gossen är trött....


familje bild?


Lägger ut lite bilder i brist på annat att skriva...

Dålig Bloggerska...Ja jag har verkligen blivit dålig att uppdatera här...
Blir liksom inte av bara...

Hugo-Lina fick åka till de evigt gröna ängarna i helgen, hon börja ju bli mager och dålig i mage och tänder för ett tag sen. Men hon var tydligen yngre än vi trodde så vi gav henne en chans till. Men de går fort utför med kaniner, märks tydligt på just skiten som blir korvar iställe för Pluttar. Dock äter de ju ofta vad man ser men de blir helt enkelt för lite. Hon blev tunnare och tunnare och med tanke på de blir kallt ute nu så skulle hon inte klara av att hålla värmen alls... Så jag hoppas denna snälla kanin har de mycke bättre nu!!

Wilma rider Tepee en par gånger i veckan, små hästarna kommer ut en vända då och då. Flinga fick lite pyssel igår, jätte bra att någon annan än jag sköter med henne oxå för Hon e ju inte van någon annan.

2 av Strumpans ungar har flytta nu, hoppas allt flyter på i de nya hemmen!! De finns 1 tjej kvar om någon skulle vara sugen.

Nikolaj växer, 4040 gram väger han nu och e drygt 2 månader. Han växer sakta men säkert, följer sin kurva. Han har fått en talang som mamma inte riktigt gillar, skriket!! De är ju mycke trevligare de dagar han e glad och pratar! Men vissa dagar duger inget annat än tutten, han blir totalt övertrött, somnar till någon minut och sen är de livat igen. De har då löst sig med bil oxå, vitaran blir kvar tills vidare då Tomas helt enkelt tog bort hela airbag paketet, så nu ligger de i vedbon, blev mindre strul än att koppla ur den eller än värre den på Saab.en. Dock får ju inte hela familjen plats, men Tomas åker bra bakom galler med atlas ;-)

Nu är de dax för annat, en liten snabb uppdat blev de iaf...

Trångt men praktiskt!Jo de blev ett skötbord här till slut med, 8 veckor utan fick räcka!
Kattungarna har satt klorna i skötbädden så den har pyspunka lite här och där, dock tejpad lite var stans oxå!
Nu bör den få vara ifred....
Bordet är exakt ett sånt jag letat hela våren och sommaren, hitta ju ett både i Ljusdal och i Gävle och båda kosta 500, de tyckte jag var väldigt billigt, men mitt mående gjorde att jag inte kom iväg och köpte nå...
Nu hitta jag detta på köp och sälj barn saker i alfta och Edsbyn, en grupp på fejjan som jag är med i, å gissa vad de kosta och var de fanns??!
350 spänn och fanns i byn!!

De har känts som att huset krymper och krymper, väggarna växer inåt på nå vis känns de som eftersom de bara blir mer och mer saker överallt...
Ett skötbord innebär mindre plats på toa, Men massa saker försvann från kök, hall osv. Lådorna blev ju fylld nästan direkt! 2 små lådor och 3 större innehöll bordet, samt att själva ligg delen lätt fälls upp så de enbart ser ut som en byrå.

Annars rullar de på, öronen får verkligen veta vad dom Ska användas till nu för tiden. Jag som inte är van nå andra ljud än dom djuren ger ifrån sig klarar de väldigt bra ändå, trodde inte jag skulle klara av en skrik bäbis, men de går galant än så länge.
Som ni säkert förstår så är de krongel med magen än, ibland mer, ibland mindre och vissa kvällar inget alls som tur är!
DE går ju inte göra så mycke åt detta onda, de som fungerar en gång fungerar inte nästa osv. Bilen har blivit en hjälp, men sist fungera inte den heller ;-(
Ändå känner jag viss tröst i att många fler har de så har samt att de kommer växa bort!
Även om Jag inte får tyst på min son som har ont så vet jag att jag gör de jag kan för stunden, att finnas till och hålla honom och vara vid hans sida betyder nog mer än man tror...
Just nu är ett av få test på g....
Eftersom en sak hjälper ibland och inte en annan så är de lite knepigt, man kan ju utesluta viss mat, men för att vara säker på att de ger resultat så ska man inte äta just den saken på 2 veckor. Så lite långsökt just de med kosten tycker jag! Jag undviker ju vissa saker och använder sunt förnuft ändå tycker jag...
Själv tror jag ju att tiden är vår räddare helt enkelt, att de växer bort oavsett vad jag äter eller gör under tiden. Å med den tron så är jag inte jätte sugen på att prova de, eller de, eller kanske de...
De Är ju tråkigt hur de än är, men vi tröstar och hittar på nå för stunden, tar en dag i taget, gör annat i morgon, å blickar framåt, de Är ju förhoppningsvis inte alls långt kvar till bättring.

