Här vilar den gladaste av alla glada, Dinkiez Atlas...


Ridbanan börjar se ut som en nu...Ja livet måste vidare, hur tungt och tomt DE än är så måste allt flyta på så gården rullar...
Nikolaj behöver en mamma, å tur jag har han att tänka på, Men ändå Moler de i skallen, varför? vad gick fel?
Jag vet vad jag måste göra, men har lite svårt att veta hur bara! Men så fort Nikolaj sover middag letar jag Info, vänder och vrider, och funderar. DE ska gå, men lite svårare denna gång, men jag ska, jag kan och jag ger mig inte utan strid...

Ridbanan börjar bli ridbar, första gången den användes Nu ikväll, å de upplevs inte så litet ändå. Men jag hade lite bestyr med bokstäverna, jag fick söka på nätet innan de klicka vilka och var de skulle vara...

Förra måndagen slog jag till och köpte husvagn!
Nikolaj ska inte bli sittande hemma varje år bara för att jag har alla djur, å en husvagn skulle ju underlätta helt så Atlas har kunna följa med oss på semester, så strax före kl 23 förra måndagen rullar Tomas in på gården med min nyinköpta vagn. Inte ens 30 minuter senare börjar Atlas bli lite orolig, sen brakade då helvetes dygnen igång...
Bilder på vagnen kommer!

Xacamo är tillbaka på gården, å tur är nog de! Roligt att DE trivdes tidigare och kom tillbaka...
Nu ska jag kolla tradera, har tur nog sålt lite där samt globus sadeln. Kan ju vara bra när de gick på 6900 drygt att hämta hem Atlas från sjukhuset! Över 18 tusen hade de gått på för 2 dygn... å skrattretande riktigt så fick jag 7400 kr i föräldrarpenning denna månad!!

Farväl älskade vän, R.I.P 100319-120524


Väck mig ur denna mardröm...
Varför???
Tänk om jag gjort si, tänk om jag gjort så....
Livfulla Atlas insjukna hastigt sent på kvällen 21 maj, på natten fick han 40.9 i feber, får tyvärr inte tag på någon veterinär som kan ta emot oss.
Alternativet är vänta en par timmar och åka och vara framme när Faludjursjukhus öppnar, eller åka 20 mil till för att ta oss till strömsholm. Tids mässigt skulle han få hjälp runt halv 8 på morgon vad jag än valde.
Å tyvärr valde jag Falun, som åter igen misslyckats med i stort sett allt!!!
Vi lämnar en Atlas som är mycke piggare än hemma, febern på väg mer, han kan sitta, ligga och stå. DE är jag och Lena som går ut och kissar honom de sista vi gör innan han skrivs in!
Sen går allt så fel de bara kan, tänker i detta inlägg bespara er på detaljer.
Diagnosen var hjärnhinneinflammation, och För att fast ställa vilken form så måste de på operation och söva och ta prov på Hjärnhinna/ryggmärg.
Självklart undrar jag då över risken med att söva en dålig hund, svaret är att DE alltid är en liten risk men inte större risk för Atlas än någon annan. DE är ett rutin ingrepp som går snabbt.
Där med får vi klappa om och säga hej då till Atlas, tanken slår alltid en sån gång, tänk OM de är sista gången jag ser han... SÅ går han iväg så glatt med sköterskan...
Kvar står en gråtande jag, som just i denna stund sviker Atlas för all framtid, jag överger min egen hund när han behöver mig som mest inom några timmar...
NU följer 2 dygn av plåga och ren jävla missär! Allt finns dokumenterat i journal.
Att en hund ska behöva plågas ihjäl och självdö på ett djursjukhus är helt ofattbart.
Varje minut som går, varje minut som Atlas kämpar och plågas tjänar dom pengar på!!
Jag kommer aldrig förlåta mig själv för vad jag utsatt älskade Atlas för!!
Jag är jätte ledsen för att han är död, han kommer inte tillbaka, men jag är mest förbannad över hur allt gått till så sorgen är liksom bortträngd av ren ilska!!
Atlas är nu begravd här hemma, inte en minut till han skulle behöva vara kvar på DE där stället...

