Roligt och mindre roligt...Vilket ska jag börja med?

Veterinär dag idag, Dusty, Turbo och Bianca klara sig helt idag.
DE roliga är ju Då att både DILLBA och Jenka är dräktig!!
DE skiljde lite på storlek, Jenka har den störtsa ungen så hon kommer förmodligen få först. Den ungen vila nog för den rörde sig inget.
DILLBA hade en lite mindre och livligare bäbis i magen.
Fjant har åkt på fång! Mindre kul... DE är inte mycke men de är, de stadie som vissa kan kalla känning. Men oavsett grad så är ju fång alltid fång.
Tepee, Flinga, Örly, DILLBA, Jenka o jennie i övrigt inte några skavanker som tur var.
Tant vet tyckte för övrigt att de är en väldigt trevlig modell på Atlas!!

Nikolaj hade sov rekord i natt, nästan 4,5 timmar i sträck sov han!! Ända till 02.20, helt otroligt. Så hoppas han börjar sova nu på nätterna. Börjar bli drygt nu när han sover 1-2-3 timmar åt gången på nätterna. DE innebär att jag vaknar och Hinner inte ens somna om förän han vaknar igen. Många nätter jag bara sover en par timmar, å svårt att sova på dagen har jag ju. Men på helgen jagar jag upp Tomas mellan 6 å 7 någon gång och sen sover jag till 9.
Han har varit lite gnällig på dagtid med, från morgon till kväll någon dag faktiskt. Vet inte vad som e fel eller om de är nå tänder på g?

Nu ska jag passa på att ha egen tid, för Nikolaj somna halv 9 så snart vaknar han väl....

vem tar vem?!


Älskling 5 månader idag....


utmanad....

Frågor & Svar Utmanad utav Anna SÄLL

1. Vad gjorde du för 10år sedan?
Jobbade på hemtjänsten, dåvarande grupp 4. Bodde i roteberg och hade Sissi, Tepee, Festis och Truls. Chacko 14 år får somna in och den bästa av dom alla, Apotin föds och flyttar hem!!

2. Vad gjorde du för ett år sedan?
Hade nog just smält att jag skulle bli mamma ;-) jobbade på hemtjänsten dåvarande grupp c2. Bodde med min sambo och alla djur i Älmeskullen. 10 hästar, 8 katter, Atlas, Kurt och några kaniner.

3. Fem snacks du gillar?
Chips, jordnöts ringar, skruvar, godis och choklad!

4. Fem sångtexter som du kan hela texten till?
Många... national sången, vem kan segla, m.m

5. Fem saker som du skulle göra om du var mångmiljonär?
Bygga allt möjligt hela dagarna ;-) sen när jag byggt mitt samhälle skulle jag bo där med utvalt folk som jag skulle försörja! Jag skulle köpa allt jag vela ha och sen räkna kr övrig tid ;-)

6. Fem dåliga vanor?
Sockerberoende, hemma kär, envis, explosiv, tråkig.

7. Fem saker du gillar att göra?
Djur/familje livet kommer först. Sköta om och ta hand om djuren och gården. Skapa/bygga/planera för förändring. Mobiltokig e jag ju. Slita och få lön/utdelning för mödan!!

8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?
Kan aldrig säga aldrig, men skulle inte klä mig obekvämt för ändamålet. Varmt klädd i kyla och mindre klädd i värme helt enkelt! Dock alltid med strumpor på och nästan jämt mössa :-)

9. Fem favoritleksaker?
Mobil telefon, hammare, virke, tolksele, bilen.

10. Tio personer jag vill se göra denna utmaning?
Marie Ivarsson. Linda Edvardsson. Lisa Ivarsson. Är de enda bloggar jag följer förutom Anna... Så de första blir mitt svar då!

Blev utmanad utav Anna Säll=)

Väntar på....


Sommaren.....
Nej då, väntar på att natta hästar och Atlas. Men i skrivande stund är DE - 14 grader. Tur nog älskar hästarna detta väder!!
Har nyss varit ute och mucka, hos de små var de lämpligt och hos de stora skits de ikapp! Nästan så jag tror de bor elefanter där :(

Tomas försöker lägga Nikolaj, lättare sagt än gjort, han Är mest mammig på kvällarna!
Nu tröttna han hör jag.... så då var båda uppe igen då... a bäst jag går ut och fixar då ;)

gounge, häst, m.mNu har Nikolaj sovit bra några nätter igen, skönt för de blir en så underbar gounge av han när han sover, å skiter...
Har blivit kallad till 6 månaders koll, dock första veckan i februari, han blir ju inte 6 förän den 22.a. Men måste väl lita på dom då att DE är ok med vaccinet redan då. Men vid 4 månader var dom väldigt noga att DE inte var en enda dag tidigare...

