Nya parhästar...JA så här ser mitt nya 2 spann ut nu för tiden. Går över förväntan att gå med vagn och hund tycker jag!
Annars rullar allt på här, börjar bli lite mer rutiner nu. Dock blir de svårt att ha rutin när gossen får ont i magen, i måndags var värsta dagen, då börja han skrika 7.10 på morgon och höll på till strax efter 17 tiden, dock sov han en liten vända i vagnen när vi var ute och gick. På kvällen sen sov han som en stock och gjorde inte många väsen...

Idag e de sista dagen små hästarna betar i hyres hagen, för i morgon flyttar de in en ny häst där! Hoppas allt kommer fungera, men de tror jag säkert att de gör.

Väntar på kyla nu för de går hemskt med torr hö när inte stor hästarna har en bal i hagen...
Fortfarande lite tungt för mig att mata alla hästar speciellt de stora som får mycke så Tomas får ge dom de som jag packat ordning.
Nu ska nog de bli mat som de låter, en som ligger och pratar nu :-)

Tittut....


Nikolaj 4 veckor idag!


Dagarna rullar på...
Å Nikolaj växer, äter, skriker, sover och skiter!
Vissa dagar får jag bära han exakt hela tiden eller lyssna på klagosång ;-(
Men de går väl över med tiden hoppas jag...

I morgon ska vi på läkarbesök samt kolla längd och vikt.
Bara jag får sitta i lugn och ro nå tag så kommer min förlossnings berättelse oxå som jag lovat er ;-)

igår söndag...


Då kom Wilma igen och red Tepee samt gick med Bianca.
Nikolaj fick sig en overall till vintern, han har lite att växa i nu som de ser ut!
Var även på rånar butiken (läs Ica) och handla, otroligt vad pengarna ryker där!!

Fixat även alla ute djur igår kväll, tar ju lite tid då jag inte får med mycke per gång. Men har ju all tid i världen att gå fram å tillbaka..
Har ju inte rört mig så här mycke på flera månader nu så jag har faktiskt fått träningsvärk i röven ;-)
De går bättre å bättre ju mer jag kommer igång, är när jag suttit still ett tag de ser ut som jag passerat 100 år!!
Kan ju inte säga ärret är snyggt, dåligt med känsel samtidigt som de sticker och känns som de brister, strålar ut åt alla håll. Tar jag på högra sidan blir de nå svimm känsla nästan...

Nu ska vi äta mjölk sägen Nikolaj :)

"aktiv" lördag!Ja för att vara jag nu så Har de varit aktivt jämfört med senaste månaderna!
På förmiddagen blev de nästan en timme promenad i snigel fart med familjen, upp mot rävafly idag igen.
Sen har jag ju efterlyst en stall hjälp på fejjan och fått lite svar, så idag har Tepee blivit riden och omskött, Bianca har fått en promenad och lika så Turbo! Skönt för mitt samvete!
Jag var mest med och hade lite koll och berätta lite om djuren, sen var Wilma som hon heter väldigt självgående och fixa de mesta själv. Klart jag ville vara med och se att allt gick bra att rida Tepee, så hon red i en hage först för att se att allt fungera, å de gjorde de så de blev en tur själv runt åkern hos Susanne och De gick oxå bra.
Nu hoppas jag att Wilma kommer fler gånger... Är ju även någon som vill komma och rida de små, Men först måste jag bli så pass att jag kan vara med och fått tillbaka både ork och styrka.

Jag har natta små hästarna själv idag iaf, försöka ha dom på fri tillgång på hö nu när frosten kommit för att hoppas de håller fång borta. Men vet ej hur pass farligt de är när de knappt finns ett grässtrå kvar i hagen de går på nätterna?
Även kaninerna har jag fixa själv idag, så de tar sig ;-)
Samt att jag fixat 2 fötter sittande på golvet.... Ja gick ju bra de med, konstigt nog är de mindre ansträngande än packa foder ex, de är ju röra mig, speciellt framåt som gör ont och blir jobbigt..