R.I.P älskade vän, Du fattas oss! Du var som Du var, du var annorlunda, de fanns ingen off knapp på dig men du var alltid så glad, livlig och positiv och alltid startklar... jag var så rädd om dig så jag blev galen på dig när du sprang som skjuten ur en kanon, rädd att du skulle gå sönder, jag blev tokig på allt du åt för jag var rädd de skulle bli de sista du åt, jag kände mig trygg när du skulle få hjälp av kunnigt folk, DE BLEV DIN DÖD!!
FÖRLÅT FÖR ALLT LIDANDE JAG UTSATT DIG FÖR ÄLSKADE VÄN!!!
För alltid i våra hjärtan vännen....

tiggeri....


Ja dom här har jag tiggt åt mig idag, på köp & sälj på Facebook.
Lönar sig ibland att prova söka nå man behöver!
Av 3 svar var 2 gratis så jag hämta dom, lite ovanligt med ett mintgrönt badkar? JA jag har nog inte sett något tidigare vad jag kan minnas....
Tack till Jan Berglin och pappas kusin Ellinor Ivarsson för badkaren, nufår hästarna vatten även denna sommar ;-)

Nu är alla stolp på plats samt 2 rep på ridbanan, bara vänta de går göra något åt underlaget nu då...

DE var allt för ikväll, förutom att DE inte är nå nytt på Jenka fronten!! Inga tecken alls på att bäbis ska ut!!!

köp/sälj/byt!


Ja nu har jag sålt iväg lite kläder och häst saker igen.
För de pengarna så köpte jag mig en crosstrainer, har vela ha en sån i flera år nu och när jag hitta en för 400 kr måste jag ju bara slå till. SÅ summan av mina tradera försäljningar och den blev +/- noll ungefär!!

Då svärföräldrarna hjälpt till med foder har de blivit lite + i hästkassan oxå.
Ja ni som känner mig vet ju att DE är olika kassor till olika ändamål ;-)
För de överskottet har jag kosta på mig slowfeeding nät till de små, de är ett 3x3 nät.
För er som inte vet vad de är så kan jag säga att DE är ett finmaskgit nät där man stoppar i foder och hästarna får arbeta lite för att komma åt maten. Jätte bra till hästar som lätt blir tjock om de går på fri tillgång! Nu förlänger man ättiden flera timmar, å en häst mår ju bra av att äta upp till ca 16 timmar per dygn....
Förr var dessa nät skit dyra, nu är dom bara "dyr" så då passa jag på.
Hoppas de kommer fungera, dom håller på att vänja in sig på dom nu och de går bra och dom plockar i sig och tycker de verkar vara en bra sak.
En till stor fördel ska vara att DE minskar på spill, finns till stora rundbalar oxå och de jag sett har de knappt lega ett strå på backen! Men dom näten kostar!! DE var 4 siffrigt sist jag kolla efter dom.

En annan förändring på gården är att en ridbana har tagit form!
Har fundera på olika alternativ fram och tillbaka, allt från rund corall till padock osv...
Nu blev de en ridbana på 20x45 meter, så de blir nog bra trots allt. Något trång åt de större hästarna men samtidigt ska de inte gå där ofta heller. Blir Nikolaj sid sugen när han blir äldre kan de vara bra med inhängnat oxå.
En tanke är att de ska ev bli en liten hinderpark så småning om.
Samt att DE blir belyst till mörka kvällar/dagar när DE går mot höst och vinter.
Å jag kommer även kunna göra lite kör jobb med shettisarna där. Löshoppa, Longera, och arbeta från marken, ja bara fantasin sätter stopp egentligen.

NU blir de nybryggt kaffe!!

Å vänta vidare på föl....

Å här händer de....

ABSOLUT INGENTING NÄR DE GÄLLER FÖL...
Är nog bara inse, hon gick om efter 8 juni helt enkelt, visst kan hon gått över tiden nu, men nä... Hon har bör ha ett tag kvar än hon!!
Idag e första gången de kommi någon droppe när jag försök få ur mjölk, å de var ju bara "sve" vatten de.

Annars händer de lite saker här nu och då, lite nytt på hästfronten lutar de åt att de blir. DE ska bytas Hagar, börja beta, sätta staket, göra rid/kör bana m.m.
Mer info kommer vart efter som de blir nå gjort.

Vet inte riktigt hur jag tänker, Men dum som jag var så tog jag bara mamma ledigt maj ut, så 1 juni är jag tillbaka på jobbet. Där precis allt e nytt!! NYa jobbakompisar, nya distrikt, nytt arbetssystem m.m... Begärde mig på annan grupp i sommar än min "hemma" grupp av flera orsaker!! SÅ jag hamnar i en bra grupp med lite av mina gamla gamla oxå : ) så något kommer ja känna igen iaf ;-)

Nu ska jag återgå till de jag höll på me nyss.... planerar....

