Ärnst...

Är oxå hemma igen, lite otur att komma hem nu mitt i flytt så han fick bli valack innan han kom hem. Tråkigt men sant.
Nog med hagar hit och dit på båda ställena nu så de var mest av praktiska skäl de fick bli så. Just nu går han på bete med Örly för han är liten och mager och behöver få i sig allt han kan nu, han var tunn när han åkte oxå och hoppas de är pga mask för han hade de.
Tanken är att han flyttar tillbaka till Norrtälje i höst.

Huset går sakta men säkert framåt, för oss är de låst läge än känns de. Överallt där vi ska göra måste hantverkarna göra först.
Hage börjar bli akut till de stora då hästarna ska dit till helgen.
Tepee och shettis gänget har sitt klart men inte de andra och fåren.
Inte de lättaste att ordna när de inte grävt klart men man börjar se på ett ungefär var de kommer sluta iaf så i morgon måste nog pinnarna ner hur de än blir.
Köket har vi satt upp fönsterbrädor, gardiner, kyl och frys så de börjar se hyfsat ut där, blommor i nyputsade fönster oxå!
Ska bli så skönt att städa ur hantverkarna i huset sen och in med möblerna i köket.
Apropå möbler, de är ju bara soffa i rummet och köksbord med stolar kvar här, samt tv-bänk och ett skåp i rummet. Själv sover vi på madrasser nere då hela övervåningen är tömd :-)
De närmar sig med stormsteg nu!!

Fick en fluxide om stallet idag med, kanske bättre att kosta på en gjuten platta och plocka ner stallet i sektioner här istället för att flytta med kranbil?? Bort med taket och lägga väggarna på traktorvagn istället... Mycket tankar nu... Men tiden är knapp, visst får stallet stå kvar till nästa juli men man vill få klart samt måste ju de finnas stall på sergeants!
Hur skulle ni gjort??

Förresten blir de en egen sida för sergeants oxå sen där man kan följa hästlivet på gården...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0