Ännu en jobbhelg till ända...

Ja lördagen var de En 07.30-20.30 tur på schema igen, tråkigt men skönt och många timmar gjord när man väl är hemma sen. När jag kom hem så sa jag till Tomas att jag tänker absolut inte ställa mig och laga mat! Å han hade inte heller nå planer på att stå vid spisen så han for ner på byn och skulle köpa hamburgare. Han kom ner före kl 21 men si båda korvkioskerna var stängd!! Bedrövligt att stänga så tidigt en helg... Så de blev en sallad från pizzerian då.
De blir inte mycke gjort efter dessa långturer, jag ser mest bara till att djuren är hela och får mat och vatten.. De Är mycke skönare att slappa och ta de lungt när jag kommer hem, benen är ju som bly efter ett sånt pass, å även om jag absolut inte tar med mig jobbet hem så är jag tung i skallen på nå vis!

Söndagen klev jag upp skapligt tidigt, gick ut och mata hästarna och in och hämta Atlas, sen mucka vi och fyllde fodersäckar så igår kväll var allt packat och klart när jag sluta. De Är skönt de! Jobbade 13.00-20.30 igår bara, ger iaf några timmar men de Är värdelöst att börja 1 men desto skönare att sluta halv 9. Tur ändå de Är olika tider, annars skulle man inte ha nå att gnälla på ju ;)

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, börja på att städa köket iaf, spis och fläkt är ren nu, även några luckor. Men si sen försvann lusten och jag hamna här!

Dusty och Bianca skulle alldeles ha fått komma ut en vända och bli ompysslade lite, de Är deras tur nu. Varit mycke Fjant och turbo på slutet.

Jag har lite funderingar över en hingst nu, som jag är sugen att betäcka både DILLBA och Jenka med! Dock finns de samma hästar i både DILLBA och hingstens tavla bakåt, inte jätte nära men de Är dock samma linje... Sen ville jag ju köra iväg både dusty och Bianca till en mini. Men törs Jag verkligen betäcka dusty igen efter förra gången?!
Jag vet ju att de finns många som låter sto förlora x antal föl men ändå försöker vidare, djur tänker väl inte som oss människor men är de humant att låta dom gå dräktig år efter år och aldrig få utdelning?? Tänk om man förlorar stot??
Men hur som, skickar jag iväg DILLBA och Jenka kan de bli spännande färg om de vill sig, Funderar vidare, ett tag kvar än...

Hej pappa! Jag är ledsen men Jag hade svår...

100media_imag017 (MMS)

Hej pappa! Jag är ledsen men Jag hade svårt att hålla tätt efter narkosen och tyvärr låg jag i din säng då.. puss från Lill pojken


Bogen som spökar??

Ja då har vi varit till veterinären igen...
Fick börja med att gå runt och kolla hur hältan såg ut idag, sen blev de böjprov av tass och armbåge igen. Ingen skillnad på gången utav de idag heller.
Han skulle få in på röntgen igen då, så vi gick dit och gav honom en sova gott spruta. Vi fick vara kvar tills han somna. Mamma var med som hjälpreda. Men sen sa öjvind att de här kommer ta tid så vi fick roa oss i väntrummet så länge...

Å tid tycker man ju förstås att de tar när man väntar och väntar. Efter en stund kom dom och sa att han fått de vakna upp spruta och att vi fick gå in till han. Jag fråga sköterskan om dom hittat nå, å de hade dom, men inte i tassen utan i bogen men att öjvind fick förklara bättre.
Många tankar hinner de ju så klart bli!
När öjvind kom så gick han noga igenom vad dom gjort och sett, båda tassarna var röntgade men inget avvikande syntes där. Armbågarna var kollad igen och jämförd med förra plåtarna, inget fel där heller. Men så syndes de något i leden i bogen...
Alla leder och skålar ser jämn och fin ut, inget som sticker ut eller är ojämnt. Därimot "fattades" de lite brosk på leden där uppe, de visa sig som ett mörkare område och ev ytterst lite inbuktning.
Självklart var jag tvungen få bekräftat att de inte var skelettcanser, men nej de Är de inte! DE ser inte alls ut så på röntgen! Skönt...
Öjvind ska nu skicka plåtarna till Falun för ett utlåtande från dom, hur prognosen ser ut kunde han inte säga men ev att Falun gör bedömningen att dom ville in och titta trodde han. Så nu är de bara avvakta svar från Falun.
Tills vidare fick Atlas nu en spruta som ska främja brorktillväxten och är Anitflammatoriks och räcker en vecka. SÅ nästa fredag ska vi tillbaka och kolla och förmodligen få en spruta till då.