Underbart....


Dagens nykomling...


är tyvärr inget föl, men ett jätte troll!
Var och köpte en gåvagn åt Nikolaj idag, såg dom hade ett jätte troll i rabatten.
SÅ jag sa åt tjejen de att - ska du sälja trollet kan du höra av dig!
-du får köpa de sa hon :-)
-för hur mycke då undra jag?
-50 spänn sa hon!!!
Ha ha Ja jag tacka ju och Buga nästan ;-) ett jätte troll för 50 spänn, gissar han kostar runt 4-5 hundra ny...
Å farmor som var med betala gåvagnen så de blev ju ett väldigt kap idag. Nu ska vi bara ställa på bromsen till rätt läge så den inte rullar för snabbt...

Jenka kniper hon....


Ja, jag börjar undra om de inte tog på språnget 8 juni jag, om hon gick om och tog sig då, tyckte de lukta brunst sto både när jag lämna och hämta. Å att DILLBA fick först förvånade mig inte alls trots att vetten trodde tvärt om!
Att DILLBA brunsta när jag lämna viste jag, så egentligen är hon ju ganska exakt i tiden hon då jag lämna slutet på maj.
Men Jenka visar absolut inga som Hellst tecken på att bäbit ska komma ut, fortfarande inga släppta bäckenband, inget ljuver just även om de blivit som små limpor där. Hon äter och dricker något bättre igen.
Bara vänta vidare och hoppas 8 juni trots allt stämmer med språng, annars e risken stor de blir föl när jag börjat jobba...

Trot eller ej, men bilden på Tepee och jennie är tagen FÖRSTA gången de kliar varandra!
Från början när jennie flytta hit var ju allt frid och fröjd, sen släpptes hon ju in med Lena och Tepee. Ju mer tiden gick ju mer börja jennie styra och ställa, hon blev mer och mer hård på Tepee, så fort hon fick chansen så bet hon han och sparka åt han.
Men när Lena måste banta och fick byta hage började problemen bli värre och värre.
Jennie börja nu jaga och gå hårdare åt på Tepee.
Tepee är ju Ingen bråkstake, vågar inte ens ge igen, utan flyttar för minsta signal.
Men nu började han få lite väl mycke tyckte jag, han har haft stora huggmärken som till å me blött, flera sparkar som träffat med rejäl kraft!
Tycker inte att Tepee ska behöva ha de så på gammeldagar så jag har verkligen fundera fram å tillbaka på både ett och annat...
SÅ kom Steve förbi och jag "prata" ut med han eftersom han är väl känd med dom som har de närmsta slakteri :-(
Lät som de tar hästar 3 dagar i veckan nu, å man måste åka dit nu mer då de inte får göras hemma längre. Hur som Hellst sa jag att jag inte bestämt mig än, men de var bara säga till så fixar han allt åt mig...
Detta samtal skedde utanför hästhagen, å se a dagar senare är kortet taget!! De är något lugnare i hagen oxå tycker jag... Så hon får en chans till, men fungerar de inte så får jennie för sitt eget bästa en enkel biljett till de evigt gröna... jätte synd isf men en häst med hennes bakgrund ska inte flytta mer... men fortsättning följer!

Nikolaj med...Morfar och kusinerna Emil och Nova...

De ÄR i morgon de ska ske....


Ja de ÄR då Jenka är beräknad att få min musblacka bäbis!
Tjej eller kille kvittar väl egentligen nu när inga fler shettis föl ska tillverkas på gården...
En syn, eller en dröm, säger mig att jag åker på hingst premiering med 2 st någon gång i framtiden ;-)
SÅ vem vet, kan de vara mina 2 killar jag åker Med?!

Annars då?
Jag bloggar inte mycke längre, dels medvetet och dels brist på tid.
För skriva om de finns de egentligen massor!
Men hur man än vänder och vrider sitter arslet bak, å mycke av de JAG skriver i min egen Blogg misstolkas, vänder och vrids....
Å som de stått några gånger tidigare så snokas de en hel del av fel personer här inne!!
Å alla som läser har inte "goda" avsikter och mår mer än bra om nå tråkigt sker här, samt inte riktigt klarar av om de händer nå roligt....
Så därför har "personlighets texten" uteblivit på slutet...

NU e de bara timmen kvar till 3.e. Ingela och Jörgens födelsedag....
Å kan de bli Ädlas födelsedag Med?? ;-)

RSS 2.0