Trädgårdstomtar...


Johannesbergs Noble RS 451


i morse var dom 8 st, ikväll bara 4...Ja fy vilken liten flock jag har här ute i natt, bara Fjant, Turbo, Örly och Flinga där ute nu :(
DILLBA och Jenka har idag åkt på kärleks semester till en goding!!
Bara hoppas att allt går bra där uppe och att båda kommer hem helskinnad och dräktig nu oxå!

Vi starta vår resa 15.20 idag och kom hem 21.15.
De gick bra att åka, dock blev jag besviken på kameran som hade väldiga störningar idag, men efter att ha satt bil lyset på auto så gick den perfekt igen...
Lustigt om den ska ta störning av lyset! De Är ju trådlös funktion och ska ju inte påverkas av de tycker jag...

Hur som helst så kom vi fram dit vi skulle, de gick 4 ston i en hage som redan var betäckt, samt 2 ston med varsit föl tillsammans med hingsten dit Jenka och DILLBA skulle in.
De räckte tydligen för DILLBA att se ett föl så pang på så skulle hon sno den från mamman. Men de tyckte inte mamma häst och gav på DILLBA några smällar...
Jenka var väl mindre intresserad av dom, men hon verka tycka Noble var läcker ;-) hon hade mer intresse för han hon.
Kändes ju ok att lämna ändå, trodde de skulle vara värre, men kul är de väl inte precis. Men tjejerna fick gott om mat och snyggt sällskap så jag ska väl stå ut till juli trots allt..

Flinga blev ju inte vidare glad när transporten var tom när vi kom hem, hon har nog skrikit sig hes till i morgon hon.

Lyckades inte få någon jätte bra bild på Noble men lägger upp någon iaf en annan dag..

allt ditt är mitt...


Mys pojkar... Dela kudde de e grejjer de...

vist kan de ske under med röda raketer...


"Skitgrisen" får sig en rejäl omgång!!
Å vad som är ännu bättre är ju att de låter som mamma är nöjd med den...
Nu är den rubbad och väntar på en omgång Vax så ska den nog glänsa sen....

Själv sitter jag just på håll och kommenderar ;-)
EN roll som passar mig ypperligt idag! He he...

en liten skitgris hitta jag...


På blocket igår....
Å nej, inte till mig, ingen Volvo för min del tack!
Men en perfekt bruksbil åt mamma tyckte jag.
JA denna skulle ju vara perfekt åt henne å hundarna, så medan hon var på väg hem från sin semester ordna vi och ringde och fixa allt.
Ja stackarn blev nästan "påtvingad" denna bil ;-) Ja oki då, självklart skulle hon ju få prov köra och titta på den och bestämma själv! Men jag var ju ivrig, de ska ske nu!!
Så Tomas fick hämta henne på station i Bollnäs å sen bar de sta upp till ramsjö och provtur!
Å jippi så verka den duga, ingen skönhet på utsidan, men den blev bra mycke bättre efter en tvätt och lite ömma händer!
Invändigt var den ju helt ok!
Hoppas nu att bil f*n håller och går bra så hon har bil ett tag..

Behöver någon en liten golf kommer mammas bli till salu, skattad och besiktad september ut... Bara tuta och köra någon månad!!

Nu har jag tröttna på att vara still....
Vad kan man egentligen göra på en stol??
Nä men gå gör jag ju å de känns bra!
Annars har jag tagit de lugnt och inte tung jobbat nå på hela helgen...
Å visst är både rygg och ben bättre...
Så i morgon blir de jobba av igen!

Hemma Spa!!Ja men vist är vi snygga?!
Nej, vi har inte ätit nå olämpligt...
Vi lyxa till de med en varsin ansiktsmask!
Inget jag e van, men kul att prova på.
Fick ju hem de gratis i brevlådan så då måste man ju prova så klart...

Jag e hemma och är sjukskriven från jobbet denna helg.
Ryggen och ett ben är inte som dom ska, är mycke bättre nu men benet jävlas än.
Har nog helt enkelt blivit lite för mycke tung göra de senaste dagarna samt för mycke jobb i övrigt.
Samt att jag mått illa och spändera dagen på skithuset i torsdags och fredags förmiddag.