En fråga jag vill ha svar på är:
Ni som sluta röka, hur länge har värsta suget suttit i??!

Ja men de var lite av vad denna dag bjudi på, idag var De utställning i Hedemora som jag så klart inte kom iväg på, hade inte tänkt anmäla dit även om jag mått bra heller men vist e de typiskt de är nära när man inte kan åka! Nu blickar vi fram mot nästa års utställningar och hoppas de blir lika många inom rimligt avstånd även nästa år som de vari detta år!!!

Nu ska jag leta upp världens bästa killar, Nikolaj, Tomas och Atlas!! God natt...

Permis...JA så känns de just nu, jag har börja röra mig mer å mer, har till å med packat foder åt hästarna några gånger samt natta dom en kväll. Körde så klart maten på en säckkärra!

Har gått mer med Atlas och vagn oxå, dock finns ingen ork att hålla han så de blir till att använda röst hela tiden, nej, nej, nej blir de mest när han ska upp å ner i diket. Dock går vi så han kan vara lös en vända och De är nog bra för oss alla!

IGår var De en helt fantastisk dag här, vakna av lille Nikolaj som låg och prata och försökte leta mat, sen blev de lite slöa av när han hade varit vaken några timmar. När Tomas sluta gick familjen på lång promenad, ända upp och vände strax före lång backen efter rävafly, å de tog mig nästan en timme dit fram å tillbaka ;-) men en lagom runda för både mig och Atlas iaf. De var minimalt med magont här igår, de gick trösta när han blev ledsen, å de måste jag säga var super skönt!! De är ju inte skriket i sig som gör mig irriterad utan hjälplösheten samt att inte veta vad som är fel... Tänk om de små kunde säga vad som e fel så vi kunde hjälpa dom! Vad lätt allt vore då... Igår var De även spyans dag, tror han spydde varje gång han ätit nästan, jag e väl lite dålig än med att rapa tydligen. Ändå rapar han själv medan han äter samt att jag sätter upp han. Men kommer väl in mig bättre å bättre iaf.

Djuren.....
Ja mitt samvete är inte roligt nu när de gäller ute djuren ;-(
Alla hästar ser ut som Skitgrisar...
Mycke av den dagliga översynen görs inifrån nu måste jag erkänna. Sitter i något fönster och tittar hur de alla rör sig. Lill flocken har jag haft i trädgården de senaste dagarna och då känner jag att jag har bra koll på dom. De små får mat morgon och kväll nu och får nöja sig med de lilla gräs som finns där i mellan. De stor har fått hösilage några dagar, först hämta Tomas som räckte 2 dagar och sen kom Erik med ett lass som räckte 2 dagar, går ju inte hämta foder varannan dag så de får äta hö tills de går hämta en hel bal helt enkelt...
SÅ eftersom sommaren ändå är slut så e de väl lika bra de blir vinter så alla kus dör och fodret håller :-)

NU strax ska jag försöka ut med pojkarna och gå med vagnen, prova gå med bärselen igår men de var mindre uppskattat av björnungen...

hänt mycke...

Ja dagarna rullar på så jag hinner inte riktigt med att skriva här.
Tuva har flyttat hem igen efter några veckor här.
Hovis har varit här och fixa fötter och Nikolaj fick vara med i stallet för första gången.
Atlas har fått varit lös någon gång nu, väldigt uppskattat men jag blir orolig när rally Kalle sätter fart!
Tomas börja jobba förra veckan och mor kom och hjälpte mig gå med atlas.
Som de verkar nu så kommer de hit en häst till slutet på månaden, mer om de längre fram om den kommer.

Prova woxna marknad i helgen oxå, dumt gjort! Inte klara jag av att gå där... men kom ut bland folk iaf och tog mig ju någon rad iaf. Munk köpte jag med hem. Mor köpte gåbord och nå mobil sak åt Nikolaj. Hade vela åka dagen efter och gå där jag missa första dagen men tyckte till slut inte de var värt de. De var nog med krämpor ändå.