MIN förhoppning är ju så klart att sprutan och tiden hjälper brosket att fylla ut de som fattades, han växer ju fortfarande ett bra tag till så Jag tror att de Är möjligt.

Han var ju som sagt helt 100 % symptom fri flera dagar till i går eftermiddag då han helt plötsligt blev riktigt halt! SÅ halt har han aldrig varit.

Att åka till Falun för vidare utredning tar emot!! Dom har jag helt tappat förtroende för sen dom hjälpte Apotin, hade dom inte trott en jävla massa där då utan gjort en grundlig undersökning har Apotin inte behöva mista livet för en jävla Skitsak!! Dock är detta inte samma sak med ändå vill man ju kunna lita på dom som sköter om sina älsklingar!!
Men Jag hoppas vi slipper dit... Nu ska jag lägga mig med go pöjken för han är helt slut nu...

Kära lilla Blogg.en...

Jag hinner inte riktigt med att uppdatera dig så ofta just nu...
Men nu så blir de någon rad igen...

Kan ju börja spåka lite Skit då! Igår var min lediga dag, Marita ville ju vara ledig i lördags så jag jobba åt henne då så jag skulle få vara ledig igår iställe. Tur i oturen blev jag sittande på Skithuset halva dagen igår iställe då :'(
Men jag får glädja mig åt att jag slapp karens då iaf...
Hade ju som vanligt planer för dagen igår som bara måste göras. Så efter de si så där 7 vänder på toa var systemet tömt! Inte fyllde jag på de heller förutom lite fil, de fick räcka. Jävlas systemet med mig får de tillbaka! Massa fötter skulle ju fixas, men orken räckte bara till 4 fötter, alltså en häst...
Tog tydligen på kraften att skita då... blev till en ofrivillig paus och sen ut med Atlas, vi tog oss ända till nippe hygget innan de blev för kallt åt han. Där mötte vi Tomas så vi fick åka bil hem. Promenaden var givande, lite gå träning, ja jag skriver träning för de Är inte bara ut och gå med en kille som ska lukta på allt och markera här och där, men igår fick han alltså tömma blåsan och sen gå! SJälvklart fick han stanna och lukta mellanåt men bara efter mitt varsågod... vi fick passera en lastande flisbil oxå, han stanna och fundera många gånger men de gick bra ändå att gå 1 m ifrån. Har varit mycke maskin träning med Atlas nu, helgen som var var vi upp mot rävafly och kolla på en arbetande skördare, spännande värre! Sen har de ju varit aktivitet efter vägen med flistugg och flisbilar, även haft nattgäster vid postlådan som höll på att svetsa en hel dag. Väldigt mysigt med en kojja där som lyst om nätterna.

På fredag ska vi på återbesök hos vet, dock har atlas varit symptomfri måndag-idag så vi får se hur de Är i morgon. Svårt för vet att göra nå om ingen hälta finns oxå...

I morgon är jag ledig då, hade massa planer för dagen, slita ut mig kroppsligt med mucka, fixa fötter, foder och annat... Men... Med min gigantiska tur lyckades jag sätta tummen på listen på bilen och stängde dörren när jag skulle till jobbet idag.. Så med en dunkande tumme lär jag inte vara på g i morgon, gick som tur var jobba ikväll iaf.

Jag har anmält 2 till Falun utställningen oxå, har fått bekräftat att anmälan är framme så hoppas jag lyckades med Internet överföringen oxå! Den 19 mars är den, då var de ju mindre kul att läsa att vargavintern skulle göra entre i mars igen! Jag som hoppades på fint vårväder då, så vi får väl se vem som har rätt den dagen.. Största problemet med utställnig så här års är ju bekymret med att få dom ren! Sist funka torrschampo skapligt tyckte jag. I värsta fall får jag väl ta in dom någonstans ;) självklart när någon jobbar om ni förstår? ;) Nej då Men någon måste ju ha typ ett garage eller stall med varmvatten häromkring!