Hästuppdate:
Jennie styr och ställer, "mellan rang" som hon uppgavs vara klev rätt upp på stegen och bestämmer allt!
Men hon känns som en naturlig ledare, inte bråkig men tydlig. Tittar, lägger öronen bakåt, å vips så törs ingen säga emot. Tepee som är så låg i rang håller verkligen sig bakom.
Alla sover på driften i omgångar, jennie Är ju super nöjd med sitt slott hon!!
Har kolla runt på hingst, hitta en med 10p på typ, å dom hade inte möjlighet att ta emot ston utifrån, å de var ju typiskt!! Men han har en godkänd son som lockar, med inte avståndet till han...
Lite mer efterforskning om jennies liv har jag gjort, inte alltid man får höra de man vill när man köpt häst! Men de mesta låter som de går att lösa om de skulle uppstå problem med henne. Men jätte tacksam att folk är ärlig, inte alla som är de nu för tiden.
Jag ska då iaf försöka ta reda på mer om de 2 tjejer jennie lämnat efter sig, vore roligt att veta hur dom är i psyke och hälsan.

Annars händer inte mycke, livet är ju bara vänta in sova, äta, skita nu typ!
Verkning pågår just nu, Tepee och 3 små gjord, resten kvar. Blev faktiskt Steve som fick hjälpa mig när jennie Skulle in till Lena och Tepee, den första som kommer får hjälpa mig tänkte jag, men de kom ingen.... Så då passa jag på när Tuva hade varit hit och Steve kom och skulle laga hagen.

Är väl några som hört av sig Ang stallplats oxå, men ingen jätte seriös som de verkar. Mest är de pris frågor som mailen handlar om, och små tjejer som funderar på skaffa häst bakom ryggen på föräldrar osv.... :)


Lite senare...


hopsläpp.....


tråkigt meddelande när man väntar på utställning...

Meddelande till samtliga medlemmar! Styrelsen för Dalarnas Ponnyavelsförening har vid styrelsemöte den 7 januari beslutat att fr.o.m. 2012-01-07 lägga verksamheten vilande tillsvidare. Anledningen till detta är att det saknas engagerade personer som kan fylla styrelseplatser för 2012 trots att föreningen haft efterlysningar ute under en längre tid. Dessutom har det varit - -Inget medlemsengagemang. Det kommer inga eller ett fåtal medlemmar på årsmöten, trots att kallelse har skickats ut. Detta gör det bland annat omöjligt att välja och tillsätta en valberedning m.m -Dåligt med frivilliga funktionärer vid arrangemangen. Utan ideellt arbete går det inte att driva en verksamhet och att ett fåtal fått ta stora och betungande uppdrag vilket är ohållbart i längden. -Utannonserade medlemsaktiviteter bemöts med svalt intresse. Även utställningarna har haft minskat antal anmälda. Styrelsen anser därför att vi sätter föreningen vilande och inväntar nya tider och förhoppningsvis ett gäng starka viljor som kommer vilja driva föreningen längre fram. Samt att intresset och behovet av en ponnyförening i länet kanske kommer med tiden. Vi kommer ha e-posten info@dalaponnyavel.com igång men hemsidan kommer bara ha denna information på indexsidan. Vid ev frågor, funderingar eller liknande ber vi Er e-posta på ovan adress. /Styrelsen Dalarnas Ponnyavelsförening  

dagen som gått...En lite gnällig dag åt Nikolaj, märks så väl när han vaknar hur dagen ska te sig.

De blir då extra skönt att få komma ut till hästarna och rensa skallen och fylla ny energi!
Hovis kom idag, skönt när Tepee är gjord, å idag gick de kanon med hans höger bak oxå. Så idag neka jag alltså Wilma att rida. DE har inte blivit nå rida av alls på hela jullovet för någon av tjejerna som rider här, vilket är väldigt synd tycker jag!! Men väder och vind rår man ju inte på och den blix halka som blev gjorde de omöjligt att ta ur hästarna ur hagen på säkert sätt. Till å med stängde in Lill flocken på liten yta som jag totalt dränkte med sand!

