Tråkigt och roligt, igen.....

 
Igår när Åsa och barnen var här och lekte såg vi att stackars lilla Mala var rejält halt, hon var hur pigg och fin som helst tidigare på morgonen, men nu såg de illa ut. 
Ungefär som en häst som fått en hovböld, stödde ner tå delen ibland. Inne på driften gick hon mycket bättre. 
Titta igenom och såg inget speciellt, viste faktiskt inte vad ja leta heller men de såg inte ut som något ben var av iaf. 
Lite dum dag att få sjukt djur på då "långresa" var inplanerad. 
Men ja tänkte ändå att hon får lite tid på sig eftersom hon rörde hela benet, lite svullen över kotan var hon trots allt och ville inte gärna böja den leden. 
 
Så hon fick helt enkelt vara och ja fortsatt mina planer och vi fixa de sista med Värmlandsvagnen och så begav vi oss mot Ljusdal för andra gången på 2 veckor.
Transportbyte stod på tur!! 
 
Vilken vagn alltså! 
Vilken klasskillnad, märks mycket väl att de skiljer 100.000 kr i nyköps pris på dessa vagnar. 
Tomas kände inte av vagnen alls på vägen hem, inte ett ljud eller ryck den gjorde :-P 
 
Vagnen är alltså en umesläp, motsvarande b50, med frontinlastning, dörrar bakom hästen, shettisanpassad, fönster, taklucka, och extremt fint skick, ser nästan helt ny ut! 
Dock är vagnen en specialtillverkad modell då den skulle bli djurambulans så den är unik. Lång, bred och hög, den är längre invändigt än vad hela vv vagnen var med drag och allt så nu finns plats. De ryms utan bekymmer 3 rundbalar iaf.... 
 
 
Så nu ska nog inte ja behöva byta vagn mer, synd den inte var tvättad på bilderna utifrån, inne ser den ju nästan ny ut ändå, inte har då ja kunnat spegla mig i glansen på mina tidigare transporter iaf! 
 
 
Tomas blev importerad av vagnen och de var skönt, hade ändå tänkt byta bort vv vagnen bara den var besiktad i sommar men nu blev de lite tidigare. 
Så nu ska rav4:an säljas bara den kommer från Edsbylack nån gång! 
 
Väl hemma igen tycker ja stackars Mala ser lika ut, kollar igen igenom henne men hittar inget nu heller. Bestämmer mig för att göra en liten hage så inte Tepee kan jaga fåren under natten. Hon känns pigg och äter och stöder på benet på mjukt underlag så hon får några dagar på sig tänker ja... 
In och googla på hälta hos får, hittar flera lika historier och känner mig lite lugnare, ändå gnor tanken om benbrott, tackan är 10 år och ska inte behöva lida i onödan känner ja och börjar fundera på vem och hur hon ska få sluta sina dagar :-( 
I morse när marken frusit kommer hon hoppande på 3 ben och nu verkligen hänger vänster framben, hon stöder inte alls på de, sista chansen och ett sista tappra försök för tackans skull, Tomas får följa med ut och hjälpa mig hålla henne, klipper klöven de ja kan och letar och riktigt letar överallt, hittar lite smuts mellan tårna, ett lite grövre höstrå vid ballen men inte mer än så... 
Så nu finns inget mer att göra än vänta, man kan tydligen vänta några dagar om man inte vill ta döden som första alternativ, stickor i fötter på får kan tydligen ge såna här symptom. 
Mala kan stöda på hela benet när hon är i ligghallen så vi avvaktar... 
Åker på byn, till Alfta, runt en sväng, på barnloppis och fyndar åker hem och där hade de minst sagt hänt saker... 
Mala kommer och går på alla 4 ben som om inget hänt!! 
Fantastiskt! 
Måste ju varit de lilla grova strå som stuckit henne trots allt eftersom hon stödde på tån och inte gärna bak av foten :-) 
Om under kan ske har de hänt här idag. så bara riva lilla hagen och låta de beta på och vara med Tepee igen.
 
Måste bara in med bilder busungarna mina. 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Läcker vagn ;)

Svar: Super nöjd :-D
Jennie

2014-04-04 @ 13:52:16
URL: http://nogg.se/AnnaSall

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0