Nu blire te å göra kväller för mig strax, har surra på ett skuv igen nu sa... god natt...

Bra eller dålig??

Det var snöstorm och Bettan hade kört vilse...
Hon fick inte panik för hon kom ihåg vad hennes pappa hade sagt:
-Om du råkar ut för en snöstorm så vänta bara tills det kommer en plogbil och följ sen efter den.
Ganska snart kom det en plogbil som hon började följa efter.
Hon följde efter den nästan i en timme.
Till slut stannade plogbilsföraren, steg ur och undrade vad hon höll på med.
Hon berättade vad hennes pappa hade sagt, råkade hon ut för snöstorm skulle hon följa efter en plogbil.
Plogbilsföraren nickade och sa:
Jaja, jag är klar med ikeas parkering nu. Vill du följa efter till Ica maxi också??

Senaste nytt...

Ja de händer väl inte så mycket som är av värde att skriva om just nu egentligen.
I måndags var vi ner på byn och gick en vända med Atlas, kul för han att komma ner dit, vi börja med att gå in på mitt jobb och lämna halsband till Lotta, spännande där inne tycker han, massa med skor som han skulle vilja bära runt på! Sen gick vi en liten runda och stanna och sa hej till Anna och Jonas i deras nya lägenhet. Bra att socialträna lite i trapphus osv, killen får prova gå i trappor och åka hiss mm när vi är på byn.

Fixa hem en ny bal åt Lena oxå för någon dag sen, eftersom Tuva var hit i helgen igen prova vi nu att ställa den nya balen nära hagtråden i förhoppning om att Tuva ska stå utanför och äta av den i stället för att riva mina hagar! Rätt eller fel gjort vet jag ej med jag vill inte ha henne i mina hagar över huvudtaget så hoppas hon ger f*n i att försöka riva sig in nu! Vad skulle egentligen hända om hon lyckas få med sig någon av våra hästar och de blir skador eller ännu värre om dom skulle orsaka en olycka?? Men jag hoppas för våra hästars skull att detta gör att hon stannar utanför!

I natt har jag äntligen sovit!
Kan jag ju inte påstå jag gjorde igår natt....
Först var de totalt omöjligt att somna, sen fick jag lägga mig på soffan och lyckades somna vid 5 snåret, vid 6 tiden skulle slammer Nisse upp (läs Tomas) vet inte Vad har gör men inte kan han smyga så jag får sova iaf, sa åt han att vara tyst efter ett tag och faktiskt lyckades han en par minuter. Så går han ut och startar bilde och kommer in igen, ja si då börjar bilen spela Lars Kristers på nästan högsta volym!! Grrr, nu börjar mitt tålamod tryta vill jag lova, min kl ringer ju 7 och jag hade bara sovit en timme! Halv 7 äntligen blir de tyst... 5 i 7 kommer mor som ska vara djurvakt eftersom jag själv skulle ha 13 timmar på jobbet...
Börja kl 9 igår, helt ok tur att starta dagen med, de var de städtur fram till kl 4 och sen börja på kvällsjobb direkt efter. Vi hade en väldig tur igår, bara 6 städningar på hela dagen! Stor skillnad mot för 7 eller 8 de. När jag kom hem vid 22 tiden igår hade Tomas varit snäll och gjort mat, sen var de bara på med kläderna och ut och göra natt med kaniner och hästar. Kan ju erkänna att jag sket i att mucka igår kväll, tar ju sin tid att packa foder och vattna samt gå igenom djuren ändå. Helt fantastiskt skönt att komma i säng i tid och somna vid halv 1 ;) å sov ända till halv 4 å så lyckades jag somna om en gång till och sov till 6, å Trot eller ej men jag somna om igen! Sov till halv 9!! Alltså 3-0 till mig mot sömnen denna natt!!