Ja vad händer övrigt på farmen då??
Vagn och hund fungerar bra på promenader, idag gick vi ut i spöregn och tok blåst, men inget annat fick tyst på Nikolaj! Vi rev lite tråd och dona på gården.
Atlas är lös mer och mer nu, på borta plan sköter han sig galant, hemma blir de fortfarande tjuvrus i 180 knyck! Men då han är lugnare när de Är mörkt ute fungerar de bättre då. Han var faktiskt ute med mig lös nu när jag gjorde kväll med hästarn. Skönt för oss båda....
Wilma är hit lite nu och då och rider Tepee samt fixar och hittar på lite med de små. Matilda har ju oxå varit och hjälpt till lite några dagar. Dom löshoppa med Bianca, Fjant och Turbo en dag. Jätte glad för den hjälp jag får av dessa tjejer nu! Men tycker ju att de Är Skit kul med sällskap på turerna jag oxå så hoppas och tror de fortsätter komma fast jag blir piggare och piggare :-)
De börjar verkligen bli dax för hovvård på flera av dom, samt maskning...
Har ju höjt upp "golvet" i små drifterna oxå, har låtit dynga packats till en kaka just för att de ska bli högre där inne så inte de blir blött där. Å de ser ut att fungera. Är Som "jordgolv" där du så de blir till att försöka få till en spån bädd där nu då.

Nu ska jag göra lite annat, kolla andra bloggar och sidor, blir inte av att kolla nätet så mycke längre....

Nikolaj drygt 7 veckor <3


ett inlägg om mig, tagen på Matildas Blogg..

Jennie du är den bästa mäniskan jag har träffat du är bara bäst:) jag älskar dej:) Tack så mycket att jag får vara hos dej:) Jag älskar att rida hos dej! Du har underbara hästar. Och de är innte alla som får rida på sånna underbara häster:) Tack Tack så mycket:))) Kram Matilda!♥♥♥♥♥♥

Fjant med fjällor....Ja ännu en hästdag, de behövde jag verkligen efter natten som varit!!
Bianca, Dusty och Fjant fick en promenad först i skogen.
Sen fick Wilma rida Tepee samma vända som vi gått.
Å så red Matilda turbo igen och de gick toppen! Red lite i skogen samt trava för första gången.
Även Lena fick följa jossan och gänget idag igen.
7 av 11 hästar motionerad, kvällen är inte slut, skulle vara coolt om de 4 som e kvar oxå fick komma ut en vända.

Brudarna på tur...


passar på....Att göra ett inlägg när go pojkarna mina sover....
Sova är nå jag verkligen skulle behöva nu egentligen...
Nikolaj sover bra när han sover, men har kommit på att man kan vara vaken 1-3 timmar per natt...

Gården flyter på, ny hästen xacamo ser ut att trivas och de bekommer han inte alls att han är själv i sin hage. Han har ju så många hästar runt sig samt att de går klia över trådarna.
Jossan har haft en kompis med flera gånger nu så dom Har låna Lena och ridit ut, de har fungera bra de med.
Hoppas själv på att de flesta av mina får komma ur hagen till helgen!
Låter som både Matilda och Wilma vill komma så får jag hjälp....

Blomman i bild är från idag....
Den har hamnat mitt i vår gräsmatta....

Nu har vissa sovit klart för en stund, spydde just och nu får han påfyllning :-)

När är de normalt att sluta äta på nätter då?
När de blivit x antal månader?
Eller när de helt enkelt själv väljer att sova i från?
Sistnämda kan vara lite lurig, för när Nikolaj skulle äta var 3.e timme fick jag väcka han nästan varje gång ju....
Han e ju drygt 6 veckor nu så de lär vara ett tag kvar med att äta på natten.

Nu ska jag ut på market och leta en App! Tog hem tradera igår och kolla i all hast, såg helt annorlunda ut....