I torsdags satt jag större hage åt Sissi och Tepee, Sen satt jag även åt de små. Var väl då de blev jobbigt åt ryggen, samt att de blåste bra så Jag reagera väl på de med kanske.
Alla hästar blev sen släppt på bete, Sissi å Tepee går där dygnet runt eftersom dom haft en ruta och vänt sig på redan.
Små hästarna fick gå drygt en timme på torsdagen och lite längre fredag och lördag. Jätte bra att jag slipper bära hö åt dom på lunch då de äter gräs!
Stackars Lena såg helt övergiven ut så hon har oxå fått en provisorisk beteshage och hon var ju värre än en ko på grönbet! Hon bocka och härja mer än korna gör ;-) helt överlycklig! SÅ hon har gått samma tid som Lill flocken ungefär och beta.

Ja till veckan åker ju tjejerna till hingst då, så de blir bet dygnet runt för dom då. Vad tomt de kommer bli med 2 mindre hemma...
Dusty och Bianca är fortfarande inne på nätterna, dom har vänt sig med de och verkar ganska nöjd.
Dusty går i egen hage fortfarande på morgon just för att hon ska få i sig hö, annars går hon bara och plockar och äter gräs. Sen går hon med flocken resten av dagen och äter de lilla gräs som är samt följer med på bet. Hon har haft mer inväning än de andra, hon har beta 2-3 timmar på förmiddagen själv just för att DE är lättare att vänja in då tycker jag.
Å bäst av allt är ju att hon mår bra och att hon klarar av de. Dock är jag fortfarande livrädd för frost samt att jag vill hon ska få hö på nätterna, så de är bäst att hon går inne ett tag för länge än riskerar återfall...

Jag har massor av saker som skulle behöva göras så nu får jag vila och se till att komma på benen riktigt igen. 12 juni måste jag vara helt ok så jag kan springa med Fjant!!

även Lena får smaka lite grönt...


invänjing pågår....


gott med gädda!!


grattis Flinga 3 år, 18 maj 2011


onsdag morgon...Ja i natt har vi haft - grader igen då!
Men just nu är de strålande solsken och jag å Atlas har just kommit in från skogen. Börjar bli nötigt att vandra samma å samma men killen verkar trivas, precis som om han äger skogen och vill ha koll varje dag på vem som passerar där på nätterna...

Igår prata jag med Madde som har hingsten DILLBA och Jenka ska till, vi bestämde att jag kör upp dom nästa vecka.
Lite konstigt att åka och lämna av dom så där tycker jag, har ju aldrig dumpat av någon så där förr... Men tiden går fort så några veckor ska jag väl stå ut att ha dom borta. De är ju inte längre bort än att jag kan åka och hälsa på dom när jag vill. Men då vill jag väl ha med dom hem ;-)
Men blir de 2 underbara fölungar nästa år så e de nog värt De ändå!!

Nedräkning mot semester fortsätter, snart är de dagar som räknas och inte veckor! De gillar jag :-)
Jag har väl inte nå direkta planer för semestern, men kollar på husvagn igen.
Båt resa bara över dagen för att njuta av god mat och havet lockar. Men att ta egen bil då iställe för buss!
Sen skulle jag mycke väl kunna tänka mig hyra en stuga vid havet dit man får ta med Atlas då så klart.
Ja de är lite funderingar iaf på att göra något. Men vi får se vad de blir och om de över huvudtaget blir nå? Känner jag mig rätt kommer jag väl inte ens till Bollnäs....

Nå mer som närmar sig är ju utställningen i söderhamn med Fjant. Såg först inte ut som om de skulle bli någon eftersom de var för lite anmälningar. Jag försökte utan framgång få någon som kunde visa någon av mina bara som en kul grejj men lyckades inge vidare. Dock kom de in fler anmälningar i sista stund och de är bekräftat att de blir av! Roligt att se hur gubben blir bland mycke hästar! Å självklart spännande att höra kritik och få poäng.

