MÅSTE BARA VISA ER BOLLEN!!FÖRSTÅR NI VARFÖR JAG BLEV LIVRÄDD??!
En "skadad" hund upp på denna....
Jag skrattar bara jag ser den...
Atlas blev spritt spångande vild när vi blåste upp den, han tyckte den var rolig där och jag tror den blir uppskattad här hemma med...
Först tränar vi med den och sen misstänker jag han har andra planer för den...

Reab besök nr 2!Ja hit till Gefle hund och katt praktik tog vi oss idag efter en totalt felkörning först.
Utan guid i telefon har jag nog snurrat runt och leta ännu, för de var inte de lättaste att se. Inte såg väl byggnaden ut som jag tänkt mig heller precis! Typ mitt i nå industriområde, inga skyltar efter vägen och en liten skylt på huset, samt att man skulle runt på baksidan. Så tur mamma kände någon som ledde oss rätt via tel.

Vad tyckte Atlas om dagen då?
Jaaa, precis lika roligt som vanligt!!
Tur nog var väntrummet stort och lite djur, men så fort något rör sig, folk, djur eller en skugga, Ja då är han på hugget och ska leka!
Men tråkiga folk och djur på dagis idag med, så han hitta på eget hyss en vända!
Han hitta nämligen en kompis (tyg hund) på en fönsterbräda....
Å vips innan matte hann reagera hoppa Atlas upp på fönsterbrädan och tänkte ta den ;-)
Tur nog hann jag med att lyfta ner han....

Vi fick börja med att klättra på en stor pilates boll, mot min förskräckelse, tänk om han ramlar ner!!
DE var en stor boll på 85 cm så jag blev nervös och med hela tiden utifall...
Men de gick galant, han både låg med frambenen och stod med fram benen på den. De är till för att han ska arbeta och dra ihop benen.
Hon rekommendera oss att köpa en sådan boll och träna hemma, fanns på rusta billigt.
Sen bar de iväg till gåbandet och där blev de 9 minuter promenad, denna gång med några sekunders paus var 3.e minut.
Allt såg bra ut enligt denna gymnast oxå, dock hade hon inte samma syn som strömsholm Ang vad vi ska göra och inte.
Strömsholm sa ju vi fick trava någon minut men de avrådde hon. Lika trodde strömsholm de skulle räcka med 2 simbesök men hon tyckte de skulle vara mera. Så vi får se hur de blir med allt, 2 veckor efter återbesök hos vet tyckte hon vi skulle boka tid igen och de kanske jag gör eftersom Atlas tycker maskinen är rolig, han klev upp själv i den idag.
Nytt blir from att Atlas går ut på rampen och får gå de 4 trappstegen in till huset. 20 min promenader denna v ut och sen öka på.
Jag har ju Hellst vilja slippa simträningen i Falun och de kommer jag slippa oxå, vi fick tid i Gävle i maskinen nästa v iställe och de tycker jag blir bra!

När vi skulle hem ringde jag Marie och hörde efter var rusta låg, skulle ju köpa bollen. Men hon hade ingen aning...
Åter igen ringa mammas kompis, å de visa sig att rusta låg en par hundra meter från vet.station bara på andra sidan vägen :-)
Ha ha jag kände igen mig direkt när jag kom dit på parkeringen, De var ju där jag använde mitt första rullande dass ju! (Läs transport) var ju så hemskt nödig när vi hämtat den i Uppsala så vi stanna ju där när vi skulle på Willys och handla. Dock tänkte inte jag längre och pinka ju där bak i transporten, på gummi mattan, hela ekipaget stod snett så allt rann ut! Tur jag kunde skylla på hästen då :-) (som inte var med) ha ha...

Mycket förvånad över vilken prisskillnad de kan vara på ett reab besök, stort sett samma egentligen men skiljer flera hundra i pris... lustigt...
Nu laddar vi om till nästa vecka och nya 30 mil i bilen...

Jenka svärdsjö 19 mars 11Typ - rastypisk, bra modell =8p
Huvud, hals och bål - vackert huvud, bra överlinje, djup bål =8p
Extremiter - grovbent, något tryck fram =8p
Skritt - avspänd skritt =8p
Trav - energisk något kort =7p

Resultat 8-8-8-8-7=39p klassvinnare.

Jenka som 1.a i ringen är jag nöjd med, men självkritisk som jag är får jag ta på mig 7.an på traven.

Pris, en blå/gul rosett, en plakett samt en mora kniv med slida ;-)

Örly svärdsjö 19 mars 11Typ - lågställd, kompakt =7p
Huvud, hals och bål - rastypiskt huvud, kort hals, mäktig bål, låg rygg =6p
Extremiter - tät fram, has trång =7p
Skritt - avspänd skritt =7p
Trav - markbunden trav =7p

Resultat 7-6-7-7-7=34 p

Jag är nöjd med kritiken, dock inte med poängen. Men inte många hög poängare alls idag.