Ska bara skriva om mitt mående snabbt oxå.
Helgen som var mådde jag kanon, inge ont och pigg. Men blev ju så klart bakslag! Nös så de kändes som nå brast i magen, å säkert gjorde de det oxå för sen börja jag blöda samt fick ont igen.
Detta var på söndag kväll...
Måndag var de återbesök i Falun, de gick bra, gick igenom förlossningen en gång till.
Nästa gång vi skulle få barn ville läkaren att jag skulle bo på patient hotell eller bli igång satt för nästa gång trodde hon inte vi skulle hinna fram! Ha ha tur de inte blir en nästa gång!!
Passa på att besöka jula och citygross, som vanligt spendera jag massa pengar och Tomas som fått pengar i present snåla som vanligt. Tur vi har varsin ekonomi och inte gemensam!! Eller?? JO de tycker jag, även om jag har total kass inkomst nu och en tid framöver så är jag glad jag gör vad jag vill med mina pengar trots allt.
Snåla är jag ju proffs på så nog ska jag fixa "mitt" ändå på ett eller annat vis...

Nä, skynda till market nu, fast dom Har dygnet runt öppet ju ;-)

Turbo 2 oktober -11


Hästdag blev de...Ja både Wilma å Matilda kom idag.
Wilma började med att rida Tepee, å de fungerar ju kanon bra än.
Sen blev de en tur i skogen med Örly, Bianca och Turbo.
Över 20 grader så vi blev svettiga både 2 å 4 ben!
Sen på kvälls sidan ville Matilda rida Fjant så hon fick göra de en sväng.
Tyvärr är de nog bland de sista gångerna hon kan rida honom nu då hon verkligen växt ur han sen i vintras ;-(
Hon kan rida shettis ett tag till, Men en som är över 90 cm måste de vara. Får rikta in sig på Turbo tills han e ur växt...

Nu ska de ätas igen...

Lastad och klar, Masken o Vide...Börjar med att hälsa Xacamo och jossan välkommen till gården, hoppas att de kommer trivas. Lena och han fann varandra snabbt och kliar varandra över trådarna och myser! De har bara gått lugnt till väga än så länge.

I övrigt idag blir de nog en hästdag igen, alla 3 stora ska ut på tur som de låter. Wilma ska rida Tepee nå tag så har jag tur får någon liten oxå komma ut ur hagen en vända.
Foder, Ja idag prövar vi hämta en bal och sätter ut åt Tepee och Lena, sen hoppas vi den håller. Har 2 torrbalar i stallet igen som ska lyftas upp på skullen.
I dag e de dessutom första morgonen sen 21 augusti som jag fixar ute djuren på morgon ;-) Tomas fick så lov att fixa Nikolaj nu i morse, vore ju synd om han missar morgon göra med sonen jämt :)
Jag tyckte då de var skönt att börja dagen ute!! De har jag saknat enormt....

Annat som händer då?
De mesta bara rullar ju på, bvc koll blir de ju lite nå och då och Nikolaj växer sakta men säkert.
Han är farligt stark säger dom där, samt att han verkar tidig i sin utveckling.
I måndags hade gossen en riktig skit dag ju, skrek i 10 timmar, men tisdag och onsdag var 2 fantastiska dagar och jag hoppades på en vändning då. Till å med så vi tänkte titta på bonde söker fru när de var tyst en kväll. Ja men då var de inställt pga idol ;-(
Torsdag kväll var krämporna tillbaka, de blev till att ta en tur med bilen. Tur i oturen vi har bedrövligt dåliga vägar här, för de hjälper bra mot onda magar!!
Igår fredag var de en lugn kväll igen som tur var, bara skrika och gråta som en normal bäbis på eftermiddagen. Sov mest hela kvällen och i natt har vi varit vaken 3 timmar då iställe... vilken dygnsrytm!! Han somna till slut 05.30 och 7.15 var han klar vaken igen ;-)

Till veckan blir de ett besök på specialist mödravården i Falun, man blev alltid kallad dit när man haft en traumatisk förlossning, så vist känns de lika bra att ta den chansen att få åka dit. För nog inser vi hur nära ögat allt var och hur liten marginalen är mellan liv och död...
Är ju väldigt tacksam att allt fungerar så pass smidigt som de gör när de är leva eller dö de gäller...
Vet faktiskt inte om jag känt sådan trygghet och tillit på något sjukhus förr...
Ska även passa på att åka till Borlänge och citygross har jag tänkt mig, blir väl spännande att ta med Nikolaj till affären för första gången. Ska man ha med vagn eller sätta bilstolen i kundvagn bara tro?? Sover bättre i en vagn kanske...

RSS 2.0