Idag fick jennie komma ut på en promenad för att kolla av Älmeskullen, hon var pigg och framåt. Men mycke följsam och trevlig.

Nu ska jag prova lägga Nikolaj själv, håll tummarna.....

hoppas på bättre bilder...

JA mitt förra minnes kort var fullt, så fort man försökte knäppa kort sa tel, sd minne fullt, seg var den oxå! Hoppas jag inte missar lika mycke roligt att knäppa nu då.
Då detta kort rymmer dubbelt så mycke räknar jag med att tel inte blir så seg även om de börjar bli lite på kortet igen.

I dag har allt flyte på bra med de mesta, Nikolaj har haft en bra dag.
Dock har han lagt sig för natten nu och vaknar några gånger redan :-(
I skrivande stund ligger han på min mage, å där kan han ju inte ligga länge till...

Svärmor kom förbi idag, har sagt de förut och säger de igen, de är skönt med lite avlastning så jag får komma ut.
Höll på att klä hela gänget och gå ut när hon dök upp, bara Nikolaj som inte var klädd så han fick vara inne med farmor han så gick jag och Atlas en sväng själv. EN sväng är just vad han klarar av, trots att han har täcke fryser han och blir halt på alla 4 ben snabbt! Ser lustig ut när han försöker stå på ett ben..
Passa även på att mucka hälften och packa foder.
Var ut och gjorde klart sen när Tomas kom hem.

Tepee tyr sig till jennie, han verkar gilla lugnet, hoppas nu att de flyter på när alla ska släppas ihop oxå.
Men lite tomt måste jag säga att de blir vid balen nu, dom äter Lena å Tepee men sen går dom till jennie, vi e ju van att nästan jämt se åtminstone 1 häst vid balen nästan jämt..

NU ikväll passa jag på att gå med Atlas i lugn och ro i snö vädret...
Annars händer inte mycke här, djur och barn bara hela tiden! Tomas jobbar fullt ut igen men hoppas han tar ut fler pappa dagar, jag funderar mer och mer på att förlänga min ledighet iaf över sommaren. Vill ju inte börja jobba alls egentligen, jag skulle mer än gärna gå i pension nu!

Nu blev de ett surr och onödigt inlägg, men de blev iaf ett.....

Brum Brum :)


läker och blir bättre...


gofisen min!!!


mammas ryttare...


Låt mig presentera Jennifer Knife!


Född 1997
E: Mack The Knife
U: Gaby Boreal

Jennie såg jag på annons, å fast jag inte skulle ha en häst till nu fastna jag för utseendet och tog kontakt med annonsören!
Efter lite efterforskning stod de klart, denna vackra rödfräs har varit med om tillräckligt i sina dagar, hon måste bara få komma till ro!
Sen juli 07 har hon haft 4 registrerade ägare, "tillridare" diverse "fodervärdar", när jag sen ser hur hon på endast någon månad blir flyttad runt runt,
Hitta detta i en Blogg, "behövt flytta jennie 2 gånger på 2 veckor. Helt sjukt, stackars häst. Hon är nu till salu igen...."
Jag kan även läsa mig till att de varit diverse problem i ridning, svår att komma upp på, kasta av folk, stel i höger varv främst.
Ser oxå att vissa hanterings problem funnits i något hem.
Ser även följande, "Så vacker ack så många problem" och en bild på jennie...
Så med de bagage denna tjej har så kände jag att här kan jag kanske hjälpa till och göra en god järning igen...

Jennie stod nu hos en fantastisk tjej som av olika anledningar ger hästar en andra chans i livet. Emma som finns på www.stallphoenix.se och jag kommer fram till att jennie kommer få de bra hos mig!
Så på tisdagen betalar jag "handpenning" vi kom överrens om och på torsdag kl 12 är hon levererad till gården!!
Så nu e jag 3.e hemmet sen augusti då.

Min tanke med jennie är att hon ska få gå som avelssto och bli mamma till min nästkommande rid häst/ponny.
Hon ska betäckas med en welsh sek c eller d och jag ska ut i djungeln av wpb aveln på besök.
Så om 4-5 år ska jag förhoppningsvis ha en ridponny åt mig själv :)

Jennie har bara visat upp en mycke bra sida här, hon söker kontakt från dag 1, går hantera lös så som borsta och kolla fötter direkt. Hon är lugn, glad och framåt. Vi får väl se om nå sämre sidor visar sig med tiden...