Pris.
En röd/blå rosett, en tom Pet flaska... en plakett och ett snöre att hänga nycklar på.

Grattis Atlas på 1 års dagen!Grattis även till resten av syskonen....

Geten och hans mamma dagen innan...Ja vad säger man?
Kolla in Örlys skägg!
Har de funnits ett skägg pris i morgon har vi garanterat vunnit de...

Man och svans är rent, resten får jag ta med de klackspark helt enkelt. De finns ingen möjlighet för mig att bada dom med rinnande vatten.
Örlys vita fält är inte vit, snarare lite pissgul, ska försöka ta de värsta bara dom torkar på lite. Dom kom in som 2 isbjörnar i dag, manen hade fryst fast i pälsen men nu är dom i alla fall finare än innan.
Med så här mycke päls sitter inte visningstränsen bra alls...
Säkert fler som har samma bekymmer men de som kommer söder i från har en fördel att deras hästar fällt mer, men de kan ju hända dom inte fällt jämt och ser sjabbiga ut iställe.
Något putspris kommer jag aldrig någonsin få på mina hästar, just pga dom är hästar och lever som hästar! Stöv är bra mot väder och vind och dom ska ju fortsätta vara ute sen så jag bryr mig inte värst mycket i att de är lite grått här och där...

Just nu ser de väl inte så lovande ut...
Snö, snö och åter snö!
Mamma som åkt Faluvägen idag sa den inte alls var nå vidare, oplogad så klart men hoppas de blir gjort idag iaf! De har kommit över 10 cm och snöar ännu. Hur lugnt man än kör vet man ju inte vad man möter...
Hoppas vädret ger med sig snart så jag Kan släppa ut mor och son!
Tanken är att dom får gå ute i natt och sista finputset blir i morgon.
Men de förutsätter så klart att de slutar snöa så dom inte blir pissblöt och fryser ihop igen...
Stort tack till Ulla-Britt som passa Atlas under tiden så jag fick dona på, lite kallt blir de ju åt händerna att hålla på med glans och torrschampo utan vantar men inte som jag trott...

Kvar att fixa är transporten, har packat foder och Tomas drog fram den, tur med 4x4 drift när transporten var insnöad och måste över en snöhög ;)
Kameran ska sättas dit den med så jag ska nog leta fram den och monitorn nu så de är klart till i morgon. Max 1 minut så är den på plats! Är så glad för den, å varje gång den ska användas sänds alltid en tanke till världens bästa Nickan så klart...

Nä nu har jag surra klart för denna gång! Hoppas nästa inlägg har nå roligt att komma med vad de gäller resultat, kritik och placering....

Fyllehäst...Bra med boxdörr som man kan vila huvudet på så man orkar stå säger Dusty Rose efter att ha fått sig en rejäl fylla!

JA de var alltså veterinär besök här hemma idag igen, lika bra jag inreder ett rum åt öjvind snart...
DE var dax att kolla Dustys tänder om de kan ha varit nå med dom som gjort att hon haft kolik förr och fång nu osv. Hon hade 2 hakar, tandfickor på insidan samt en tand som var för kort så den som sitter uppe var något för lång.
Dock var de Inget som skulle ha av betydelse, han rapsa ner hakarna och tyckte vi skulle ha koll på tanden som var kort.
Dock går hon inte riktigt rent ännu, hon ska börja med medicin igen samt få åka på röntgen så snart vi får tid för att kolla rotation eller sänkning.
Tvär sluta med hösilaget direkt tyckte han oxå, dom får bara på kvällarna nu. De har ju inget med fodret i sig att göra utan att varje bal man öppnar blir som ett foderbyte och en känslig häst klarar inte de på samma vis. Så vi prövar, hon är pigg och glad och äter bra i övrigt just nu.

Flinga...
Hon har ju inte heller varit helt 100.
Dels har hon ju sina kotor bak som är som dom är, knäpper och rullar över. Så hon har ju en säregen gång den tjejen.
Tycker ju även att hon har varit slög fram med puls så han fick kolla henne med.
Börja bra, Flinga smet ur boxen men öjvind fick tag på henne i liret, tog och gick och visa upp henne.
Fortsatte bra, Flinga travar iväg, reser sig, Tvär kastar, framslår osv så någon fick sig ett gott skratt hörde jag!
MEN varför beter hon sig så här så fort de blir något nytt?!
Hon är ju snäll och följsam jämt annars, men verkar bli stressad på nå vis...
Han trodde kotorna bak skulle stabilisera sig, Turbo var ju lika men bra nu. Men jag var mer orolig över fram, men fanns Inget som tydde på inflammation eller FÅNG där nu som tur var! Så ingen behandling eller åtgärd för henne idag. Men skönt hon är kollad...