Igår blev de massa fynd för mig, 7 grimmor och 4 grimskaft för 270 kr tycker jag e ett kap för spritt nya saker! Carola som ville bli av med lite sen butiken. Så nu blir dom fina med lite nytt igen. Dusty fick den sötaste, en röd med silver hästar på och ludd på nos och nacke. DILLBA får en rosa/lila/silver, de var den snyggaste tyckte jag. Jenka kommer få en röd rutig och den blir hon Skit snygg i som är svart! Sen var de en blå reflex grimma oxå, passar säkert Örly och Fjant. 2 vita visnings grimmor i liten storlek blev de oxå nu. Både Bianca och Dusty kan nog ha dom men dom läggs på lager och förhoppningen är att plocka fram dom nästa sommar!

Nu ska jag ut och knäppa kort på dagens 3 åring, Flinga blir stora flickan i dag ju. Så för 3 år sen var de över 1 dm nysnö då... Sen ska jag ha en kaffe och uppdatera Blogg2!
Återkommer strax......

massa att skriva om!

Men kl är så mycke och orken tog just slut.. så de får bli en annan dag...

På promenad vid homnaströmmen.Idag efter maten hoppa vi in i bilen och drog mot homnaStrömmen för promenad med Atlas.
Första riktiga vara lös promenaden sen operation faktiskt. Har ju varit lös lite här hemma och då har de blivit tokrus och koppel igen. Men n u på "okänd" mark gick de lugnare till. Å trött blev han oxå!
Han har ju mer koll på oss när han inte är så hemma säker. Håller sig närmare och har mycke annat att fundera på. Så de känns tryggare på något vis.

Reaben för oss blev ju inte som de var tänkt, hon hamna ju på sjukhuset och alla besök blev ju inställda. Mindre lyckat med tanke på att hon skötte reab både i Falun och Gävle. Alternativet för oss blev Härnösand eller strömsholm då, eller försöka göra de bästa av de på hemma plan.
Jag tycker ju jag Har gjort allt som står i min makt för att få Atlas frisk!
Han var still de veckor de krävdes, vi bodde i köket x antal veckor för att minska utrymme, vi har åkt på reab och återbesök i strömsholm, varit på reab i Gävle. Följt de träningsprogram vi fått, senaste vet besöket trodde dom att 4 v reab till skulle räcka och hon skulle ha kompetensen att frisk förklara Atlas samt ge oss nya tips och råd. Men som sagt, de körde fast!!
Iställe ökade vi på promenaderna 5 minuter varje vecka som vi gjort tidigare veckor. Sen övergick vi till sunt förnuft med tanke på ålder och ras. Vi tränade på vår stora boll, lade till lite extra eftersom. Fortsatte lite uppförs träning och undvek nerför i den mån de gick.
Börja prova på att vara lös på morgon hemma på gården då han ofta e som lugnast. Prova på vara lös på promenader som slutat i koppel. Börjat gå lite utför med stadigt tag om halsbandet.
Han är oftast helt lös i huset oxå Nu, blir de lite stökigt får han vara i köket och hallen för att undvika hastiga hopp i och ur soffan!

Jag funderar på om jag gjort rätt som jag gjort?
När vågar man släppa på gränserna ytterligare?
Jag vet ju att många hundar har betydligt längre reab tid än vad vi har fått, som fortfarande är halta efter de veckor vet trodde Atlas skulle vara frisk nog att börja leva normalare igen.

Vi var ju på avslutning på valpkurs för någon vecka sen oxå, den avslutades med en tävling!
Tävlings människa som jag är blev ju taggad till max!!!
Men med en hund som inte kan agera fullt ut förstod jag ju förutsättningarna...
Matte fick svara på massa frågor på en tips runda, där i mellan var de olika moment som hunden skulle utföra.
Ett moment var att välja vad min hund skulle välja av följande, köttBull leksak eller matte!
Självgod som jag är trodde jag ju så klart att jag var nr 1 så jag fyllde i de alternativet!
Tänkte som så, hemma har han valt godis, men på bortaplan är han nog inte självsäker nog....
Men f*n vad fel jag hade!!
Atlas valde köttbullen först, Pipleksaken sen och mig sist :(
Där rök massa poäng!
Ett annat moment där poängen rök var ju så klart inkallning på tid som jag helt valde att stå över, dock vet jag vem som vunnit om jag låtit honom!
Potatis promenad i slalom barna gick därimot bra, hålla en sked med potatis på i samma hand som kopplet, här åkte potatisen bara i marken en gång! Här fick vi poäng!
Balans övning på stockar hoppa jag oxå över, tänk vad ett fall skulle kunna ställa till...
Hur gick de då på mattes frågor?
Jo då, de sket sig på några, ex vilka datum man inte får ha hunden lös samt vilken vind man vill ha vid spår...
Trots mina missar samt Atlas tillstånd kom vi 2.a och fick oss en vattenskål, sån där praktisk i tygliknade material.
Så med tanke på att Atlas hoppa över vissa moment som de andra gjorde så är jag nöjd...

