Tuva och ställde henne på box.
När jag sen gick ut och skulle fixa Dusty inför resan hör jag någon pratar på, de var Lena-britt som kom och gick och henne har jag inte sett på år och dar....
Hon undra om jag kunde gå hem med Tuva för Tina som skulle hämta hem hästen hade ramlat och bryte benet när hon var på väg hit och hämta henne. Men jag kunde inte heller gå hem med någon häst... jag hade ju en tid att passa och Lena-britt måste ju förståligt nog köra ner Tina till sjukhuset. Så Tuva fick så lov att stå kvar då så länge!

De gick kanon att lasta och få in Atlas oxå. Stanna i Alfta och tog upp mor på vägen, lite hjälp skadar aldrig!
Väl i Bollnäs var de flera som undra om jag skulle kastrera??
Men nej, röntgen sa jag...
En tjej sa till slut att min häst var så lik hennes hingst, prata och betede sig lika...
?? Hingst? Öh... detta är ett Sto och Hon ska på röntgen svara Ja...

Nord fick faktiskt låna fötterna på Dusty, vilket jag knappt får sen de här börja. Han gick igenom med visitertången och kolla på gången, konstatera att höger var mer drabbat än vänster. Men tyckte inte de såg farligt ut alls.
In och röntga, sen blir de ju en lång väntan på flera minuter innan plåtarna är klar....
Men jag kände mig trots allt ganska lugn eftersom han sagt att de såg skapligt bra ut...
SÅ kom svaret, vi gick in och kolla...
Vist var de som han sa, höger var mer drabbat, där hade hon en förändring på någon mm. Men han tyckte de var så pass lite trots allt.
Vänster var de knappt synligt men någon mm även där...
Men trots att de tippat lite lät de väldigt lovande, de finns inga synliga tecken på varken hovform eller på bärranden så han trodde att hon kommer bli bra med rätt verkning.
Jag fick med mig plåtarna hem så Martin får se dom så skulle jag skicka upp dom till arkivet sen.
Ska få en tid av Martin i morgon, Dusty ska ha medicin 10 dagar igen nu, dels så de går fixa fötterna i lugn och ro och dels för att de kommer bli någon mm ändring på hovvinkeln vid verkning.
Hon var lite öm på betong golvet där nere och lite stel i tvära svängningar.

Sen bar de iväg hem igen...
NU står transporten mitt på gården, bilen nästan på alltan för jag måste ju få ur Atlas på nå vis och De finns inga stora snöhögar kvar. Ja De ser ut som ett tivoli på gården ungefär nu!
Har även hunnit hem med Tuva, hoppas hon håller sig hemma nu!

Ikväll bär de sta på föreläsning med länsstyrelsen och hästlyftet igen, Ove Wattle som håller föredrag om fång. Se om dom kommit på nå nytt av intresse eller om de är lika still som vanligt...

De får räcka för denna gång, på återseende!

Strömsholm 3.e gången..Ja igår var de då återbesök hos vet Lennart på strömsholm, Vi åkte vid 10 på morgon.
Resan gick bra, dock väldigt drygt då både Tomas och jag inte var frisk! VI hosta och snora ikapp hela vägen.

Men trots de var besöket väldigt väldigt givande!
Atlas har läkt mycket mycket bra, och nu efter 5 veckor var det över förväntan bra med honom!
Trots att vi slutat med medicin fanns ingen hälta kvar, dock en liten markering och det var helt normalt.
Åter igen fick vi höra hur stor skada han hade, den var stor och mycket djup innan operation.
Allt såg så bra ut igår så om inte något tillstöter eller blir värre så behöver vi inte ner på fler besök!!
EN stor sten släppte från mitt bröst då, vist är de kostsamt ekonomiskt att åka, men känslomässigt har de varit riktig pest och pina...
De blir en urladdning varje gång, först nervös före, sen nervöst när man är på väg dit, väntan där är jobbig, och sen när jag får veta att allt är bra Är de som att släcka lampan, jag nästan däckar av lättnad!!

Om allt fortsätter så här bra trodde vet att 1 månad till med reab ska ha fått honom helt bra, hon på reab sa ju de krävdes 6 månaders reab efter en sån här Op.

Fortsättningsvis blir de lugn och ro inne, koppelpromenader fortsätter vi med. Vi går 1 st 25 min promenad nu och några på 20 min varje dag. Samt några kiss vänder bara. Han får även gå de 4 trappstegen både upp och ner nu och då håller vi halsbandet så de inte blir nå ryck.

I fredags var mamma och jag till Gävle på reab igen med Atlas. Han tycker de är kul och klev in i maskinen själv. De blev 9 minuter även denna gång. Bollen hemma är fortfarande lika kul, dock börjar han bli väldigt ivrig på den nu.
Till veckan blir de åter en Gävle resa och träna. Försöka planera in de sista besöken oxå...

DE Har varit extremt dåligt bloggande på slutet, jag har varit sjuk så jag har inte orka. Feber och förkyld sen förra fredagen, varit hemma från jobbet 2 dagar när febern var som högst, jobbat när den varit lägre, åkt bil och varit dålig så jag får ont i baken bara jag ser min bil!
De händer massor här hela tiden, dock skriver jag inte om de nu...

I morgon blir de tyvärr en mindre rolig resa....
Skriver väl mer om de när jag får tid....

RSS 2.0