Just nu öser regnet ner, själv sitter jag och ser på gaveln som inte finns på stugan, skulle alldeles blivit pigg jag med så vi kan fixa en ny gavel innan vintern.


I love you....Lille Nikolaj växer och frodas, dock har han visat kolik symptom ;-( igår kväll grina och skrek han i stort sett oavbrytet runt 6 timmar! Stackarn...
Så fruktansvärt hemskt att inte veta vad som e fel och vad man skall göra för att hjälpa honom...
De har varit flera kvällar tidigare men som längst 4 timmar.
Idag har han fått miniform droppar och verkar lite lugnare, eller lite och lite, mycke lugnare!! De går trösta honom nu.

Själv håller jag på att få psykbryt!
Jag pallar inte med att vara "handikappad".
Efter 32 stökiga gravid veckor så har jag sett fram emot ett liv utan krämpor, nu blev de ju absolut tvärt om!
Från att ha kunna röra sig begränsat till att inte kunna göra ett förbannande dugg...
"Enda" jag får göra under 4 veckor vad de gäller lyft är att bära min son!
De är inte jag, jag hatar mitt "lata" liv, jag vill sköta mina djur, jag vill ut och röra mig!
Men när dessa veckor är över så hoppas jag de inte blir mer bakslag...

Jag blir fånge i mitt eget hem som de känns, kan ju inte ens ta bilen och åka en tur och njuta...
Sover på en plywood skiva sen flera veckor tillbaka, först pga att jag inte tog mig ur sängen pga jag var för tjock och krämpor som gravid, såg fram emot att kasta ut den efter förlossningen men ki fick jag, nu har jag behövt den mer än någonsin! Samt att jag fått använda Nikolajs säng som hävert för att ta mig ur sängen...

Nä nu måste jag acceptera att de är så här ett tag till, annars blir jag galen av att sitta still...

på bättringsvägen?Ja lite piggare börjar jag känna mig, tog mina "stygn" igår, de var 14 järnstift och såg ganska fint ut.
Var ett som kändes samt var rött och kom var ur. BM tyckte jag var så olik mig, kanske för jag helt enkelt inte orkar argumentera ;-) så hon ville absolut ta blodvärde på mig.
Å resultatet tala väl för sig själv!!
92 ;-( ops! Inte undra på Jag ser ut som ett lik och känner mig som ett heller då...
Vist miste jag lite blod på operation men absolut inget märkvärt! SÅ hur de kan ha sjunkit så mycke har Ja ingen aning om hur de gått till. Prövar järntabletter igen nu och hoppas jag blir pigg igen!
DE gick kanon att åka ner på byn igår, men på väg hem har jag kunna sålt bilden för då mådde jag pyton igen. Hade ju hoppats de Skulle gå att åka bil när bäbis kommit ut, men får blicka fram någon vecka till då...

Idag ska Nikolaj få sig en bärsele och en babysitter, båda kan ju vara praktisk när jag blir själv hemma sen.
Blir praktiskt att kunna ha han i sele när Atlas behöver ut samt när hästarna ska skötas!

Jag har ju som bekant haft dubbla bloggar under min graviditet, nu tänker jag avsluta den andra då jag har skrivit ut alla inlägg och arkiverat dom.
Frågan är om jag ska skriva de "privata" i denna Blogg eller göra en ny som mer handlar om familj och inga farmar inlägg?
Mest praktiska känner jag e att använda en och samma... För de blir lätt att virra ihop och undra, vilken Blogg skrev jag de i osv...

Kan ju passa på att tacka mamma och Ulla-britt framför allt som gick skift gång här under bb tiden, samt de andra som hjälpt till på ett eller annat sätt!! Även stort tack till alla paket och blommor vi fått sen vi kom hem!!

RSS 2.0