Nu får de vara nog med sjukstuga här, vet ej om jag skrev mycke om LångÖra?
Men han var ju inge pigg en kväll, hade fått en böld som spruckit på kinden, efter närmare koll ser jag att tänderna slitit snett, han åt knappt pellets, jag ville inte slå ihjäl honom och Inte Tomas heller... Så vi avvakta, blir han sämre bestämmer vi oss för att stoppa han i en låda så ska Tomas ta hagelbössan...
Pratar med Sara som är en van uppfödare sen många år men hon har aldrig klippt nå tänder, men hennes Lars är van att ta bort kaniner så vi fick ringa om vi behövde hjälp. Men då kommer Karin in och hör vad vi pratar om, hon är van de här med kanintänder så jag får en snabb lektion.
Nu har bölden tömts och torkat bort. LångÖra tuggar både hö och grenar igen så de gick vägen som tur var denna gång. 3 dygn var lite velig Ang honom men vilken tur vi gav han chansen! Nu har allt varit som vanligt senaste 5 dagarna med honom.


Någon frivillig som vill följa med på reab??


Bild på strömsholms slott knäppt från baksidan...

Som rubriken lyder, är de någon som kan tänka sig att följa med till Gävle v 12 och eller Falun v 13 på reab? Måste nog ha med mig någon som kan hjälpa mig att lyfta ur Atlas ur bilen. Vist får jag säkert hjälp av personalen på plats på båda ställena men tänk om han måste ur efter vägen? In i bilen fixar han och jag de själv, men ur är de omöjligt för mig att lyfta honom nu. Hör av dig snarast om du vill med ;-)
I Gävle blir de gåband i vatten igen och i Falun blir de riktigt sim om de går att få i han i polen vill säga...

V 14 blir de återbesök hos vet på strömsholm igen, då har både jag och Tomas tagit ledigt igen... Undrar hur jag jobbar kvällen innan, skulle ju vara mysigt att hyra torpet igen och en dag till i den miljön, men av praktiska själ är de ju så klart bättre att åka över dagen.

Övrigt som händer då?
På lördag är de då dax för utställningen med Jenka och Örly!
Faktiskt gruvar jag mig inte för vägen nu, den var inte alls livsfarlig sist vi åkte där. Vist är de vinter väg bit vis men gången före var max hastigheten nästan 60 fast jag har bra vinter bil med 4x4 drift.
Hade lika tur denna gång, hästarna går i klasserna efter varandra, start nr efter varandra även nu. När Örly går ut går Jenka in direkt!
Sen är de väl bara hoppas att inte någon av mina hästar kommer att stå för dagens lägsta poäng denna gång oxå ;-)
DE var ju Flinga och en till som hade sämst sist, men de var Flingas gång som drog ner poängen då, typ fick hon ju dock 8 p på.
Den här mannen som kommer döma har jag ju pratat i telefon med flera timmar innan jag köpte Dusty och Jenka. Inte alls så roligt samtal då eftersom de var Dusty mitt intresse låg hos mest då, och hennes stam såga han längst fotknölarna då. Men när han sen fick höra om Jenka så blev de andra bullar, de var ju så då att om jag köpte Dusty följde ju Jenka med på "köpet" eftersom dom inte skulle delas på. Köp "Skit"hästen om du får ett kanon Sto med tyckte han då. Bara Jenka är värt priset kommer jag ihåg han sa, å tänk så rätt han hade!
Men eftersom han var väldigt tydlig i frågan om ovisade hingstar så är jag rädd att de tyvärr kommer påverka Örlys poäng till de sämre...
Men men, smällar jag får ta! Han är ju inte av sämre värde för mig ändå och jag tror inte förra domaren har sämre förmåga att se, han gav ju trots allt 8 på typ så de ska bli spännande nu att se.
Örlys motstånd består av bara hingstar, några har inte visats alls och några har fått samma poäng som honom.
Jenka kommer bara gå mot ett annat Sto, på pappret kanske något sämre då den är premierad på 39 p men på en utställning är ju allt för dagen och hur dom visas upp betyder mycket, så tyvärr har jag inga höga förväntningar. Jenka är inte i topp skick, förhoppningsvis något ren men saknar man, lite bukig osv. Sen är ju inte jag en visare av toppklass heller precis! Tar de ju inte på så stort allvar, huvudsak hästen går med typ...
Men om jag lägger manken till, försöker visa upp henne bra och ger henne en chans att visa sitt rätta jag, Ja då skulle hon nog kunna få bra poäng! Så tyvärr hänger nog allt på mig, för som sagt, ingen dålig häst. Vist kan allt hända, men vi får se, är hon på topp och jag anstränger mig så kan de gå bra..


Glädjande, glädjande besked...Ja vi gick in direkt efter förra inlägget.
In till väntrummet, "dagis" eller "lekstugan" enligt Atlas.
Men de blev inge leka av där i dag heller...

