hemsk natt

Stackars Izor har inte haft de lätt i natt... såret har varit irriterande och han har satt sig på röven och åkt runt!
ja har varit upp och torkat diarréer 5 gånger i natt + att han var ut en gång och sen fick husse kliva upp halv 6 och ut.
Han har sprungit stutt i allt så de sluta med att ja klippte tratten lite så de blev något bättre iaf...
eftersom ja var rädd stygnen skulle lossna var de vackert till att ta ut de mattor ja kunde och sätta kompostgaller till de andra.
han verkar inte ha så jätte ont som tur är, mer att de kliar typ eftersom han slänger ner baken och åker, tur de...
kommer bli roliga 14 dagar de här....
tur de ska bli bättre för var dag som går!

på väg från veterinären...

men en hund som inte vill vakna, å de kan ja förstå...
under tiden vi var och handla och tog en nöjestripp blev Izor opererad i sina anal säckar.
operation gick bra men den vart lite mer komplicerad än räknat.
en säck var stor och skör och satt jätte djupt så den har kunna spricka när som helst egentligen :-(
så de var tur vi tog bort dom trots allt!!

Izor vill inte riktigt vakna men har fått 2 sprutor att vakna på nu så vi har lyckats få han i bilen så vi är på väg hem iaf...

har ja tur så kommer denna....

förhoppningsvis att fungera och en hage till får uppvärmt vatten.
Matilda och ja drog till Bergby på söndagen med transporten och sen vidare till Gävle och biltema och jula, just pga att ja tänkte bygga egen vattenbalja som är eluppvärmd!
på granngården kostar de ju 2700 + kabel och en sån köpte ja i fjol, men eftersom de är många hagar med hästar behövs fler så ja tänkte prova ett billigare alternativ och se. funkar de kanske de blir fler.
denna baja kostar ungefär 550 kr med allt + resan då förstås... men som sagt funkar de så är de ett prisvärt alternativ. ska försöka få ut den i kväll och se, blir Tepee och fåren som får den då de är omöjligt för fåren att nå i den balja Tepee annars har på vintern, å hink bredvid är inte de bästa, så nu håller vi tummen att denna funkar!har ju sålt av massa saker nu igen, bla en sele, sadelgjord, träns, visningsgrimma m.m så för de pengarna valde ja att köpa en till vagn istället. de var den vi hämta i bergby, ca 3 cm till godo när den väl var lastad! ibland har man flyt...


gick även med i julas kundklubb vilket gav halva priset på bilklädseln vi ville ha till Toyotan, så den blev billigare den än 2 glödlampor med skymningssensor!
de blev inte just nå handlat, bara de ja skulle ha, skönt de med ibland å bara ta de man ska ha och slippa titta på allt, ja okej då, på biltema kommer man direkt in i hästavdelningen och där skulle ja ju inte ha något egentligen men de blev reflex och bandage som behövs vid ex hovböld och sånt och saltstenshållare som ja aldrig sett så stabila någon gång, så de gick 100 kr extra där ;-)
räkmacka på citygross är ju nästan ett måste när man väl haren sån butik till hands, å Matilda tog en korv med mos och dricka för 25 kr och de tycker ja är toppen pris!
jo ett hovstöd fick de oxå bli, 69 kr och de kan spara min rygg väldigt så de får ja se som en investering till mig själv helt enkelt....

utställnings dax...

fredagen började vi med en dusch, försökt som vanligt ragga dusch men kan som vanligt säga att de gick inte :-/ tråkigt tråkigt..
men de gick bra att duscha ute, var 19 grader varmt mot husväggen och varmvatten kopplat inifrån och med hjälp av Keeley så hann dom bli rena i tid.
dock kände ja mig lite stressad, inte kul att börja sent och fundera på om de ska hinna torka eller inte!


