kalas och husbesök...

Idag kom resten och gratulera en liten halvdålig Alexander.
Stackarn har fått hög feber trots Alvedon och de blev en vaken natt för mig natten till idag då killen var som ett element och typ sov 20 min åt gången. Med lite mer Alvedon blev han pigg på förmiddagen för att sen bli trött och ledsen...
Hoppas han är pigg i morgon.

Keeley och Jörgen var med till huset idag, aldrig fel att ha med en snickare som ser lite annorlunda mot för en som gärna vill flytta.
Å han säger lika som oss, toa, värme, färg och tapet så går de bo där :)
Men ja känner mer och mer att ja vill ha dispens för stall/drifter. Allt nytt så vet man vad man har sen...
Kanske provisorisk lösning till ladugården är borta och man fixar nytt där utan dispens då, men tid är inte de vi har i överflöd och inte många extra händer som kommer hjälpa oss heller så vi får fundera vidare på bästa lösning....

Ot, bloggen har ny sida där man skriver å nu igen, å appen funkar inte som den ska så den blir ja bara irriterad på!!

älskade lillebror Alexander!

 
Vad tiden gått! 
För 1 år sedan åkte vi till Hudik den 25 och blev inlagd för igångsättning kl 7 på morgonen den 26.e men se grabben löste de själv och strax innan halv 7 hade han kämpat sig ut själv! 
 
Har ju fortfarande inte skrivit något om någon av mina förlossningar, båda barnen är vackrast och välskapta och de är de viktiga när båda kommit till på så drastiska sätt!! 
Ännu idag undrar ja hur en "normal" eller iaf "normalare" förlossning skulle vara?? 
Nu är de ju som de är och jag kommer aldrig kunna genomgå en "normal" förlossning heller så svar på den frågan får ja aldrig.... 
De som inte dödar en stärker en sägs de ju.... 
Så jag glädjer mig att ja har mina barn i livet och glädjer mig åt att de har sin mamma i liv... 
Så i morgon fyller lille mannen 1 år :-) <3 
 
Övrigt, nästan all snö är borta, lera och åter lera pryder vår gård... ännu mindre snö nu sen kortet togs... 
 
 De är bara hoppas de fortsätter så de blir tidigt bete i år! 
Huset står de lite stilla med denna vecka, mycket annat som står på måste listan och sen har vi ju kalas x 3 denna vecka och lite baka tårta osv. Men i helgen blir de nog till att klämma in ett besök och upp på vinden och fortsätta leta skitbrunn som tycks gått upp i rök... 
 
Ja ju rensat ut allt från källaren och nu återstår bara att packa de oxå, sen är den klar, inget man städar mer än plockar rent och sen dammsuger trappen. 
Uppe har ja tömt bokhyllan på filmer, har ju rensa och dona där tidigare iom att pojkarna skulle få de rummet så inte mycket kvar att göra där heller. 
 
De har varit hit 2 spekulanter och kollat som verkar seriöst intresserad, en som förmodligen kommer tillbaka i morgon igen. 
Sen ringde de en från Härjedalen idag som vill flytta hemåt igen så de kommer och kollar, sen har vi en till oxå som vill titta så hoppas vi blir av med de. 
Annars hyr vi ut, har flera på kö till de med så de lär lösa sig... 
 
 
 
 

lite var stans...

.... Och river och sliter nu....
Igår kväll tömde jag och Nikolaj källaren, så nu står allt packat och klart i trappen färdigt för flytt!
De kommer bli massa att göra framöver så skönt att ha sånt gjort som man ändå inte använder sig av.
Vi har ju förvarat krukor, jord, färg och tapet saker bla i källaren och de kommer ju inte användas här mer.

I morse låg ja kvar länge i sängen, sen ut och mucka och halma upp lite och in med ädla och snygga upp henne lite. Ser inte ut som Dusty klarar sig från fång i år heller :-( jävla skit!! Håller tummen för de andra 3 iaf.
Fjant hade ju lyckats komma in till Lena och gänget en dag och käka hösilage där men peppar peppar verkar han klara sig, dock kanske han inte varit där så länge när ja såg honom heller...


jävla skit rent ut sagt!