In till reab, där tog Ann emot oss och De var en trevlig tjej, värd att pussa och blöta ner hela ansiktet på! Å hon gilla de oxå!!
Vi fick börja med att gå och visa upp oss samt lika i trav.
Flera gånger redan här så sa hon flera gånger att de ser väldigt väldigt bra ut!
In på en trevlig sal med madrasser på golvet, några bord och stolar samt ett skrivbord. Där kände hon igenom leden, den var ytterst lite sväld sa hon, den känns väldigt bra! I journalen står de, lindrigt fylld men inte öm.
De fanns en muskel knut samt en spänd muskel och De verka vara bättre än för de flesta. Hon visa mig var jag skall massera.

In till maskinen då, en plastbur med ramp upp. Gick så där att komma in, jag lyfte fram och hon bak och Tomas lockade där fram.
Luckan stängdes och Atlas kissa faktiskt någon droppe för de var lite otäckt!
Så började vattnet att komma, jag tänkte nu får han väl panik han som aldrig badat, men de gick kanon!
Han rörde sig exakt som han skulle, använde båda bena lika mycket, i en bra skritt står de i journalen...
Även här sa hon flera gånger hur bra allt såg ut.
När vi bada klart, efter 6 minuter blev de torka av, tror Atlas och Ann gilla varandra skarpt för hon höll på med hans läppar så han blev ivrig och pussig, hon sa hon önska hennes hundar hade såna ;-)

Inne på salen fick Atlas kliva ner från en av de höga madrasserna, Hon sa han skulle sätta i friska benet först för att de kunde göra ont i Op benet, gissa vilket ben Atlas satte ner först alla gånger han gick ner?? Ja just de, de opererade benet... DE kan ju tyda på att inte mycket smärta finns.

Vi får öka tiden på promenader nu, ska försöka fixa tid att simma i Falun eller Gävle nu 2 gånger innan de blir återbesök på strömsholm om 3 veckor.

Eftersom jag har journal med mig hem tänkte jag skriva lite vad som står i den Ang vad som hänt på medicin språk..
Börjar uppi från och går mot nutid...

-stor och tung men ej övervikt.
-mycket väl musklad Symmetrisk.
-går ej att få fram någon smärta i någon led, men bogleden svårbedömd pga mjukdelar runt.
-måttlig stor ocd på sedvanlig plats, flera avlossade bitar bort med tång.
-relativt djup i mitten.

Nu har jag även exakta tider från operations dagen, 25 min sen jag lämna honom blev han premed och då var kl 7.55, blev trött.
Kl 8.10 Blir han sövd, skickas på uppvak 9.15 så de tog en väldig tid innan dom ringde mig måste jag säga. Stabil narkos, mm står de bla. Hade räknat med långt uppvak då han blivit så påverkad av sedering tidigare.

Nu blickar vi fram, fortfarande inte vara lös i huset, inga hopp eller häftiga rörelser, inga möbler eller trappor.
DE tog 4-6 veckor innan brosket började bli hårt nog, lika lång tid var de normalt att halta, Atlas bedömdes till 1 grads hälta idag.... kunde vara mycket mer, så vi är nöjd med dagen!

Tidigt i strömsholm inför reab...Efter att ha kört på bra och tagit oss ner på 3 timmar och 40 minuter blev de lunch från gula hästen idag igen.
Sen passa vi på att besöka strömsholms slott!
Vilket ställe....
Kortet är knäppt där utanför, eken killarna står vid är grymt tjock vilket inte syns på fotot.

Nu har vi regga in oss och väntar på vår tur i reab polen...

Tänk vad våren är mycke längre här nere, Atlas är förvånad var all snö är. Jätte spännande med vår dofter tydligen. Mycke att titta på oxå för Han när han varit inne i 2 veckor utan att haft nå socialt...

Nu väntar vi med spänning på Vad detta besök ger och vad de blir för träning för oss framöver. Hoppas ju så klarl på 8 v reab bara, men vet att de kan bli betydligt längre...
Har lite frågor jag hoppas få svar på iaf.

Håll tummen för killen nu, strax ska vi in!!

Stygnen borttagna...Så här tjusigt ser det ut..
De ena syns knappt och det andra är det en liten skorpa på.
Smörjer med celeston några dagar för säkerhetsskull...

I morse var det stapligt igen ;-(
Sett bra ut senaste dagarna...
Ser fram emot återbesök på strömsholm nu.
Så jag får svar på alla mina frågor...
Samt ett träningsprogram att följa.

Någon svullnad eller värme över leden har jag inte upplevt hittills...
Inte heller någon feber, skulle ringa direkt om tempen steg över 38.5.
38.4 var det 3 gånger men sista gången vi tempa var de 37.9.

