ser bra ut idag med...

Mala tjejen alltså, tänk vilka trevliga och sociala får ja har!
Glad att ja har dom faktiskt, alla som träffat dom tycker att de är trevliga damer.

Är fortsatt nöjd med transporten oxå :-)

Bollkul är ju något vi spenderar våra söndagar med, de är hinderbana och olika lekar och lite boll aktiviteter, idag var ingen bra dag där för Nikolaj, han grina rejält 2 gånger så vi åkte hem istället.... 2 gånger kvar och hoppas de är roligt igen de gångerna.
Egentligen är de ju från 3 år och uppåt, så 2.5 år kanske är i tidigaste laget men Nikolaj har lärt sig massor där, så till hösten kommer de förmodligen funka ännu bättre. De äldsta barnen är ju runt 7 år och kollar man på hinderbanan så klarar ju Nikolaj av allt som de gör, dock inte samma teknik men han är duktig, speciellt på att klättra!

Soffa....
Våran otur med soffa fortsätter :-(
Lilla Ajje mannen kissa ju ner tyg soffan här om dagen och vad gör kattfan, ja läs skrållan, jo hön kissar över!!
Så nu har vi 2 sitsen och hörnet kvar av den hörnsoffan och så klart gick ju inte gaveln sätta på hörndelen så de blev till att hämta ner fåtöljen efter Atlas så nu har vi absolut världens mest otrevliga vardagsrum man kan tänka sig!
Typ bara skratta åt Skiten för fy fan vad less man blir ibland...

Paniken växer och växer, huset blir mindre och mindre och alla saker blir fler och fler... Den hemtrevnad man en gång haft är som bortblåst, vi lever som i en jätte stor leksuga som de känns..
Å inget händer med de tilltänkta huset och ja har tröttnat på att ordna och fixa allt så just nu känns de lättare att bara ringa till en snickare och få de här huset utbyggt...
För i ärlighetens namn kommer ja förmodligen inte orka med att fixa allt de innebär med en flytt, renovering, myndigheter, banker, mäklare, hantverkare, kommun, länsstyrelse, jordbruksverket osv helt själv...
De har gått 3 månader nu och inte ett enda dugg har hänt från något håll och tiden tickar på för var dag som går...
De var den här våren vi hade möjlighet att skaffa ett renoveringsobjekt, efter sommaren börjar ja jobba igen och någon ledig tid kommer de ju inte bli mer gånger, inte så här länge iaf..
Än ger ja inte upp hoppet men dyker ett annat hus upp inom snar framtid och de känns bra får man väl slå till på de istället då...
De är alltså en lagfart som drar ut på tiden och ja anser ju att man kan betala handpenning och skriva papper på att köpet fullföljs när lagfarten kommer så vi kan börja på i någon ände men de är ja de...
Fortsättning följer väl på husfronten...


Tråkigt och roligt, igen.....

 
Igår när Åsa och barnen var här och lekte såg vi att stackars lilla Mala var rejält halt, hon var hur pigg och fin som helst tidigare på morgonen, men nu såg de illa ut. 
Ungefär som en häst som fått en hovböld, stödde ner tå delen ibland. Inne på driften gick hon mycket bättre. 
Titta igenom och såg inget speciellt, viste faktiskt inte vad ja leta heller men de såg inte ut som något ben var av iaf. 
Lite dum dag att få sjukt djur på då "långresa" var inplanerad. 
Men ja tänkte ändå att hon får lite tid på sig eftersom hon rörde hela benet, lite svullen över kotan var hon trots allt och ville inte gärna böja den leden. 
 
Så hon fick helt enkelt vara och ja fortsatt mina planer och vi fixa de sista med Värmlandsvagnen och så begav vi oss mot Ljusdal för andra gången på 2 veckor.
Transportbyte stod på tur!! 
 
Vilken vagn alltså! 
Vilken klasskillnad, märks mycket väl att de skiljer 100.000 kr i nyköps pris på dessa vagnar. 
Tomas kände inte av vagnen alls på vägen hem, inte ett ljud eller ryck den gjorde :-P 
 
Vagnen är alltså en umesläp, motsvarande b50, med frontinlastning, dörrar bakom hästen, shettisanpassad, fönster, taklucka, och extremt fint skick, ser nästan helt ny ut! 
Dock är vagnen en specialtillverkad modell då den skulle bli djurambulans så den är unik. Lång, bred och hög, den är längre invändigt än vad hela vv vagnen var med drag och allt så nu finns plats. De ryms utan bekymmer 3 rundbalar iaf.... 
 
 
Så nu ska nog inte ja behöva byta vagn mer, synd den inte var tvättad på bilderna utifrån, inne ser den ju nästan ny ut ändå, inte har då ja kunnat spegla mig i glansen på mina tidigare transporter iaf! 
 