Atlas vid homnaströmmen.


kan de bli bättre?!JA tänk er själv, du är hund....
De sitter ett barn vid bordet...
Barnet får mat....
Barnet har de bästa bordsskick du kan tänka dig....
Summan av kardemumman är mat på halva köksgolvet!!
Visserligen ingen höjdar mat, men morötter, sallad och vindruvor duger en sån här gång ;-)

Hur fungerar då Atlas med en 2 bent i samma ålder?
Ja jag är faktiskt imponerad, han försöker ta de lugnt på sitt vis och tycker de är kul!
Dock tycker väl inte Tuva om att bli pussad på alla gånger, så då kan hon låta å då blir de lite extra skoj!
Men svansen är i farlig höjd, dock har han inte vifta omkull henne med den än....
Men i stora hela går de ju bra, han är nyfiken och vill vara med och ha koll hela tiden, å vist får han vara de oxå. Men ibland är De lugnare att använda grinden när man inte har full koll, då ligger Atlas och har full koll på henne.

Annars har inte så mycke hänt för min del i helgen, Tomas har ju jobbat och fixa ved så nå större projekt har jag inte haft för mig.
Mucka ur kaninhuset, fy vad med Skit de blir när dom har bädd, då ser jag ju till att översta ytan är torr och fin och bädden växer och växer! En hel bil släpvagn fick vi ur! SÅ nu blire till att sommar mucka med jämna mellanrum igen.
Bianca har fått sina fötter fixad, lite hålrum kvar men ser ut som de börjar ge sig. De är inte längre på båda sidor på alla fötter som tur är...
Dusty och Bianca är fortfarande inne på nätterna. Idag har Dusty varit med flocken 10 timmar, till å med att hon äter hö med aptit igen. Bianca fäller som en tok nu, hårhögen jag fick av nu ikväll blev halva hennes höjd! Flinga, Sissi och Tepee är väl så gott som helt klar. Övriga har lite här och där men de släpper väl snart.

Denna helg skulle jag ha varit på kurs, men nu är De andra gången dom ställer in så jag valde att ta tillbaka min anmälningsavgift, går ju inte fixa ledigt från jobbet flera dagar gång på gång och slösa semester och De ändå inte blir nå. Men väldigt synd... hade så gärna vilja gå på denna hovkurs!!


Anna & Atlas..


nu har jag annat för mig...


3 små Juveler..


vi kommer!


drygt 4 veckor


bus med boll


så söt så!


på Skithuset...


alla 4 vid frukost


pojken klättrar upp


ha ha, gott med mat.


mörkaste tjejen


alla 4


pojke & flicka, drygt 4 veckor


tjej drygt 4 veckor...


granngården 10 %

Ja då passar jag på att fynda igen, dom har 10% rabatt nu fredag och lördag samt att jag hade 75 kr rabatt på Atlas mat och 60 kr övriga checkar nu.
Passa även på att köpa Royal Canin kattunge mat 10 kg för jag märkte i dag att dom var intresserad av foder.
EN flaska Ultra Shield absorbine till Fjant åkte oxå på vagnen, De är de som fungerar bäst på honom så lika bra att köpa de för de har en förmåga att ta slut mitt i sommaren.
Tugg ben blev de oxå.

Just nu åskar de och smäller rätt rejält här, himlen är mörk men blixtrarna lyser upp! Vi bor ju på utsatt ställe mitt bland "berg" och vatten och de känns inge vidare att ha hästarna ute när de är sånt här väder här! Stor hästarna står på sin drift men de små är ute på åkern och betar.