Verkar vara väldigt olika reab, även om man gjort op på samma ställe.
Atlas har inte behövt kyla leden efter varje promenad,
inte sa dom nå om att han inte fick tugga på ben heller.
Trots att flera fått dessa direktiv.

De blir mer och mer försök till lek nu...
Men matte är hård!!!
Så jag får dåligt samvete...
Tror inte jag "trätat" så mycke på han tidigare....
Men talar om på skarpen att:
 -ska du springa lös i skogen i sommar får du vara lugn några veckor till...
???? Men bara lite???
-NEJ!!!
Stackarn har ju ingen aning om vad jag menar...


Första reab veckan samt ekonomi!

Ja vad säger man om första reab veckan då??
De har gått mycke bättre än väntat! Atlas har varit så duktig så...
Trodde inte alls de skulle gå så pass smidigt att hålla honom still. Men då har han i stort sett haft dygnet runt passning oxå.
IGår fick vi börja utöka några av promenaderna till 10 minuter. Blir precis fram och tillbaka och hämta posten de. Då får han lite tid att nosa och så oxå. Sen är de 5 minuter ute samt total vila inne ännu.
Nästa besök på strömsholm kommer vi få vidare instruktioner för kommande veckor.
Hoppas ju att de på nå vis går att hoppa över simträningarna och göra nå annat likvärdigt iställe, de blir långa resor att simträna för oss som bor här.
I övrigt så är de massage på schema, försöker hålla han mjuk så gott de går den vägen. Dock vågar jag inte stretscha honom ännu, Men de gör han så bra själv, kastar ner frambenen och upp med bakenoch strecker sig riktigt flera gånger om dagen, varje gång vi ska ut för rampen är de den ställningen innan han ska börja gå!


Över till ekonomi....
DE är ju faktiskt så att jag inte är döv eller knäpp.
Men jag ska berätta för er som inte vet, eller tror er veta...
Tomas jobbar inte över för att jag behöver pengar till djuren!
MINA djur kostar inte Tomas en enda kr vare sig i inköp, underhåll, försäkringar, frisk eller sjuk!!
SÅ nej, ni kan sluta prata, fundera och spekulera!!
MINA djur betalas enbart av mig!!
Vare sig dom är frisk, sjuk, behöver något så betalas de ur min ficka.
Tomas och jag har inte gemensam ekonomi utan delad, min lön mina pengar, hans lön hans pengar.
Å vad de gäller stallbygget har inte De heller belastats från Tomas som någon har undrat, stall före garage när Tomas så gärna vill ha garage... Ja men som sagt, inte upp till mig om de blir garage eller inte.

Men ni som undrar i fortsättningen, fråga! FÖR jag blir irriterad att höra på omvägar...

Vad de gäller Atlas reab "bortskämdhet" under de första veckorna är de mitt bekymmer, har jag kostat på en operation för 14000 känner då iaf jag att man måste göra de man kan för att ge han de bästa förutsättningarna för att bli bra! JAG tror inte Atlas mått bra av bursittande så därför har jag valt att göra som jag gör. Han valde ju trots allt inte att flytta hit, men mitt val när han flytta hit är ju bla att göra de jag kan för Han även i de tråkiga stundepna, vad är egentligen några veckor? Jag tycker inte ens att de är nå offer att ställa upp för ett sjukt eller skadat djur, de är en skyldighet man tar på sig när man skaffar dom anser jag...

Dusty fick ju mer medicin innan vi åkte till strömsholm, nu har hon varit utan igen några dagar och De ser ut att gå bra ännu. Har köpt hem torr hö oxå nu, vet tyckte ju jag skulle ge henne de om hon inte blev bättre, så nu äter dom både och en övergångsperiod här. Så de blev till att börja med hö tidigare än vanligt i år. Brukar ju vara i april/maj de blir varmt och De blir hö. Misstänker de kan bli hö hela sommaren här med Fånghästar igen...
Nu ska jag få lite gjort idag med på min lediga dag...

Plåstret bortplockat..Ja idag tog jag bort de, fick ta de redan igår egentligen men tyckte de kunde sitta ett dygn extra.
Natten mot idag har varit den stökigaste hittills, Atlas har varit uppe och gått och varit lite orolig. Bytt ligg plats fler gånger än normalt. Sett stel ut...
Men dagen har varit bättre, han använder vänster fram bra, just när han lega länge är han stel de första stegen ibland. Ett enda ryck har De blivit hittills, ganska just nyss när Olga och Skrållan fick för sig att riva grinden och Atlas sov och flög upp!! Bara hoppas de gick bra med han...

Jag känner mig lite taskig oxå, några har frågat om dom får komma och hälsa på, jag har sagt Hellst inte med tanke på att besök är såna tillfällen då de är svårt för Atlas att vara lugn. Men kommer de någon kastar jag ju inte ut dom. Men jag vet att dom har förstånd nog att inte ta illa upp och förstår att de är viktigt för Atlas framtid.
Men de 2 första veckorna är ju så pass avgörande för hela hans framtid...

