sömnlösa nätter...

Med 2 små barn som vaknar 1-3 gånger var per natt oftast och en mamma som inte somnar om i första taget gör att nätterna är nästintill sömnlösa här för mig så de blir mycket extra tid att funderar på...
Vist ibland sover Nikolaj en hel natt och båda somnar om relativt snabbt så man ska inte gnälla egentligen, de kunde vara värre!
Eftersom ja sluta amma i mitten av januari så får Ajje välling vissa nätter, är väl en stor omställning för honom som ätit flera gånger per natt i 11 månader :-)

Blir de flytt får dom varsitt rum i anknytning till vårat sovrum så då hoppas ja de ska dels bli bättre att lägga dom och sen att de ska sova hela nätterna så småningom.
Just nu bor vi lite som i ett getto, vi delar alla sovrum!
Tur nog vaknar inte den ena om den andra gör de men de påverkar säkert sömnen ändå...
Å vid läggning är Nikolaj så livlig så Ajje får somna nere och sen bär vi med han upp när vi ska lägga oss.
Skulle de inte bli någon flytt måste vi försöka fixa rum åt dom ändå, iaf så lajlaj får ett eget.
Då ryker kattrummet/förrådet, å vad ska man göra av alla dom sakerna då?!
Vi har ju ingenstans att göra av sakerna alls, varken inne eller ute...
Allt de vi äger förutom de som ryms i en garderob måste vara framme och inne i huset om ni förstår hur ja menar, de finns inget förråd eller skrubb att förvara något i.
Så blir vi kvar måste de nog byggas ut om alla ska trivas....

Vad som mer ska göras blir en ny ligghall åt små hästarna, den dom har var provisorisk lösning för x antal år sen och den rymmer inte 10 st lagligt, just nu funkar de ju när de bara är 6 st där när killarna går själv och är inne på nätterna men bara Ärnst kulor ryker vill ja ha alla tillsammans igen, eller ev någon liten som tål hösilage tillsammans med Tepee kanske.
De har ändrat lagen så man behöver inte förpröva om man ska bygga ligghall längre för upp till 10 hästar så de är ju kanon!

Nya foderstationer har växt i tankarna oxå, så de kommer bli lite bygga av i vår och förhoppningen är att alltid ha foder ute åt shettis:arna eller iaf bara mata en gång per dygn. Tror de kan vara mycket de som gör att de är svårt att sova, man är trött på kvällen men man ska ut i kylan och göra ett styrkepass varje kväll med foder och vatten och man blir helt enkelt pigg igen...
Kanske kan de räcka med att göra kväll med djuren tidigare och endast nattpinka Izor sent....

Just nu ligger ja med Nikolaj som ska sova middag, Alexander har nyss somnat och ja hör precis svärfar komma med foderleverans, bara hoppas inte Izor ylar och skäller så Ajje vaknar där nere nu!

Jennie // mamma till världens bästa pojkar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0