 
Tomas blev importerad av vagnen och de var skönt, hade ändå tänkt byta bort vv vagnen bara den var besiktad i sommar men nu blev de lite tidigare. 
Så nu ska rav4:an säljas bara den kommer från Edsbylack nån gång! 
 
Väl hemma igen tycker ja stackars Mala ser lika ut, kollar igen igenom henne men hittar inget nu heller. Bestämmer mig för att göra en liten hage så inte Tepee kan jaga fåren under natten. Hon känns pigg och äter och stöder på benet på mjukt underlag så hon får några dagar på sig tänker ja... 
In och googla på hälta hos får, hittar flera lika historier och känner mig lite lugnare, ändå gnor tanken om benbrott, tackan är 10 år och ska inte behöva lida i onödan känner ja och börjar fundera på vem och hur hon ska få sluta sina dagar :-( 
I morse när marken frusit kommer hon hoppande på 3 ben och nu verkligen hänger vänster framben, hon stöder inte alls på de, sista chansen och ett sista tappra försök för tackans skull, Tomas får följa med ut och hjälpa mig hålla henne, klipper klöven de ja kan och letar och riktigt letar överallt, hittar lite smuts mellan tårna, ett lite grövre höstrå vid ballen men inte mer än så... 
Så nu finns inget mer att göra än vänta, man kan tydligen vänta några dagar om man inte vill ta döden som första alternativ, stickor i fötter på får kan tydligen ge såna här symptom. 
Mala kan stöda på hela benet när hon är i ligghallen så vi avvaktar... 
Åker på byn, till Alfta, runt en sväng, på barnloppis och fyndar åker hem och där hade de minst sagt hänt saker... 
Mala kommer och går på alla 4 ben som om inget hänt!! 
Fantastiskt! 
Måste ju varit de lilla grova strå som stuckit henne trots allt eftersom hon stödde på tån och inte gärna bak av foten :-) 
Om under kan ske har de hänt här idag. så bara riva lilla hagen och låta de beta på och vara med Tepee igen.
 
Måste bara in med bilder busungarna mina. 
 
 
 
 
 

äntligen

Får man säga grattis till Anna och Jonas som fått sin lilla Vera...

Vilken väntan, nästan värre att sitta hemma och undra än att vara med på en förlossning nästan ju :-)

härlig dag

Strålande sol, dock blåsigt idag, perfekt för en körtur.
En planerad sträcka som tyvärr fick bli en plan b då vägen var isig ochpsnöig, på tok för tung att åka rockard på.
Så de fick bli en tur över bron i gammel homna och en snabb visit i skogen där, bra träning att gå där, Fjant har aldrig varit över på den sidan förr.
Men inga större bekymmer att ta sig över med honom :-)
Vad glad ja är att ja har Keeley som vän så man har någon att språka häst med dygnen runt :-D 
Alltid kul att ha sällskap i stall och på sina turer! 
Hoppas fler vill följa oss nån gång...

Ett roligt och lite lugnande samtal igår, skriver mer om de vid ett annat tillfälle!

 
 

hälsningetur...

Blev de igår...
Åkte till forsa och köpte en säng till Nikolaj. Hans spjälsäng braka botten på och vi laga den lite snabbt men de börjar ändå bli dax för en riktig säng.
De blev en ur mammut serien med sängbord, så nu ligger han i den första natten, utan sån där bräda som skydd, bara hoppas de går bra.

Resan kunde ju ha börjat bättre, värsta hagel skuren på e4.an med en otäck singelolycka som följd, såg dock ut som föraren klarat sig, men 2 bärgare och ambulans och en krockad bil ser otäckt ut! Tur de där räcket finns som bromsar upp bra.
Snö fanns de massor av och de var som att köra i en vägg nästan för man såg inget.

Vi tog vägen över Ljusdal och kolla på en jätte transport! Vilken dröm, å inga väggar som kan ruttna på den heller, allt som ja önskar på en transport har den, å de skulle utan bekymmer gå att köra 3 rundbalar i den då lastytan är över 4 m! Alltså längre invändigt än hela totala av de ja har.
Men....
Saaben och mitt körkort får inte dra den :-(
Toyotan får ja dra den med, men den tänkte ja sälja för att finansiera köpet, samt byta in Värmlandsvagnen och då har de gått +/-0 ungefär...
Tänk om pengar växte på träd!!
Ja skulle lekande lätt kunna köra 4 shettisar samtidigt i den.
Frontlastning, åka bakåt och dubbla skötdörrar och dörrar bakom hästarna är mina önskemål, att de dessutom var 2 fönster, taklucka, stora dubbla lysen invändigt ser ja som bonus!
Absolut bästa var att den var shettisanpassad med bomhöjd.
Ja ja man kan inte få allt man vill ha, men surt att de inte skulle kosta mig just många korvören att få en sån vagn!
Men Toyotan är ju för övrigt på verkstaden och de räknar med att behålla den runt 5 veckor!!
Nu känner ja att de bästa vore att den blev inlöst helt enkelt...