Idag har jag jobba, måste ändå säga att de var skönt att få röra på sig efter 2.5 dygn på golvet, Ja vist har jag gjort annat här hemma mellanåt men inte nå längre stunder...
Igår kväll hade jag en genomgång av Turbo, han Har börja fälla lite nu. Knepigt med han är att pälsen nästan ser svart ut när man använder skrapan och håret hamnar i högar.
Dusty går med flocken på nätterna igen, hon matvägra ju inne så de är ju inte så bra. Hon äter då bättre ute. Har för övrigt minskat ner maten åt de små, onödigt tjock alla nu tycker jag. Väger maten sen någon v tillbaka, de märks på balen som räcker några dagar längre. Är ju inte kallt nu heller så dom behöver flera kg extra.

Telefon har gått het idag...Gammal mysig bild ;-)

Ja vi ligger mest lika dessa dagar oxå!
Hur som helst, vi hade ett alternativ när vi lämnade strömsholm, de var att söka upp en Ann i Gävle som kunde hjälpa oss med reab biten, jag kände att de inte var ett alternativ då eftersom hon inte sett Atlas innan Op. Men Lotta på strömsholm sa dock att de inte spela någon roll eftersom hon hade sån erfarenhet av dessa skador. Tanken är att Atlas ska gå på ett rullband i vatten för att se hur pass allt fungerar. Sen efter de fortsätta att lägga upp hur han får röra sig. Men innan detta besök är de alltså strikt vila!
Jag börja efterforska om denna Ann, vist har hon erfarenheten vi behöver, hon har till och med jobbat på strömsholm så då bestämde jag mig för att vi åker till henne, dels skulle de bespara oss många mil i bilen, tänker mest på Atlas. Fram och tillbaka till strömsholm tar ju dock ca 10 timmar, Gävle tar knappt 4 timmar fram och tillbaka.
Så jag kolla ju som sagt upp detta, hon jobbar i Gävle några dagar i veckan och i Falun några dagar. Bingo! Falun tar ju bara 3 timmar fram och tillbaka!
Så jag ringde Falun, dock hade dom bara vanligt bad där, inget med rullband. Dessutom såg de ut som hon inte skulle vara där den närmsta veckan. De första 2 dagarna var hon fullbokad, men om 3 veckor fanns tid. Lite för lång tid för mig de, för De skulle innebära en vecka extra med total vila för Atlas och de vill vi inte om vi slipper!
Ringde till Gävle, samma där, hon var ledig. Men här hade dom iaf maskinen vi behöver. Men inte mycket att göra åt!
Så jag ringde strömsholm och boka tid ändå, de blir som jag tänkt från början. Men med lite eftertanke känns de långt med 10 timmar, 58 mil i en bil för att bada 10-15 minuter... Men tjänar vi en vecka och får komma igång och röra oss tidigare så är de trots allt värt de i längden. Får även se de som så att eftersom Atlas ändå inte får göra något så kanske han ändå uppskattar att åka bil och åtminstone se lite saker på vägen...

Hur gick de då med Dusty?
Efter att ha gått utan medicin flera dagar tyckte jag hon börja bli långsammare och stel främst i vänster fram. Så på söndagen ringde jag vet, tala om läget och att vi skulle till strömsholm dagen efter. Både han och jag tyckte de var lika bra att mota olle i grinn så Tomas fick åka till vet och hämta mer medicin. Efter några timmar såg de bättre ut igen.
Jag har prata med öjvind idag igen och sagt jag dragit ner på medicin, samt beställt tid åt hennes tänder. Jag känner att jag vill ha en riktig genomgång av dom. Dels pga alla koliker hon haft, dels pga fång nu samt att jag tycker hon beter sig konstigt när hon äter! Han undra oxå hur de gått för Atlas med allt och Hur prognosen kommer se ut.
Å som dom sa till oss där nere så hänger ju de mesta på dessa 2 första veckor hemma...

Hur går vår hemma reab då?
Atlas tar de faktiskt över förväntan bra, han går otroligt bra med tanke på de som skett i leden. Vi ligger mest på köksgolvet, måste ju erkänna att madrassen är upptagen på nätterna och jag vaknar på golvet... Så Jag känner mig stel som om jag vore 100! Men nu är de ju inte jag som ska ligga bekvämt, inte jag som opererat mig så jag ska ju inte gnälla ;-)
Vi hoppas de går så här smidigt några dagar till, varje timme som går minskar ju på detta så vi blickar framåt!!