De har inte blivit så mycke gjort idag. Dammsuge och torka golv i kattrummet samt gjort i ordning låda åt ungarna, de smakade på sanden och De lär inte vara så bra med tanke på att de a, klumpbildande så de fastnar på engång när de kommer i kontakt med vätska. Men hoppas dom kommer på snart att de inte är lönt att äta de. För övrigt var de 3 ungar som åt av maten direkt medan den 4.e inte var så lättlurad ;-)
Ska försöka fixa färska kort på dom oxå för nu e dom så söt med blå ögon!! Å som vanligt är dom över sociala, så fort vi kommer upp ska dom upp i knä, sätter vi oss inte på golvet så börjar dom klättra efter benen! Hoppas för allt i världen dom kommer hamna hos seriösa familjer och får bli familjemedlemmar!!

Undrar just vad jag ska hitta på nu, inge roligt att göra nå heller nu i ovädret! Men börjar bli rastlös... Tomas e borta och sen ska han sova för dom jobbar ju extra i morgon. Tar mig en kopp kaffe och funderar ett tag då...

fredag den 13.e... maj...

Skrock dag riktigt idag....
En sån här dag man inte bör göra något, olyckornas dag sägs de ju.
Men vissa säger oxå att de är deras turdag...
Medan andra aldrig märker av den...

Själv vet jag inte vad dagen kommer bjuda på, är en del som skulle göras. Stänga av en bit av vinter hagen och gödsla den så de blir bättre bete framöver, men jag känner mig lat idag! Men vet även att ju fortare de görs desto bättre och mer gräs blir de där.

Dystert väder är de, de liksom hänger regn i luften. Varningar för mycke regn här i helgen och de skulle passa gödningen bra ju, men vårt "jordbruk" hänger inte med i tiden, här är de gödning för hand som gäller och inte med maskiner! Brukar gå ganska snabbt ändå att få ut dom där korna även om de inte är de roligaste att göra.

Jag är ledig hela helgen, nästa gång jag blir ledig en hel helg blir midsommar, då har jag även semester ju, men fram till då är de bara köra på!
Å eftersom jag är ledig ska Tomas jobba :-( sen har han ved att bråttas med resten av tiden som de låter! Men de händer ju någon gång per år att vi får någon dag ledigt tillsammans...

Efter att ha lagt sadelkammar bygget helt på is denna vår pga tid och ork så har jag helt plötsligt fått en väldig lust att börja på med bygge ändå... Jag har ju sadelkammaren inne på övervåningen i dagsläge, å de skulle vara skönt att frigöra de rummet till andra saker! Är ju faktiskt de finaste rummet egentligen och de skulle vara skönt att få ut sakerna därifrån!! Men mycke av de saker som är där uppe skall ju säljas.
Någon som är i behov av nå? Både nytt och bättre begagnade saker! Har ju gjort i ordning en säljes knapp till bloggen MEN inte lagt ut nå där ännu. Är de något ni lärare vill ha här på bloggen, säljes annonser alltså??!


fint...


Tvära vändningar...

Denna Blogg kommer inte att låsas!!
Har kommit på en bättre lösning.
Eftersom de är så många som intresserar sig för livet på landet på en hästgård så ska dom ju självklart få läsa vidare.
Anonym eller våga ge sig till känna spelar ingen roll.
De är ju inga hemligheter jag skriver här, dom skrivs på andra sidor ;-)
Allt som skrivs här är ju bara vardagssaker egentligen, vad som händer och sker samt lite ytligare tankar.

Så med nytt tänk så är jag nöjd och glad åt alla mina läsare! Så fantastiskt kul att så många faktiskt läser. Å många har säkert fått en del tips och råd Ang sjuka djur nu på slutet. Fång och ocd information bla.

Vad hände med dagen?
Först tappa jag bort kartboken så jag hitta inte till frysboxen, Tomas där i mot hitta ner till kiosken helt på egen hand.
Har varit ute och packa foder och mucka, plocka gräs åt kaniner och mata dom.
Dusty och Bianca är fortfarande inne på nätterna, jag är liv rädd för frost nu. Dock betar Dusty drygt en timme på förmiddagen och sen får hon gå med flocken på eftermiddagen och en stund in på kvällen. Tror ju inte de är gräs i sig som är värst för henne i dagsläge. Allt annat konstigt är nog värre samt frost gräs... 4-5 timmar betar hon nog nu, inne ca 9-10 timmar och resten i en liten hage med enbart hö. De har fungerat än så länge, peppar peppar... Nu ska jag tydligen in i duschen säger kroppen! Huj da...