NU ska jag ut och bära in ved, kan inte förstå att vedlådan alltid blir tom så de måste in ved på förmiddagarna... Mer foder ska packas och vatten fyllas... Atlas ska ut på promenad och mat ska i magen, så lika bra jag sätter fart kanske?? Jobbet nalkas ju ikväll igen så lika bra att få de gjort...

När kudden är upptagen...

100media_imag016 (MMS)

När kudden är upptagen...


11 dagar sen förra inlägget...

Ja tiden bär iväg, de Har varit mycke jobb och en del annat sen sist. Men att komma ihåg allt så här "långt" efter blir svårt! Minnet är bra med väldigt kort...

Jag börjar med Atlas då, han fick ju antiflammatorisk medicin efter röntgen. Dock tycker jag inte att de gett de resultat jag hoppats på, så förmodligen var de ingen inflamation?? Eller så blev de fel sorts medicin?? Han är då precis lika nu som innan och som då han fick den. Just när han börja med medicin blev de varmt ute och de syndes knappt nå alls, så jag tänkte att ja detta hjälper nog. Men rätt som de Är haltar han till. Kylan kom tillbaka och de blev åter igen lite mer ute i kylan. Så nej, jag tror inte De hjälpte. Nu har han inte fått medicin sen lördags och de Har inte blivit värre. De Är varmt ute nu och syns bara ibland.
För er som inte sett Atlas kan jag tala of att ni inte skulle se de jag ser heller.. Så pass lite handlar de om men nå är ju galet ändå... Men ju mer jag ser ju mer övertygad blir jag att de Är tassen det handlar om. Hans vänstra tass används inte lika som den högra, han vidgar inte tårna på samma vis utan går bara på foten, på höger vidgar han tårna för att få en större bäryta om ni förstår hur jag menar. De Är Lill tån på vänster som gärna ligger tätt med den breve hela tiden. SÅ nu vet jag inte riktigt om jag ska begära en ny röntgen på enbart tass eller hur jag ska gå vidare? Ska ringa vet och höra.

Häftiga väderomslag har vi haft de senaste dagarna, -22 grader en dag, +3.5 dagen där på! FÖrdelen är att alla hästtak, drifter och nya stallet nu är helt snöfritt! Klart jag varit lite fundersam hur nya stalltaket skulle hålla för snön. Men de gick vägen denna gång iaf...

Innan Matilda åkte hem sist hann vi med att rida Turbo fler gånger, hon fick prova helt själv oxå och jag måste säga de gica över förväntan. Turbo viste ju inte riktigt vad de Är frågan om men duktig som han är stannar han och står still och funderar i ställe för att bråka och prova den vägen. Med hjälp både uppifrån och från marken så klara han de vi begärde av honom. Stanna, framåt och svänga lite, mer krav än så har vi inte just nu. Turbo fick dessutom ta sadeln jag köpte åt Fjant, den passa honom mycke bättre då den blev för lång på Fjants extremt korta rygg. Å när jag sen hitta en spritt ny med nya läder och jord i en mindre storlek passa jag på att köpa den till Fjant iställe, så nu har han en ny sadel trots allt!

Jag har börja på med ritning av sadelkammare nu, men känns som om de blir trångt! Låg takhöjd för att slippa värma en massa extra ska jag då Ha, men som jag tänkt med en del åt mig, en del åt hyrplatserna och en gemensam sitt och fika plats så bär ju bygget iväg! SÅ jag ska tänka om lite igen, tanken är ju att de även ska finnas någon form av toa möjligheter i sadelkammaren. Ex en husvagns toa eller dyligt åtminstone. Samt att de bör gå att byta om där inne samt att kunna tvätta av sig innan man åker hem. Ja som ni hör så har jag stora planer,,, men huvudsak sakerna får värme till en början så får jag fixa detaljer när de passar. Målet är, och jag ska ligga i för att klara de, att de ska vara så gott som klart med bygget i maj/juni någon gång, innan jag går på semester iaf. För semestern i år ska jag vara ledig på har jag tänkt!!

