början på dagen...

Rivit hage vid ån och stängt igen där, de var fruktansvärt vad vild djuren haft sönder Tepees sommarhage på flera ställen.

sen har ja stängt om så inga djur kan gå på jordvärme slangen i vinter, för övrigt funkar värmen i huset kanon!

mucka ur drifter är gjort och ja måste lära mig hur fåren dyngar så ja hittar tekniken med grepen oxå!




har bokat upp halm i år och ska prova ha de i drifterna i år, har ju inte lyckats få den där bra bädden i shettis driften med spån så provar halm istället, har fått tag i kornhalm som ska vara i fint skick till bra pris och de är trots allt lämpligare att hämta 2 rundbalar halm än packa 60 sopsäckar spån, de blir ungefär lika mycket strö av de.




har åter igen rensat lite i sadelkammaren och sålt iväg lite saker, bra att få bort lite så de blir plats där ute. trångt nog som de är!
nu är de sov paus för barnen men sen ska ja ut och fortsätta göra ordning för vintern.
ska försöka ställa undan lite vagnar och egentligen slädar oxå för de används inte som sig bör och skulle stå bättre under ett tak.






Har även beställt operations tid åt Izor, de börjar bli ohållbart med dessa anal tömningar nu, de börjar gå ut över honom i form av att han blir instängd i köket rätt ofta samt att man blir rätt less när de är 5.e gången på en dag så man får skämmas hur man trätar, han rår ju så klart inte ens för de men de är inge kul att plocka fram och börja skura ex när de kommer folk, när han kliver upp eller ner från soffan, när han sover, när han skäller, när han suttit osv... tvätt maskinen går i högvarv emellanåt. sen helt plötsligt kan de gå 3 dagar och man tänker att nu är de nog bra, men självklart kommer de igen och nu måste de få ett slut så tyvärr är operation nu sista utvägen!
själva operation är ganska tidskrävande ändå, trodde ju att de typ bara var att söva och ta bort som man gör med kulorna ex men så var de inte, de ligger tydligen i narkos över en timme och de blir 2 operationer...
hoppas så klart att allt går som de ska och inte blir några komplikationer!
för säkerhetsskäl våga ja inte göra de före den 19 oktober då ja så gärna vill på utställning i lugn och ro först!!






en bild säger mer än ord och roligt hade dom iaf...


smurf??




















en annan sak ja nu ser fram emot är nu utställningen som ja nämnde nyss, de blir Örly och Fjant som åker till söderhamn. lite taktik anmälning rent ut sagt. har hellre visat Ädla eller Flinga än Fjant. men taktiken avgjorde eftersom ja var rädd de skulle bli bara en valack :) men fan så fel ja hade, de blir den största klassen som de såg ut :-)
Lindas Zdeno är ju den högst bedömda men vi bör absolut kunna bli bland topp 3 med Örly tror ja. Enda solklara är att Fjant skulle chocka rejält om han kom bland de 4 första :-) men en bedömnings sport kan allt hända...
man har ingen aning alls hur denna domare tolkar rasstandarden eller om den har allvarliga synfel eller hur de blir ;) men spännande med en helt ny domare iaf!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0