Dusty 10 maj 2011


Full fart till matte...


Flock liv...


Grattis Örly 3 år den 10 maj 2011


Turbo 10 maj 2011


Jenka 10 maj 2011


DILLBA 10 maj 2011


Några minuter senare...


Fjant 10 maj 2011


Fjant dag...Idag är de guldgossens, alias tjockis eller som han heter Fjants skönhetsdag...
Fjant har både fått fötterna lite putsad samt tagit årets första dusch!
Efter badet blev han helt insmörjd med Nylanders och sen rakt ut i hagen och fixa inpackning själv.
Självklart hitta han de dammigaste stället i hagen så nu har han en lerkaka över hela kroppen Skitgrisen!

Laga hage har Jag gjort idag, tänk att ett spett kan vara så tungt i början av året :-/
Måste lägga på sig flera kg de under vintern!
Vet inte hur dom lyckats men dom hade fått upp en stolpe, misstänker dom fått lyfthjälp från grannen breve då de är väldigt svårt för de små att lyfta upp en hög stolp själv. Men nu sitter den igen och trådarna är på plats.

I morse tog Atlas och jag en ganska tidig promenad, men inte tidig nog tydligen, kom hem strax efter 10 och då var de redan över 22 grader. Tyckte oxå de var varmt så trot eller ej men idag har Jag plockat av mig mössan! Just i skrivande stund vistar tempen på +27 grader och ingen sol för tillfället. Hu de här är inte jag van! Tur även jag blev blöt i duschen annars han jag fått värmeslag att stå i solen.

Idag är jag för övrigt ledig och tar igen mig lite, kan behövas fler såna här göra vad man känner för dagar.

Nu blir DE kaffe och sen kolla vad frysboxen har att erbjuda till kvällen, dålig mat fantasi idag...

Tur somliga jobbar idag så han slipper se vem som är på väg upp på bron tror jag ;-)

Kalas, jobb och övrigt..Ja igår var de då kalas för Ingela som hunnit med att bli 50 år den här veckan. God mat och dryck samt trevligt folk. Dock blev kvällen tidig för oss, djuren hemma ska ju ha mat vare sig de är vardag eller fest! Dåligt kort men de andra jag knäppte var ännu sämre ;-)

Jobb har de oxå blivit en hel del denna vecka. Närmare bestämt 6 dagar. Just nu har Jag jobba 3 av 4 i rad och ser fram emot ledigt en dag sen. Men med blicken framåt är de bara 6 veckor kvar att jobba innan semester och riktig lång ledighet drar igång!! Vädret gör att humöret är på topp, bara bita ihop och köra på fast kroppen skriker ta de lugnt. Men som sagt, snart blir DE vila, om exakt 6 veckor....

Utställning i soderhamn 12 juni, Ja den höll jag helt på att glömma bort! Kom på De igår på kalaset och den 12.e blir till veckan så jag hann som tur var skriva anmälan och betala in idag. Så ser smarta jag att de är pingst då och självklart jobbar jag ju då eftersom de är storhelg då... men jag får väl försöka byta på nå vis, 5 timmars arbete ger 10 timmar i banken till den som tar den så de ska väl inte vara svårt att ge bort den gissar jag. Hur som Hellst så blir DE Fjant som får följa, premiär ett år senare än förra anmälan och nu hoppas jag verkliged att jag kommer iväg denna gång. Ryggbekymmer får åtgärdas med piller, för visa honom ska jag!! Men jag var klok nog att bara ta med en denna gång. Så nu får Fjant och jag lägga på ett kol och försöka komma i trim, drygt 1 månad har vi på oss...

Nu blir de ett besök på Blogg2, på återseende...

Måste vila ibland med..


Mys mys...


TepeeVarmblod? Älg? Elefant? Välj själv....