Sen blev de ett studiebesök och kolla in lite shettisar och shettisprat så klart. Alltid kul.

Sen for vi hemöver, åkte över Färila och där blev de en liten fika paus, som ja lika gärna kunnat hoppa över för mackan var då blähä riktigt och glad ja slapp magsjuka! Tack för sällskapet Keeley :-)

Idag när jag åkte från byn kom ett lodjur och gick från min hage, över vägen och in i skogen, men han hann ställa upp sig fint på vägen och titta på oss först. Tur för den att ja inte hann fram....
Ont i öronen fick han förmodligen så hoppas den håller sig från oss nu, funkar ju inget vidare om de ska plocka katter från gården :-(

Så inget händer med huset vi tänkt köpa heller, ingen snickrar igen toan, ingen lagfart kommer och folk tycker vi är knäpp som vill köpa ett renoveringsobjekt, men vi är ju som vi är och inte som vi borde så vi vill ändå ha de, dock börjar tiden ticka och skulle något annat dyka upp är vi öppen för förslag....

Vill du prova AloeVera?
Kontakta mig! De finns till både in och utsida, mjukgörande, klåstillande, vitaminer, till husdjur, smink, hud och hår, viktminskning, rengöringsmedel och mycket annat smått och gott!
lampa till tapeten

 
 
Tror denna lampa matchar till fåglarna faktisk...
 
Hittade även en lus på Turbo nu i dag så nu blir de vtill att ringa veterinären i morgon, dock kliar han just inte nå men om fjant ligger några dagar före kanske de håller på kläckas på andra nu så de kommer mer och mer? 
 
Fjant är inne på nätterna nu när vädret ser lite ostabilt ut och gör Dusty sällskap. men vill gärna inte raka fler! 
Blir lite in och ut med både hästar och barn flera gånger om dagen nu ett tag men dde får så lov att vara så nu :) 
 

så snygg!!!

Den där tapeten med en limegrön, stor och rund lampa med övriga vita väggar blir de kanon!
 
Synd bara inget alls händer med huset, nu har ja pratat 2 g med försäkringsbolaget som lovat isolera golvet och lägga igen de men sen har inget hänt ändå... 
 
Sjuka barn, så synd om dom när de inte mår bra och har ont här och där. Men de är skitjobbigt att vara ensam hemma och inte räcka till, Ajje har knappt kunna vara på golvet alls i 2 veckors tid utan har bara skrikit om ja inte gått och burit honom, samt att nätterna varit sömnlösa nästan varje natt. 
Men nu verkar de vara på väg åt rätt håll sen igår iaf! 
Hoppas de är pigg i morgon när bollkul börjar efter uppehållet. 
 
Igår var de extra skönt att få komma ut någon timme med Fjant och bara höra lugnet och tystheten efter denna vecka.... 
 
Mindre roligt att ja hitta en lus på Fjant i veckan, har misstänkt några dagar då ja sett han kliat och fått hårlösa fläckar, efter mycket letande hitta jag 1 enda lus! 
Så de blev helrakning av stackarn men ack så skönt han tycker de är och vad pigg han var att köra. 
Hitta inte någon mer kuse när pälsen föll men klart de måste varit fler.... 
 
 
 

Forever aloeVera!

Ja är nu återförsäljare av aloeVera produkter från forever så vill ni prova på nån fitness, wellness produkt så säg till!!

De är bla
*kosttillskott & vitaminer.
*spa,
*hem och husdjur,
*träning,
*form och viktkontroll,
*hud, mycket mjukgörande.
*hår
*solskydd till barn
*make upp m.m.
Finns produkter som används vid eksem och fång på häst bla. Bra priser dessutom

AloeVera är ju känd för sin läkande effekt, de produkter ja använt har jag varit mycket nöjd med.

inget nytt...

Sjukdom och elände är de enda som hänt.i helgen typ...
Först Alexander feber torsdag-måndag, trött och klen men inte kunnat sova mer än små stunder... Men idag verkar han må bra om än trött.
Så börja Nikolaj må dåligt lördag natt oxå, grina mest första delen av natten men fick Alvedon att sova på och de funka.
Men han är lite förkyld och ont lite här och där säger han och går på halvfart.

Nuvarande hus: finns en par spekulanter som verkar seriös nu, samt några till som vill titta.
Hemskt vilket nyfiket folk de finns egentligen, såna som låtsas vara intresserad fast de egentligen inte ens har planer på att flytta varken hit eller någon annanstans utan bara vill glåma och höra andras ekonomi och lån, utgifter m.m. ja tyvärr verkar sånt folk höra av sig på både hus, bil och djur försäljningar tydligen!

Kommande hus: inte hänt något alls varken praktiskt eller annat..

Övriga planer: är de full fart på! Drifter börjar ta form i fantasin och ja räknar på virke för fullt.
Är de nå ja är bra på så är de iaf planera, organisera och rita & räkna!

RSS 2.0