lördag morgon lastar vi och åker till söderhamn, extra kul att bilen blev full. Lena följde med och gick med Fjant i ringen, Keeley var med och fota, å vilka kort de blev! Matilda och Wilma var med som hjälpredor så allt flöt på kanon.
Fjant visar sig vara en klippa att ha med sig, lugn och gör inte så mycket väsen av sig....Örly var mer taggad eller uttråkad denna gång, gick inte få han att varken stå still eller lugna sig, knuffig och buffig, ruska av sig grimman osv...Örly gick och blev andra bästa valack och Fjant kom 5.a.
är jätte nöjd med Örlys placering och kritiken var ganska bra den med och siffrorna var totalt katastrof! inte bara för mig utan för de flesta...
endast 10 hästar fick 40p eller mer så domaren var tuff och svart och fux va de enda som fick bra poäng av henne. så ska de visas mer för henne så blir de jenka och ädla då eller Ärnst, Dilba eller Bianca..
besviken över siffrorna fick vi iaf lite plåster på såren när trollungarna kasta godis till publiken i maskeradklassen :-)

nä de var lika bra att åka hem, å grabbarna blev nöjda dom med. skulle knäppa bättre kort på nya grimmorna som ja för övrigt tycker är cool men blev något halv dåligt iaf...

borta bra men hemma bäst tycker pojkarna... å ja kommer lägga upp båda kritikerna och poängen i egna inlägg sen med kanon snygga kort! är ju inte alla utställningar man har med en egen proffs fotograf! stort tack till keeley och lena samt Matilda och Wilma!början på dagen...

Rivit hage vid ån och stängt igen där, de var fruktansvärt vad vild djuren haft sönder Tepees sommarhage på flera ställen.

sen har ja stängt om så inga djur kan gå på jordvärme slangen i vinter, för övrigt funkar värmen i huset kanon!

mucka ur drifter är gjort och ja måste lära mig hur fåren dyngar så ja hittar tekniken med grepen oxå!
har bokat upp halm i år och ska prova ha de i drifterna i år, har ju inte lyckats få den där bra bädden i shettis driften med spån så provar halm istället, har fått tag i kornhalm som ska vara i fint skick till bra pris och de är trots allt lämpligare att hämta 2 rundbalar halm än packa 60 sopsäckar spån, de blir ungefär lika mycket strö av de.
har åter igen rensat lite i sadelkammaren och sålt iväg lite saker, bra att få bort lite så de blir plats där ute. trångt nog som de är!
nu är de sov paus för barnen men sen ska ja ut och fortsätta göra ordning för vintern.
ska försöka ställa undan lite vagnar och egentligen slädar oxå för de används inte som sig bör och skulle stå bättre under ett tak.


Har även beställt operations tid åt Izor, de börjar bli ohållbart med dessa anal tömningar nu, de börjar gå ut över honom i form av att han blir instängd i köket rätt ofta samt att man blir rätt less när de är 5.e gången på en dag så man får skämmas hur man trätar, han rår ju så klart inte ens för de men de är inge kul att plocka fram och börja skura ex när de kommer folk, när han kliver upp eller ner från soffan, när han sover, när han skäller, när han suttit osv... tvätt maskinen går i högvarv emellanåt. sen helt plötsligt kan de gå 3 dagar och man tänker att nu är de nog bra, men självklart kommer de igen och nu måste de få ett slut så tyvärr är operation nu sista utvägen!
själva operation är ganska tidskrävande ändå, trodde ju att de typ bara var att söva och ta bort som man gör med kulorna ex men så var de inte, de ligger tydligen i narkos över en timme och de blir 2 operationer...
hoppas så klart att allt går som de ska och inte blir några komplikationer!
för säkerhetsskäl våga ja inte göra de före den 19 oktober då ja så gärna vill på utställning i lugn och ro först!!


en bild säger mer än ord och roligt hade dom iaf...


smurf??
en annan sak ja nu ser fram emot är nu utställningen som ja nämnde nyss, de blir Örly och Fjant som åker till söderhamn. lite taktik anmälning rent ut sagt. har hellre visat Ädla eller Flinga än Fjant. men taktiken avgjorde eftersom ja var rädd de skulle bli bara en valack :) men fan så fel ja hade, de blir den största klassen som de såg ut :-)
Lindas Zdeno är ju den högst bedömda men vi bör absolut kunna bli bland topp 3 med Örly tror ja. Enda solklara är att Fjant skulle chocka rejält om han kom bland de 4 första :-) men en bedömnings sport kan allt hända...
man har ingen aning alls hur denna domare tolkar rasstandarden eller om den har allvarliga synfel eller hur de blir ;) men spännande med en helt ny domare iaf!