Jennie har hitta toa...


Blir nå för Lena att skita ikapp med när dom ska dela drift sen...
Lät väl konstig de där å...
A Jennie har då börja använda sin box till både de ena å de andra, mest fungerar den som toa, men den duger bra att sova i oxå som tur är!!
Alla inkl jennie själv verkar vara ganska nöjd att hon flyttat hit.

Nu ska jag passa på att försöka sova när Nikolaj sover, tyckte bara jag fått en fin huvudbild jag ville dela med mig. Skriver mer när orken infinner sig ;-)

Välkommen vackra rödfräs!!


Fruktansvärt dålig uppdatering nu igen!!
Men en hel del har hänt sen jag skrev sist, börjar med de senaste och jobbar mig bakåt i tiden.

Lena hälsar "jennie" Jennifer välkommen på bilden.
Igår vid 12 tiden rulla Emma och hennes pappa Lennart in på gården, med sig i lasten hade dom denna vackra rödfräs som ska bo med oss!!
Hon klev av transporten och rätt in i mitt hjärta måste jag säga!
Trots att hon är röd och tjej visade hon upp en väldigt lugn sida! Helt cool måste jag säga att hon var, nytt ställe, nya människor, 10 nya kompisar, men inte var de någon stor grejj inte!
Hon fick inta sin hage direkt, lunka på och kolla läge och hälsa på de andra, rulla och göra sig hemma direkt ;-)
Allt flöt på bra, jag har smyge och titta vad dom gör, för de mesta står alla 3 stora i en trekant med ca 1-2 m mellan. Men en gång jag titta på jennie stod hon utanför boxen med skallen stallet, hon hade i alla fall tak över huvudet kan man säga :-)
Allt var lugnt igår kväll vid nattning så hon fick gå kvar ute direkt, tror de blivit stress för henne att bli instängd själv i ett stall, å de verka inte bekomma fröken rödfräs ett dugg, mat i lådan och mat under snön...
Hon till å med har lega ner och sovit!! SÅ trygg kände hon sig direkt....
SÅ hoppas hon kommer trivas här hos oss nu då!!
Mer info kommer, de är alltså bara en plats till uthyres kvar nu!!!

Nikolaj har boka på nätterna ett tag nu, sover som en stock så länge han får ligga på min mage, men själv sover han korta stunder, typ 10 min! sen vaknar han och ska ligga på mig igen. Å för husfridens skull så har jag tagit upp han och han somnar om direkt. Natten som var har han dock sovit 1-2 timmar så jag har fått vila lite oxå.
Tur att svärmor och mor varit hit en varsin dag denna vecka så jag fått komma ut och rensa skallen lite!!
Tån då.... Ja den skulle jag ha amputera som jag tänkte när de blev nageltrång på den, men iställe går jag sta och ska sparka av snön på skona, missbedömer helt och sparkar foten rätt i tjockaste regeln på hela ladugården... DE svartnar för ögonen, å jag känner Direkt att de där inte gick bra!
Mycke riktigt, tån var med all sannolikhet av, yttersta delen "lös" och orörlig, blev ganska snart blå/lila/svart.
Tur man e undersköterska en sån gång så man inte måste åka till Gävle på akuten, slapp en resa enkel på 2 timmar då. Jag tejpa ihop den själv, med stöd av en annan tå och gå på en sida foten känns de som att de blir bra om ett tag!

Julen blev utdragen i år, men nu e den över! Kom iväg till långhed till slut och fira där. Rolig julhelg de blev för många, utan ström, vatten och kommunikation med omvärlden då både fast och mobil telefoni inte fungera på flera dagar.

Nyår var de oxå, en ny prövning för mitt stall, å se de klara de testet oxå!!
DE kom nämligen 3 nordsvenska rymlingar på besök som blivit skrämd av smällare, så dom fick stanna hela natten.
Själv var jag som vanligt ute i hästhagen på 12 slaget, å ingen reaktion alls på någon häst. Tepee låg på driften och sov, vakna och kom ut 5 över 12 och såg förvånad ut, åldern tro?? Alla andra åt mat och hästarna på stall rörde inte sig heller.

Atlas märkte inte heller att de var nyår, alldeles lugn han med... skönt att inte ha några rädda djur en sån natt....

RSS 2.0