Sissi 24 vårar...KAN man vara vackrare än så här när man är 24 år och helt otränad??

Pensionärs rally....


Tepee 21 år och fru Sissi 24 år har bråttom till dagens....

Tepee 21 år tror han e 5!Roligare att hoppa och flyga än äta de lilla gröna som finns....

vandrar otåligt och väntar...Gräset är faktiskt grönare på andra sidan... årets första betdag vankas...

Hon vet vad som är på gång...Matte sätter hage och snart blir DE årets första betesruta att inta....

Pojkpromenad...Ja Vide, Gubben, Atlas och jag begav oss ut i skogen på vandring i morse. Vide och Gubben blev dock kvar i skogen.
Idag jobbar jag en halv tur, 13-17 bara då jag tar komp resten av kvällen för de Har äntligen dragit ihop sig för avslut på valpkursen!
Spännande att se alla igen, å spännande att se hur Atlas reagerar som knappt träffat någon hund på flera månader...
Dock får vi ta de lite lugnt ikväll, inkallning lös är nog inget jag tänker göra med honom nu då de blir på tok för stor belastning på bogen, han är ju som skjuten ur en kanon vid de momentet. Se om vi testar och en ledare får följa med i kopplet bakom, med får han bråttom till matte kan de hända dom hänger som en vante där bak...
Men resten ska vi nog kunna göra som normala hundar gör....

Nu kom posten hörde jag, se om de är nå Tradera fynd i lådan idag, kom ett par jätte fina sköna byxor här om dagen oxå!!

gopojken...


alla 4


hona och hane


fy vilken hemsk blixt!


sköna maj välkommen..

Ja just vad skön maj är, de har snöa flera gånger till å från idag men inget som blir kvar som tur är! Kallt och blåsigt är de oxå!

Lite av dagens bestyr är avklarad iaf, hade delad tur igår så idag är jag som en zombi...
Morgonen börja jag och Atlas i skogen, fick sällskap av Tindra en bit. Jag sa åt henne x antal gånger att ge sig iväg hem, Atlas tyckte de var kul med en kompis på avstånd och satt sig och vänta in henne. Men då satt sig Tindra oxå så då passa vi på att gå så vi blev av med henne. Glad hon inte kom närmare än 10 meter i från oss...
Tomas tillbringar sin dag med att fälla träd hos Erik och Ulla-britt, måste ju finnas ved till vintern...

Min lediga vecka som skulle bli mycke nytta gjord blev inte ett Skit.... skulle ju sätta hage åt Lena samt rensa upp där så inget bråte fanns att göra sig illa på, men de blev ju så klart inte gjort... De börjar ju växa nu så snart är de väl för sent att rensa backen där, blir för tung rott om allt börjar växa fast och sen ser man inge vidare heller under gräs.
Annat som skulle göras på lediga veckan var ju börja på med sadelkammare, inte blev de av heller. Men de beror snarare på att jag inte vet var bygget ska bli än. Så många olika ställen jag tänkt och de mest praktiska var att ta en del av muckestacken men då blir de för smalt... så fristående blir de Men vart då??? Alternativ 1 blir för nära nya stallet, alternativ 2 gör att de blir långt att bära, alternativ 3.... alternativ 4..... alternativ 5 osv....
Juni hade jag ju som mål att de skulle vara klart så jag fick ha min semester till just semester, ser ut som de blir lite svårt att hinna med de nu. Har även koll på större lekstugor, friggebod, barack och dyligt uti fall nå lämpligt dyker upp. Gammal husvagn skulle fungera tillfällit oxå, något tips från någon??

Sista april gick lugnt till väga trots allt, Dusty var orolig som gick själv och ingen av Lill flocken var så förtjust i Kasen som brann hos grannen, dock inga jätte reaktioner på raketer och smällare. Atlas brydde sig inte alls vad jag kunde märka. Vi var ute när de small Men han skulle mest leka. Jag som alltid e ledig nyår och sista april hade glömt bort de på schema så jag hade lagt kvällen själv igår, inte så smart men nu bör jag klara mig något år...

Just nu är de bara semester och ledigt som hägrar i mina ögon, bara 7 arbets veckor kvar till Min semester, så nu räknar jag neråt!!

RSS 2.0