 
Ja igår när vi kom till huset så märker Tomas att de står och läker vatten nere i rummet där de precis åtgärdat vattenskadan!! 
Kanske fanns de trots allt en mening med att snickaren aldrig la igen golvet för då har de dröjt länge innan vi märkt något kanske.... 
Så de blev till och ringa och de kom hjälp, döm av vår förvåning när ena röret rostat av med endast någon mm har röret suttit ihop och nu alltså smällt av. Men de skulle inte ha läkt ändå om de inte vore för att vatten kranen inte var stängd!
Så i morse fick ja åter igen ringa dina och träta, de skulle självklart skicka dit snickarna igen och röret som gått av skulle åtgärdas men nu ska de väl stå öppet igen ett tag och torka. 
Men ja jag är inte glad för de har verkligen varit på väg att skett ett stort jävla bedrägeri här som de verkar. 
Å ja vill skriva men nej ja ska låta bli.... 
Verkar som alla idioter försöker se varje chans att blåsa folk iaf, å när passar de bättre än när folk ska byta hus, säljaren tror de är som de ska och köparen får göra något som säljaren tror den betalt för, fy och usch alltså... 
Tur de går ha en öppen och ärlig dialog med säljaren! 
 
Vi har fått prisförlag på toa nu iaf och ja måst bara säga att oj vad de skiljer... 
 

så läsvärt och sant...

Får jag presentera mig, jag heter travhäst
Innan jag föddes var min pappa allra bäst
Ägarna planerade mig noga och gärna
De kallade mig för morgondagens stjärna

Jag växte upp på sommarbetet med mamma
Mina fölvänner och jag sprang så det damma
Tiden gick och jag fick flytta
Lära mig stå på box och göra lite nytta

Vänja mig med sele vagn och bett
Kondition tränades och trava var lätt
Allt gick snabbt och smidigt
Så ägarna ville starta mig tidigt

Var en väldigt snäll häst utan ovanor
Fick resa runt och se många travbanor
Kusken smackade och min svett rann
Många gånger lönade det sig för vi vann

Ägaren lycklig, rik och nöjd
Allt var en väldans fröjd
Sen kom problemen jag fick ont i kroppen
Behövde vila men det blev droppen

Jag har kämpat och slitit för mina kära
Allt gick så snabbt och slutet är nära
Springer man inte är man en skam
Ingen vill ha mig för jag är ej lönsam

Jag är inte gammal avdankad och slut
Behöver bara i lugnet vila ut
Tänkt om jag fick önska en sista sak
Ett nytt liv hos någon i sakta mak

Vart tog värdet i mig vägen
Gjort mitt bästa i alla lägen
Minns när jag var pigg och snabb som pilen
Men det är ändå försent, hör nu slaktbilen…. (Författare-Victoria Rosenqvist).

Hej då Ärnst...

Ja då har Ärnst flyttat, blandade känslor så klart, men ja har tyvärr inte orken och tiden han krävde så nu kommer killen få mer tid och uppmärksamhet som han förtjänar. Han kommer dessutom köras in och få en liten uppgift om allt funkar och så. Kunde kanske valt ett bättre väder men de tog sig hem trots snön, nu mer bor han i Norrtälje/Rimbo skogen med 2 vbl som kompisar, hoppas de kommer funka mellan dom nu då..
Stor och fin box med god blötmat :-) Lycka till Tina med honom!! Så till husnyheter..... Vi har åter igen blivit muntligt lovad huset och även fått, ett ungefärligt pris så vi har tackat ja till huset nu.... Så nu väntar vi på att få de på papper innan man vågar ropa hej helt å hållet. Man vet aldrig vad eller vem som kan komma emellan, men hoppas ju så klart att de blir köp, ett muntligt avtal ska ju gälla de med :-) Så vårat hus är till salu, sprid så fler får veta ;-) Kopiera gärna och klistra in lite här och där... Nu säljer vi vår hästgård strax utanför Edsbyn, totalt 3.2 ha. 4 rum och kök med ny jordvärme. Stall med 6 boxar med möjlighet att bygga om/till/nytt. Mer info och bilder på: www.almeskullentillsalu.blogg.se Priset är utgångs pris och vid flera spekulanter blir de budgivning.

Nu säljer vi vår gård!

Mer info på

www.almeskullentillsalu.blogg.se

Tyvärr....


Fick den här lilla tjejen bli en ängla katt igår endast 7 månader gammal...
Ett jätte svårt beslut att ta men hennes första 6 veckor i livet gjorde att hon inte lät sig luras av oss människor....
På de 6 månader hon bott inne med oss har jag endast lyckats ta på henne en par gånger utan att hon var:t livrädd, de har inte gått lyfta henne en enda gång heller. Å trots de så har hon alltid varit med och varit social men då med några dm avstånd.
Inte en seriös människa har svarat på henne på annons... Å med tanke på att skrållan inte längre orka med en kattunge och inte våga gå på lådan och satt sig nere några gånger nu och jag verkligen pressat henne och försökt hålla henne osv så har hon tyvärr sagt ifrånmnågra gånger nu så beslutet var oundvikligt nu...
Med risk att barnen skulle tränga in henne i ett hörn eller så och bli anfallen, att hon börja bli könsmogen och inte gick ge piller så tror ja trots allt att de bästa beslutet är taget....