Jag har ju även velat fram och tillbaka hur jag ska göra med mid % på hemtjänsten, nu har jag bestämt att jag jobbar på med mina 85 % tills vidare.. är ju egentligen till första januari varje år man bestämmer de men de brukar gå att fixa högre eller lägre ändå ibland. Men du kör jag på så här och de månader jag är mindre Taggad får jag använda komp tid då... Skulle sista stallplatsen bli uthyrd blir de annat gissar jag på, då blir de mer jobb hemma och mindre på byn som de känns nu. Nog om de...

Idag blir de till att mucka ur och fylla spån på små drifterna, ska strax försöka ge mig ut och bära in ved, de Är så snorhalt ute så de går knappt att ta sig ett steg framåt. Tur jag Har sand i nå tunnor som jag inte lyckas komma fram till ännu... men de finns sand iaf ;-) Övrigt vet jag inte vad de blir ännu...

Veterinärbesök...

Börjar med att tacka för de 5 kommentarer jag fick på min årskrönika, kul att 5 st läst den!! God fortsättning på de nya året önskar jag er ;-)

Idag hade jag alltså tid hos veterinären för att kolla Atlas mystiska hälta, de har ju varit fram och tillbaka med den några veckor nu. Ibland syns de Mer, ibland mindre och ibland inte alls. De syns mest då han legat länge och ska upp, då haltar han till ibland, sen när de Är kallt ute syns de oftast oxå. Men bara när han går, i trav och galopp syns inget alls...
Öjvind gick noga igenom honom, hitta inget speciellt som kan ha orsakat hältan, klämde och kände, böjde och bände, så fick vi gå runt runt. Atlas verka tycka de var helt ok att vara där, var ju en snygg tjej i väntrummet som fick han på gott humör först. Men eftersom de inte gick och hitta nå direkt undra Öjvind om Atlas var en lugn kille? Men nej, han är mer vild än tam svara jag, men var inte riktigt de han mena, de han egentligen undra var om Atlas var lugn att handskas med för främmande folk. Ja du, han är ju jätte snäll mot allt och alla men hur han skulle reagera på att främmande handskas med han i såna här sammanhang har jag faktiskt ingen aning om ju.... Men Öjvind trodde de skulle gå bra men röntgen utan lugnande till honom och de trodde jag med.
Men för säkerhetsskull kolla han hjärtat utifall han behövde lugnande, sen bar vi iväg till röntgen, på med den äckliga rocken och halsskyddt, upp med killen på bordet, lägga han på sidan, jag höll fram, assistenten bak och Öjvind i mitten. Båda armbågarna knäppte han, å de fanns inga konstigheter alls där utan dom såg väldigt fin ut!
De gick alltså inte säga att, de här Är de...
Där i mot gick de utesluta att de var armbågar eller hälta pga hudproblem, å de Är skönt för mig vill jag lova!!
De kan vara någon form av växtverk, inflammation eller dyligt. Atlas får nu medicin 10-14 dagar så hoppas jag de blir bra av de. Skulle han inte svara på medicin inom några dagar skulle vi avbryta. Men fungera de ska vi tillbaka innan de Är slut och visa upp gången igen.

Vad händer annars då?
Jag har börjat jobba efter en semester vecka...
Matilda följde med hem efter jobbet i måndags och är kvar än. Hon har ridit Turbo idag första gången med sadel, hade tyglar i grimman så hon fick prova styra och stanna lite oxå, de gick toppen bra! HAN prov bet henne lite i foten för att kolla om hon skulle sitta kvar eller inte såg de ut som. Men de gjorde hon ju så klart. De svåraste momentet är nog att ta sig fram, trycka magen? vad är de? Tur nog förstår han kommandon bra så när jag smacka och Matilda tröck lite så gick de bra. Så han är lättlärd!

Sen prova vi en tur med Jenka, hon är aldrig riden utan bara sutten på och gått något enstaka steg när hon beta. Men nu var de alltså dax för allvar åt henne. Lugna fina Jenka verka tycka de var kul! Hon blev jätte pigg och framåt, inte alls rädd eller så utan mer som hon ville visa att de här fixar jag! Skönt att de gick så smidigt.. Vi skulle prova Dusty oxå men vi blev slö så vi får ta de en annan dag.

Nu ska jag nog bada eller sova tror jag...

RSS 2.0