å detta är de bästa från mitt hem...


Hallfönstret...


byrån i hallen har sin charm, pensel målad och snygga beslag...


hoppas på att denna del ser inbjudande ut....


mina köksstolar, älskar den gamla stilen och spikarna på klädseln!!


krumeluren på kökssoffan får mig att tänka på den stackare som tillverkat den, vilket slit den gjort och vilket hantverk.


kökshyllan som flyttats runt i snart hela huset hoppas ja har kommit till köket för att stanna...

mer kökshylla...ännu mer kökshylla....handtagen i köket har varit en favorit sen de kom upp för ca 7-8 år sen...


klockan i köket...en träbit, ja men den är speciell ändå tycker ja ;)


gräs på kruka, början på vår hörna till sköldis.


lampan en 30 års present och förmodligen dyraste lampan ja kommer att äga någonsin, dekor gräset gör sitt till och sätter lite färg i sovrummet....


en dollar tavla, men den är tjusig och den egentligen stygga tygrosen piffar upp trots allt...


tapeten, den mest utstickande i detta hus, sängbordet med dekor gräs passar så bra till den underbara sängen vi har, topp poäng till den enligt mina ögon...

de finns vissa saker....

Som man tycker om i sitt hem, som förmodligen kan ge inspiration att försöka få ordning på allt de andra runt om....


bloggtorka...

ja efter att knappt skrivit några inlägg alls egentligen under våren och sommarn så kanske de börjar bli dax att skriva något?
Men känner att de senaste 10 månadernas inlägg iaf varit ytliga och inte gått in på mycket detaljer om något egentligen...

å nu är nog de mesta ja tänkt skriva om ändå bortblåst!Får har vi skaffat!!
Tepee lyckas ju inte hitta något kompis som är snäll nog att bo med honom och tanken om får har funnits flera år då de finns massa sly och annat hästarna inte äter på marken våran.
Så hitta ja värdens mysigaste annons om snälla och jätte Tama får så ja svara och på en vägen är de, Ulli, Mala och Kajsa heter dom.
De gick väl inte helt smärtfritt när de flytta hit, dom var snälla och så men hästarna blev helt galen! Tepee höll sig på bete över 2 dygn men följde med mig och kolla på dom då de gick i egen hage först, men så fort ja släppte drog han i full fart.
Shettis tjejerna åt inte sin frukost förrän på kvällen och Lena har blåst och varnat, sprungit och knappt ätit hon heller och då är de verkligen farligt ;-)
Till slut Tvångs stängde ja in Tepee i vinter hagen på 4.e dagen och han gav sig äntligen, så på 5.e dagen redan släppte ja ihop dom med honom helt och nu funkar de fint. Fåren har trots allt gått med häst hela tiden tidigare.fick iaf några skapligt fina uppställda flickor på bild tack vare fåren <3

Utställning för Fjant och Örly står på tur nu, om 2 veckor är de dax! ingen som har ett garage med varmvatten ja kan få hyra så ja kan bada killarna innan??
Vet hur kallt och tråkigt de är att bada ute i slutet av oktober även fast man har varmvatten....

Så växer mina fina pojkar oxå, Nikolaj växer sakta i sin fart och Alexander i rasande tempo så snart är de väl lika stora :-)

möblera om och leka med vatten är grejer de!å staket blev de runt gården oxå, blir lite svårt att springa åt olika håll för mig när ja är ensam hemma med 3 grabbar! tur nog är de bara 2 som går åt olika håll i år varav 1 lyssnar skapligt men nästa år är de ju en till på 2 ben som förmodligen går.
En Toyota blev de på gården å, en rav4 som alla säger ska vara så bra så bara hoppas alla har rätt nu då. helt klart priset som gjorde att ja köpte den. har ju saknat dragbil oxå så 4x4 hjulsdrift här ute på landet är ju välbehövligt många gånger oxå. nu ska ja bara hitta nå däck till den oxå för de var dåliga däck på.

Nä nu får detta inlägg duga för ikväll, har nyss ångbasta på de är varmt nu. men alla sover så ja lär väl oxå passa på innan Alexander vaknar och ska äta, tuttegrisen våran....RSS 2.0