Fyllehäst...



Bra med boxdörr som man kan vila huvudet på så man orkar stå säger Dusty Rose efter att ha fått sig en rejäl fylla!

JA de var alltså veterinär besök här hemma idag igen, lika bra jag inreder ett rum åt öjvind snart...
DE var dax att kolla Dustys tänder om de kan ha varit nå med dom som gjort att hon haft kolik förr och fång nu osv. Hon hade 2 hakar, tandfickor på insidan samt en tand som var för kort så den som sitter uppe var något för lång.
Dock var de Inget som skulle ha av betydelse, han rapsa ner hakarna och tyckte vi skulle ha koll på tanden som var kort.
Dock går hon inte riktigt rent ännu, hon ska börja med medicin igen samt få åka på röntgen så snart vi får tid för att kolla rotation eller sänkning.
Tvär sluta med hösilaget direkt tyckte han oxå, dom får bara på kvällarna nu. De har ju inget med fodret i sig att göra utan att varje bal man öppnar blir som ett foderbyte och en känslig häst klarar inte de på samma vis. Så vi prövar, hon är pigg och glad och äter bra i övrigt just nu.

Flinga...
Hon har ju inte heller varit helt 100.
Dels har hon ju sina kotor bak som är som dom är, knäpper och rullar över. Så hon har ju en säregen gång den tjejen.
Tycker ju även att hon har varit slög fram med puls så han fick kolla henne med.
Börja bra, Flinga smet ur boxen men öjvind fick tag på henne i liret, tog och gick och visa upp henne.
Fortsatte bra, Flinga travar iväg, reser sig, Tvär kastar, framslår osv så någon fick sig ett gott skratt hörde jag!
MEN varför beter hon sig så här så fort de blir något nytt?!
Hon är ju snäll och följsam jämt annars, men verkar bli stressad på nå vis...
Han trodde kotorna bak skulle stabilisera sig, Turbo var ju lika men bra nu. Men jag var mer orolig över fram, men fanns Inget som tydde på inflammation eller FÅNG där nu som tur var! Så ingen behandling eller åtgärd för henne idag. Men skönt hon är kollad...

Nu får de vara nog med sjukstuga här, vet ej om jag skrev mycke om LångÖra?
Men han var ju inge pigg en kväll, hade fått en böld som spruckit på kinden, efter närmare koll ser jag att tänderna slitit snett, han åt knappt pellets, jag ville inte slå ihjäl honom och Inte Tomas heller... Så vi avvakta, blir han sämre bestämmer vi oss för att stoppa han i en låda så ska Tomas ta hagelbössan...
Pratar med Sara som är en van uppfödare sen många år men hon har aldrig klippt nå tänder, men hennes Lars är van att ta bort kaniner så vi fick ringa om vi behövde hjälp. Men då kommer Karin in och hör vad vi pratar om, hon är van de här med kanintänder så jag får en snabb lektion.
Nu har bölden tömts och torkat bort. LångÖra tuggar både hö och grenar igen så de gick vägen som tur var denna gång. 3 dygn var lite velig Ang honom men vilken tur vi gav han chansen! Nu har allt varit som vanligt senaste 5 dagarna med honom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0