Vad de gäller Faulutställningen blev ju den flyttad lite närmare, dock tveksam till att ge sig ut med transport efter den vägen! Vilken bedrövelse, får vägar vara hur farlig som Hellst? Fram till enviken är ju vägen näst intill livsfarlig fläckvis, spårig och total isgata. Vägarbeten och trångt. Hoppas på milt väder så de tinar lite tills de är dax. Hinner ju kolla av läget nästa strömsholm resa och ta beslut då. NU ska vi ut på 5 minuters... värdefull tid de...

Kortfattat strömsholms resan..Det blev väl inga direkt bra kort som jag hade tänkt att jag skulle ta, men delar med mig av några från mobilen.
Detta är de största stallbyggnadena. Taget direkt vid ankomst.Detta är knytpunkten, här hämta vi nyckeln till vår stuga.
Thottska villan, här nere i slänten låg vår stuga. Vi fick parkera bilen här på gårdsplan och gå ner till torpet.
Köket i thottska torpet, Atlas inspekterar noga!!
En del av kungliga stallet, totalt 5 stall i liknande format byggt i en fyrkant med ett i mitten.
Kortet är knäppt från sovrumsfönstret.
De har varit hund här tidigare...Här sov Tomas...Här sov Atlas och jag...


Atlas kollar på närmsta stallet som ligger ca 10 m utanför.


Närmsta stallet, ett litet mysigt ett från långt tillbaka i tiden.


Å... kunde inte matte lämna hästarna hemma??
Eller är de verkligen våra??

MÅNDAGENS VETERINÄR BESÖK:

Först var de en väntan utan dess like, vi hade tid 17.30 så vi gick så vi var där 17.10
för att komma i tid och anmäla att vi kommit osv.
Väntan å åter väntan blev de!!

En stackars man hade väntat akut i 2 timmar så han gav upp och drog till ultuna stackarn,
bara hoppas han hann fram i tid...

Atlas hade inga som hellst bekymmer med väntan han...
Han liva upp hela väntrummet!!
De var nog bara min hund som inte var lugn.
Han hade ju kul, kompisar och folk överallt, dock var de flesta svår flirtad!!
Han hoppa och skutta, låg mellan varven, prova krypa under möblerna för de var ju både folk och djur på andra sidan..
Gnällde lite och fick svar så då var de ju oxå jätte kul..
Ja allt var ju så spännande!!

Matte fick oxå en spännande syn till slut, en DDB hane, såg ung ut och lite halt.
Denna kille kom att göra följe med oss resten av kvällen.

Strax efter 18.30 fick vi dock komma in på sal.
Veterinären gick igenom alla leder både fram och bak, Atlas sa inte ett ljud.
Jag därimot tänkte för mig själv, Atlas kommer vara halt på alla 4 ben när vi går härifrån...
För kära söta hur veterinären klämde, bände och slet!!!
Akta höften hoppar ur tänkte jag säga ett tag! Men höll tyst för Tomas skull ;-)
Men inte en ända reaktion från Atlas...
Vidare ut i gång koridoren, men ingen hälta syndes.
De blev böjprov av "hårt" slag, sen blir de ju trava på direkt dom släpper och då först kom första reaktion från Atlas.
Han föll in i galopp efter ett steg men gallopera bara något steg. Inte halt i trav sen men den reaktionen räckte för veterinären.
Vi gick och titta på de gamla röntgen bilderna.
Veterinären ville veta om skadan börjat läka eller om den blivit sämre.

Så de bar iväg till röntgen och sedering för våran del...
DDB killen komm in i salen efter oss, fick springa samma som vi osv.Atlas ny röntgad, DDB killen har just blivit sederad och väntar på sin tur.
(tyvärr var han på röntgen när vi var klar så jag fick aldrig veta hur de gick)

Röntgen resultatet kom...
Tyvärr var skadan nu mycket större än tidigare...
Var som att dra ner gardinen på mig att höra de, jag såg ju själv hur pass den ökat på...
Men konstigt att han blivit så bra innan...
Åter igen fick jag höra att panosit ger hemska smärtor (benhinneinflammation)
Sköterskan sa att om han inte fått de så har ni förmodligen inte märkt av OCD förän de gått väldigt långt.
Så tur i oturen ändå...


"hemma" igen, trött som bara fyllehundar kan bli...


Försökte lätta upp så gott vi kunde när vi kom till stugan igen..
Atlas fick nu duscha för första gången och de gick bra.
Han har ju bara kommit in av sig själv när jag duschat tidigare.
Kl 1 på natten var han ut och kissa 3 gånger, då lyckades vi smyga så husse fick sova.
Kl 5 var han nödig igen och var ut och  kissa 2 gånger, de driver på bra med sov och vak spruta. Denna gång lyckades vi även väcka husse...

STORA DAGEN D; OPERATIONS DAGEN...

