"mamma, varför gör du mig illa?? ;-("JA fy vad hemskt, mamma, varför gör du mig illa undra nog liten bäbis igår när de var dax för första vaccinet!
Riktigt hjärtskärande att behöva plåga de små liven....
De gör ju ondare att ge sitt barn spruta än att ta den själv!!
Nikolaj är drygt 3 månader nu och har ökat på till drygt 5 kg, han har växt "mycke" nu på slutet så hans kurva pekar lite uppåt nu, förr har de varit en jämn kurva.
De har varit besvärligt sen sprutan, gnäll, grin och skrik. Varit trött men ändå bara tagit små tupplurar och sen vaknat och gallskrikit.
DE som varit så skönt nu på slutet med en bäbis som skrikit "normalt" mycke och inte timme ut och timme in, men nu blev de smakprov på de igen.
Nikolaj är en explosiv pojk, från att vara världens gulligasste flin kille till att vara förbannad tar de 1 sekund ibland.....
Men både jag och Tomas är ju "hetsig" av oss när nå ska ske. DÅ ska de ju ske nu och inte sen!
Är väl bara kolla på när vi snickrat bla.
SÅ att kräva annat av sonen är nog omöjligt ;-)
Första snön har ju kommit, samt regna bort och gjort Älmeskullen till isgata. Typiskt nog frös hagarna på när de var som värst buckligt, sen ishalka på de har gjort de lite besvärligt åt små hovarna!
Kraftig blåst har vi oxå hunnit med, vet inte riktigt vad som blåst bort men brukar alltid försvinna massa. Sett lite från varan SOPvagn lite här och där när jag varit ut och gått. Samt att jag fått hämta hem hinkar.

Nä nu hoppas jag att Nikolaj återgår till sitt vanliga jag innan natten. De blev väldigt blött att sova i natt när han grina till och från för då läkte mjölken mer än vanligt.... Stackarn....

stort avslöjande....Nu på kvällskvisten fick jag nå ryck och rensa garderoben i hallen, mycke jag inte använder där som tar onödig plats!
Å plats är ju en bristvara här som i de flesta hem!
Jag hitta 10 m tyg där orört, passande nog grön spets med guld som jag tänkt ha som julgardin för x antal år sen.
Å eftersom jag ändå var i farten börja jag julpynta en del, lite syns på kortet, tomtar som får pryda spisen lite...

Med stor risk att alla kommer inspektera mina nya köksgardiner noga ska jag ändå avslöja mig själv....
Bekväm som jag är, mamma som jag är, och uppfinningsrik som jag är....
Ja men vad gjorde jag då??
Sydde nya gardiner??
Nej!! Never alltså....
Jag klippte helt enkelt av dom i den längd jag tyckte å sen tog jag häft apparaten och häfta hop dom ;-)
He he, både Spart tråd, tid och arbete!!
Var ju klart på 5 minuter....

Trevlig första advent på er om vi inte hörs innan....

idag kom dom.....


Party lite sakerna... Mina fynd i bild!
"Silver stakarna" som egentligen skulle kosta 1099 kr.
Aroma lyktan var mycke större än jag hoppats på!
3 paket ljus oxå Med olika dofter, äpple och kanel kommer passa bra till jul nu tycker jag..

Ute är de för tillfället storm! Hela huset gungar ;-) så mycke tar de i. Bara orkestern och en danspartner som fattas nu :-) ä men den var dålig den med....

Ny tvättmaskin kom igår. Helt perfekt med kort program på 15 min. Nikolajs spykläder blev då rena på de programmet, värre var de med schabraken. SÅ pass skitig tvätt måste tvättas riktigt.

Kvällspromenaden bestod av mig, hund och 4 katter. Folk som ser oss måste ju undra... Nu dusch innan lilleman vaknar igen. 2 jobbiga dagar för han har de varit. Men lyser som solen mellanåt som tur är! Hoppas på en bra dag i morgon....

Sovdag idag...


<3 3 månader i morgon <3Tiden, var tar du vägen??
Dagarna rullar på, måndag och helt plötsligt fredag. Tomas har pappa dagar på måndagar nu så skönt att vi är hemma lite mer båda 2.
Nikolaj växer, redan en tand som visat sig. Ligga på mage kan vi glömma för han bara snurrar tillbaka till rygg. Han sover mer nu än han gjort tidigare, tror de beror på att han lugnat sig med att skrika. EN mer lugn och harmonisk son nu som verkar må mycke bättre. Mycke skratt och prat, tror han charmat de flesta nu :-)

Gården rullar oxå på, små hästarna är skitigare än någonsin tror jag, pga vädret kliar de och svettas nå hemskt! Dom har ju full vinter päls å så är de så här varmt. När grabbarna leker ser de ny duschad ut!

Nästa vecka flyttar 1 häst från gården så då finns de en stall plats till ledig om någon behöver. DE är alltså 2 platser ledig igen.

Själv ska jag ju inte ha någon mer ridhäst, men de dyker upp fler än någonsin ju!! Om de någonsin blir en större häst igen blir de ett sto att ha som avelssto och skogsmulle bara. Å såna verkar de vara en uppsjö av nu!! Å aldrig förr har jag väl hitta så många vältecknade som nu heller... så typiskt när man går på mamma peng!!

Magen min vill gärna bråka än, de svider, bränner, drar, spänner och gör ont om vart annat, samtidigt som de domnar mellan åt... När jag bär vatten åt hästarna brukar de oftast bara gå att bära 80-100 liter per gång innan jag får ge mig. Mucka går skapligt om jag inte fyller spån samtidigt, då Blir de för mycke. EN torr höbal på ca 250 kg är en omöjlig uppgift att flytta om den står på plattsidan :( så tråkigt att be andra om hjälp än!!

Nu ska jag ta en vitt på en 4 bent favorit och drömma mig ut på en skogspromenad ;-)

långt mellan inläggen...


De är full rulle för de mesta! Men blir lite gjort mellan åt...

Här om dagen var de party lite party här på kvällen.
Mina gäster handla så pass mycke att jag fick jätte rabatt!!
Jag slog på stort, handla för nästan 1200 men kommer betala strax under 600.
Vem kunde tro att jag skulle köpa en ljusstake för 365 kr?? Dessutom blev de 2 st för de priset per st....
Egentligen skulle de kosta 550 kr st men var rea på dom nu, å med % jag fick slog jag till.
Men de kändes på ändå, denna månad blev de bara 300 kr kvar av min föräldrarpenning sen räkningarna var betald och djuren fått mat! Hade egentligen vatten räkning på 400 oxå nu Men den fick Tomas så lov att betala.
Ska man verkligen behöva spara ihop pengar för att kunna skaffa barn??!
Eller skulle man verkligen kunna överleva en månad på 300 kr??!


Som de syns på bilden har de gröna fula kompost Gallren ersatts av andra grindar nu...
Med lite fantasi, såg, skruv, verktyg och färg kommer man långt....


Annars rullar de på med djur och barn, dagarna försvinner i ett Naffs, trött så jag känner mig full nästan. Men de blir väl bättre snart hoppas jag!
De är väl som så att man hinner glömma en hel del man tänkt skriva om när de blir så långt mellan jag skriver här. Men ska försöka bättra mig.

RSS 2.0