Dock är hon saknad trots allt, för hon var egen, men rolig ändå, ja får helt enkelt glädja mig åt hennes 4 syskon som trots allt fick bra hem och blev tama katter... Å många tårar har de kommit för ett litet liv är trots slut pga mig!!

Förlåt tjejen, hoppas du har de bättre där du är nu <3

sömnlösa nätter...

Med 2 små barn som vaknar 1-3 gånger var per natt oftast och en mamma som inte somnar om i första taget gör att nätterna är nästintill sömnlösa här för mig så de blir mycket extra tid att funderar på...
Vist ibland sover Nikolaj en hel natt och båda somnar om relativt snabbt så man ska inte gnälla egentligen, de kunde vara värre!
Eftersom ja sluta amma i mitten av januari så får Ajje välling vissa nätter, är väl en stor omställning för honom som ätit flera gånger per natt i 11 månader :-)

Blir de flytt får dom varsitt rum i anknytning till vårat sovrum så då hoppas ja de ska dels bli bättre att lägga dom och sen att de ska sova hela nätterna så småningom.
Just nu bor vi lite som i ett getto, vi delar alla sovrum!
Tur nog vaknar inte den ena om den andra gör de men de påverkar säkert sömnen ändå...
Å vid läggning är Nikolaj så livlig så Ajje får somna nere och sen bär vi med han upp när vi ska lägga oss.
Skulle de inte bli någon flytt måste vi försöka fixa rum åt dom ändå, iaf så lajlaj får ett eget.
Då ryker kattrummet/förrådet, å vad ska man göra av alla dom sakerna då?!
Vi har ju ingenstans att göra av sakerna alls, varken inne eller ute...
Allt de vi äger förutom de som ryms i en garderob måste vara framme och inne i huset om ni förstår hur ja menar, de finns inget förråd eller skrubb att förvara något i.
Så blir vi kvar måste de nog byggas ut om alla ska trivas....

Vad som mer ska göras blir en ny ligghall åt små hästarna, den dom har var provisorisk lösning för x antal år sen och den rymmer inte 10 st lagligt, just nu funkar de ju när de bara är 6 st där när killarna går själv och är inne på nätterna men bara Ärnst kulor ryker vill ja ha alla tillsammans igen, eller ev någon liten som tål hösilage tillsammans med Tepee kanske.
De har ändrat lagen så man behöver inte förpröva om man ska bygga ligghall längre för upp till 10 hästar så de är ju kanon!

Nya foderstationer har växt i tankarna oxå, så de kommer bli lite bygga av i vår och förhoppningen är att alltid ha foder ute åt shettis:arna eller iaf bara mata en gång per dygn. Tror de kan vara mycket de som gör att de är svårt att sova, man är trött på kvällen men man ska ut i kylan och göra ett styrkepass varje kväll med foder och vatten och man blir helt enkelt pigg igen...
Kanske kan de räcka med att göra kväll med djuren tidigare och endast nattpinka Izor sent....

Just nu ligger ja med Nikolaj som ska sova middag, Alexander har nyss somnat och ja hör precis svärfar komma med foderleverans, bara hoppas inte Izor ylar och skäller så Ajje vaknar där nere nu!

Jennie // mamma till världens bästa pojkar!

Huset...

Ja här är huset iaf, var dit idag med och kolla ladugården, Tomas har fått för sig att den skulle bevaras men nu har även han slagit de ut tanken! De är riktigt riktigt slut! Så ruttet så han knappt våga gå in och förbjöd mig att kolla där längst in där de såg väldigt spännande ut men dit fick ja alltså inte gå ;-)

Vi vet när bouppteckningen är och att de.skall värderas efter de, sen kan vi få ett pris!
Så bara vänta vidare....Håller på fixar lite stolar, svårt när ungarna ska vara med men de blir snyggt tycker ja! Skönt med skinn på sitsen så de går torka av lätt...


Annars händer inte mycket, ungarna är i en period och vaknar flera gånger per natt så ja är glad om de blir 1-2 timmars sömn per natt, så man är som i dvala hela dagarna och lättirriterad :-( men de är väl en del av livet som småbarnsförälder.

här kommer de iaf bli en toalett, bara avlopp som saknas då...

lite annorlunda kök, dock finns ett användbart oxå...

RSS 2.0