Upp kl 6.30...
Skulle lämna Atlas till operation kl 7.30, eftersom han skulle fasta ville vi inte röra våran frukost så länge han var med oss...
Väl tillbaka på djursjukhuset gick allt smidigt idag...
Fick komma in nästan direkt, packåsnan (husse) fick sitta kvar och vänta och jag och Atlas fick komma in på sal.
Där gick vi igenom allt noga en gång till.
Döm av min förvåning när Atlas står på en kvinnlig vets lista för dagens operationer!!!
ALDRIG i livet!!
Jag har åkt hit bara för veterinärens kompetens och fått tid hos han och han skagöra devar min reaktion.
Sköterskan lugna mig och sa att de kunde skriva så pga mycket på en lista osv.
Så hon fick skriva att jag inte tillät någen annan än Lennart att utföra op!
Gick allt som de skulle så skulle han förmodligen vara klar med op strax efter 11 tiden...
Passa på att åk iväg och gör nå kul fick vi som råd, här i strömsholm finns inget att göra sa hon..
Jo men lycka till att få mig från platsen tänkte jag, flina och sa att de löser sig för oss!!

Fan nu var de dax...
Koppelbtye och hundförarbyte....
Jag klappar om och pussar Atlas på skallen...
Han följer med sköterskan så frivilligt ser jag i ögonvrån...
Då brister de för mig...
Jag börjar på att tokgrina...
Jag bara går rakt fram...
Ser mig inte om....
Vill och orkar inte se mer...
Var de sista gången jag ser han vid liv eller klarar han nakosen funderar jag...

Väntan och åter väntan...
Varför ringer dom inte??
Kl är 1 minut över 11 och inget samtal, oki,dom sa stax efter..
2 minuter över och ingen ringer...
Osv,varje minut var som en timme..
Lugn nu Jennie, de ringer strax...
Tomas börjar tjata över snus och mat!
JAG tänker inte lämna stuga innan dom ringer, punkt slut färdigpratat!!

kl 12.11 ringer de äntligen...
Han pressenterar sig som vet sen blir de tyst (1 timme tyckte jag)
Men hur gick de utbrast jag???!!
Joo.. ja... Jo men de gick bra, 3 lösa benbitar samt massa döbrosk var borttaget...
....... Tyst..... ännu tystare....
Ja han håller på vaknar upp nu så ska ni få gå på reab sen, kl 13.30.
Vi fick komma om en timme sa vet och hämta ut han.

Nu blev de bråttom att dra iväg, över till Gula Hästen och käka en dagens, Tomas ville så gärna ha en burgare men jag tyckte han kunde ta dagens som vi slapp vänta på!!
(bad om ursäkt sen för han inte fick äta vad han ville)
Kasta i oss maten, iväg till knytpunkten med stug nyckeln och ner till sjukan.
Vi hann alltså tömma stugan, äta, hämta bil och checka ut på 25 min!!!

Eftersom vi då kom tidigare än väntat så fick vi träffa reab tjejen ganska direkt, hon ringde till avd och sa att dom kunde komma med Atlas. Vi prata och fick alla hemgångsråd osv. 5 minuter 6-8 gånger om dagen får Atlas röra sig nu i början. INTE gå i trapp, möbler, bil mm.

Så hör jag genom dörren låååångt borta i korridoren, kom nu Atlas...
Säger till husse att nu kommer han!!!
Men si husse hör då inget han...
Jo dom säger Atlas de hör jag, vänder mig om och tänker gå ut men då kommer dom precis in..
Lill gubben då......
Å han trycker sig mot mig direkt, han är halt och "full"...
Jag ber sköterskan snällt att ta av tratten...
Men hon hade fått stränga order om att den ska sitta på....
Bestämt talar jag om att vi just fått veta att han intebehöver någon tratt så länge han klarar sig utan...
Så jag ber igen att ta bort tratten, då kommer just någon mer som hon frågar...
Men tratten åkte då av!!
Sen blev Atlas mer sig själv, myssjuk!!
Där såret sitter finns ingen stor risk att kan kan bita, möjligen klia sig med bakbenen sa reab tjejen så han behövde inte ha någon så länge han inte behövde... Kan ju inte förhindra att han kliar sig med tratt ändå så den lägger vi på lager här hemma. Är väl först om några dagar de börjar klia oxå för den delen..

Vad gjorde vi under tiden då???
jo...
vi låg i bakhåll kan man säga, satt i thottska torpet som låg stax bakom...
Redo att vara där på 1 minut om de behövts ;-)

Skönt var de att komma in i mattes bil...


Ännu skönare att komma hem!!! Trött med all rätt...
Halt var han ju när vi hämta han... ganska rejält...
Tomas fick ut och fixa en ramp igår eftersom vi inte får gå i trappor...
Lite annat stök har vi fixat med så klart, självklart bor vi i köket på madrass några veckor framöver nu.
Men idag är han pigg och nästan haltfri....


Tack Lena som skötte farmen under tiden, å Ulla-Britt som hjälpte till fram till Lena jobbat klart..

RSS 2.0